Γερό "λίφτινγκ" στο Mediterranean Hospital

Γερό "λίφτινγκ" στο Mediterranean Hospital

Γερό "λίφτινγκ" στο Mediterranean Hospital

Σύμφωνα με έκθεση του Τμήματος Περιβάλλοντος κατατέθηκε και εγκρίθηκε αίτηση από το ιδιωτικό Νοσοκομείο «Mediterranean Hospital of Cyprus» για προσθήκες και μετατροπές στο κτήριο του.

RELATED ARTICLES


Συγκεκριμένα η αίτηση αφορά προσθήκη Ορόφου στο Υφιστάμενο Νοσοκομείο & Δημιουργία Πολυώροφου Χώρου Στάθμευσης.
Πιο αναλυτικά, οι προσθήκες και μετατροπές αφορούν στην μετατροπή του 3ου ορόφου του υφιστάμενου κτηρίου από αίθουσα συνεδριάσεων σε μαιευτική και παιδιατρική κλινική που θα περιλαμβάνει αίθουσες τοκετού, δωμάτιο νεογνών, σταθμό μαιών, αίθουσες αναμονής, δωμάτια ασθενών, ιατρεία και χειρουργεία.

Με τις προσθήκες στο υφιστάμενο νοσοκομείο θα διαμορφωθούν επιπλέον 26 δωμάτια εσωτερικών ασθενών (42 κλίνες).

Επιπλέον, στο νοσοκομείο, στα τεμάχια 112, 113, 900, θα κατασκευαστεί πολυώροφος χώρος στάθμευσης με τρία υπόγεια, 42 χώρους στάθμευσης το κάθε ένα, ισόγειο με 37 χώρους στάθμευσης και τέσσερις ορόφους με 49 θέσεις στάθμευσης ο καθένας. Ο συνολικός αριθμός χώρων στάθμευσης θα ανέλθει στους 507.
 

Οι κατασκευαστικές εργασίες του Έργου αναμένεται να αρχίσουν με την έκδοση της Οικοδομικής Άδειας και εκτιμάται να διαρκέσουν περίπου οχτώ μήνες. Σημειώνεται ότι κατά τις κατασκευαστικές εργασίες του Έργου το υφιστάμενο νοσοκομείο θα συνεχίσει τη λειτουργία του.

Η προτεινόμενη ανάπτυξη θα διαθέτει δύο (2) σημεία πρόσβασης επί των οδών Αλιάκμονα και Στυγός. Οι ποσότητες μπάζων που πιθανόν να προκύψουν από τις εργασίες για επεκτάσεις/ προσθήκες/ μετατροπές, υπολογίζεται από τους μηχανικούς του έργου ότι θα είναι πολύ μικρές, της τάξης των 50m3.

Όσο αφορά τις χωματουργικές εργασίες για την κατασκευή του πολυώροφου χώρου στάθμευσης, με βάση την έκταση των υπογείων, υπολογίσθηκε ότι θα προκύψουν εκσκαφθέντα υλικά της τάξης των 15.000 κ.μ. και εφόσον αυτά κριθούν κατάλληλα, μέρος τους αναμένεται ότι θα επαναχρησιμοποιηθούν σε επιτόπου επιχωματώσεις.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας