Ν. Θεοχαρίδης: Στρατηγικός προορισμός του Invest Cyprus το Χονγκ Κονγκ

InBusinessNews  29/07/2020 10:45
Ν. Θεοχαρίδης: Στρατηγικός προορισμός του Invest Cyprus το Χονγκ Κονγκ

Ν. Θεοχαρίδης: Στρατηγικός προορισμός του Invest Cyprus το Χονγκ Κονγκ

InBusinessNews  29/07/2020 10:45
Ανάμεσα στους στρατηγικούς προορισμούς του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων συγκαταλέγεται το Χονγκ Κονγκ όπου την Τρίτη 28 Ιουλίου 2020 μέσω της ψηφιακής οδού έγινε προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού στο πλαίσιο του Invest Cyprus Roadshow 2020. Σε δηλώσεις του στο InBusinessNews, o προεδρεύων του συνεδρίου και μέλος του ΔΣ του Invest Cyprus, Nικόλας Θεοχαρίδης χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι μέσω του διαδικτυακού event ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων απευθύνθηκε σε 130 και πλέον επαγγελματίες και υποψήφιους επενδυτές στο Χονγκ Κονγκ.

RELATED ARTICLESΜέσω του διαδικτυακού συνεδρίου, ανέφερε ο κ. Θεοχαρίδης, πραγματοποιήθηκε προώθηση της Κύπρου ως ελκυστικού επενδυτικού προορισμού για διάφορους τομείς της Οικονομίας, όπως επίσης και η προσέλκυση εταιρειών διεθνών δραστηριοτήτων και ατόμων υψηλής εισοδηματικής στάθμης. Παράλληλα, έγινε προώθηση των επαγγελματικών υπηρεσιών της Κύπρου με έμφαση τα επενδυτικά ταμεία και για προσέλκυση επενδύσεων σε σημαντικούς τομείς της Οικονομίας.

Πλεονεκτήματα Κύπρου
Η Κύπρος, τόνισε ο Νικόλας Θεοχαρίδης, μπορεί να αποτελέσει την πύλη για επενδύσεις στην Ευρώπη και για ευρωπαϊκές επενδύσεις στο Χονγκ Κονγκ, προσθέτοντας πως παρά την γεωγραφική απόσταση μεταξύ Κύπρου και Χονγκ Κονγκ υπάρχουν αρκετές ομοιότητες σε ό,τι αφορά το επιχειρηματικό περιβάλλον.

Πρόσθεσε πως θα πρέπει να αναδείξουμε τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η Κύπρος σε επίδοξους επενδυτές από  το Χονγκ Κονγκ οι οποίοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να δημιουργήσουν βάση στην Κύπρο, υπογραμμίζοντας πως όπως επεξηγήθηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου η Κύπρος διαθέτει πολύ σοβαρά φορολογικά πλεονεκτήματα, πλεονεκτήματα σε ό,τι αφορά τα εταιρικά οχήματα μέσω των οποίων μπορούν να θέσουν σε εφαρμογή εταιρικές δομές διαχείρισης πλούτου, τα κυπριακά διεθνή εμπιστεύματα καθώς επίσης και την ευκολία με την οποίαν μπορούν να εγκατασταθούν στην Κύπρο και να ιδρύσουν γραφεία με προσωπικό.
 
Ενδιαφέρον για επενδύσεις
Ο κ. Θεοχαρίδης εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση του για τα αποτελέσματα του χθεσινού συνεδρίου, τονίζοντας πως υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Κύπρο από Χονγκ Κονγκ, γεγονός το οποίοι καταμαρτυρήθηκε από άτομα που συμμετείχαν στο χθεσινό συνέδριο σαν ομιλητές και οι οποίοι, όπως είπε, διατηρούν από το 2014 δικά τους γραφεία στο Χονγκ Κονγκ.

Σε ό,τι αφορά τους τομείς που υπάρχει ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Κύπρο από το Χονγκ Κονγκ, ο κ. Θεοχαρίδης υπογράμμισε πως στο πλαίσιο του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε poll το οποίο κατέδειξε πως υπάρχει θερμό ενδιαφέρον για επενδύσεις στον τομέα των ακινήτων, στον τομέα των επενδυτικών ταμείων και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, όπως επίσης και στον τομέα του τουρισμού και φιλοξενίας.

Παράμετροι για μετεγκατάσταση
Παράλληλα, ο κ. Θεοχαρίδης σημείωσε πως με βάση το poll οι επίδοξοι επενδυτές από Χονγκ Κονγκ όταν εξετάζουν το ενδεχόμενο μετεγκατάστασης των δραστηριοτήτων τους, οι παράγοντες που εξετάζουν αφορούν κυρίως το κόστος ζωής και διεξαγωγής του επιχειρείν σε μία χώρα, η ευκολία του επιχειρείν και το επιχειρηματικό περιβάλλον καθώς επίσης και το φορολογικό καθεστώς.

Την ίδια ώρα, επιθυμούν περισσότερη βοήθεια για την μετεγκατάσταση των δραστηριοτήτων τους σε ό,τι αφορά θέματα μετανάστευσης και εργασίας, συνεργασία με τοπικές επιχειρήσεις και την διαδικασία εγγραφής της εταιρείας τους.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας