Ιnvest Cyprus: Επιτυχής η ψηφιακή προώθηση της Κύπρου στο Χονγκ-Κονγκ

InBusinessNews  29/07/2020 06:29
Ιnvest Cyprus: Επιτυχής η ψηφιακή προώθηση της Κύπρου στο Χονγκ-Κονγκ

Ιnvest Cyprus: Επιτυχής η ψηφιακή προώθηση της Κύπρου στο Χονγκ-Κονγκ

InBusinessNews  29/07/2020 06:29
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ψηφιακή προώθηση της Κύπρου, μέσω του Invest Cyprus Road Show 2020 στο Χονγκ Κονγκ, ως ελκυστικού επενδυτικού προορισμού για διάφορους τομείς της Οικονομίας, όπως επίσης και η προσέλκυση εταιρειών διεθνών δραστηριοτήτων και ατόμων υψηλής εισοδηματικής στάθμης (HNWIs).

RELATED ARTICLESΣτο διαδικτυακό event που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Ιουλίου 2020 συμμετείχαν πέραν των 150, ενώ στόχος του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων αποτελεί η προώθηση των επαγγελματικών υπηρεσιών της Κύπρου με έμφαση τα επενδυτικά ταμεία και για προσέλκυση επενδύσεων σε σημαντικούς τομείς της Οικονομίας με έμφαση τον Τουρισμό και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

Πλεονεκτήματα που προσφέρει η Κύπρος
Στο πλαίσιο του συνεδρίου ο Προεδρεύων, Νικόλας Θεοχαρίδης, μέλος του ΔΣ του Invest Cyprus υπογράμμισε πως η Κύπρος μπορεί να αποτελέσει την πύλη για επενδύσεις στην Ευρώπη και για ευρωπαϊκές επενδύσεις στο Χονγκ Κονγκ, προσθέτοντας πως παρά την γεωγραφική απόσταση μεταξύ Κύπρου και Χονγκ Κονγκ υπάρχουν αρκετές ομοιότητες σε ό,τι αφορά το επιχειρηματικό περιβάλλον.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Invest Cyprus, Μιχάλης Μιχαήλ τόνισε πως η χώρα μας έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να προσελκύσει μεγάλες επενδύσεις από το Χονγκ Κονγκ και έστειλε το μήνυμα πως μέσω της Κύπρου μπορούν να γίνουν αρκετές επενδύσεις και πως η χώρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως κόμβος για επενδύσεις και σε άλλες χώρες.

Ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων, Μάριος Ταννούσης επισήμανε πως η Κύπρος αποτελεί ιδανικό προορισμό για headquartering, ενώ αναφέρθηκε στην γεωγραφική θέση της Κύπρου και ειδικότερα για το γεγονός ότι βρίσκεται στο κέντρο μεταξύ τριών ηπείρων με εύκολη πρόσβαση σε αγορές που υπερβαίνουν το 1 δις.

Με τη σειρά της, η Partner στο δικηγορικό γραφείο Tassos Papadopoulos & Associates Μαρία Κλάππα ανέδειξε τα πλεονεκτήματα της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφερόμενη στο φιλικό περιβάλλον της Κύπρου για εγγραφή και σύσταση εταιρεία.

Η Κύπρος μπορεί να αποτελέσει την πύλη για πρόσβαση στην ΕΕ ανέφερε ο Χρίστος Σκορδής Senior Partner της Scordis, Papapetrou & Co LLC , προσθέτοντας πως η χώρα μας ως πλήρες μέλος της ΕΕ προσφέρει απευθείας πρόσβαση στην Ενιαία Αγορά της Ευρώπης με πρόσβαση σε μια αγορά πέραν των 480 εκατ.

Στο καλά καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό της Κύπρου και στο υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης που προσφέρει η χώρα μέσω των πανεπιστημίων της, αναφέρθηκε η Investment Promotion Officer Anja Arsalides.

Σε μεγάλο παίκτη μετατρέπεται η Κύπρος
Η Κύπρος μετατρέπεται σιγά σιγά σε έναν από τους σημαντικούς οικονομικούς παίκτες της περιοχής, καθώς αρχίζει να ανακτά την αυτοπεποίθηση της, τόνισε ο πρόεδρος του ΔΣ της AstroBank Shadi Karam, προσθέτοντας πως η πολιτική σταθερότητα, ασφάλεια και το σταθερό φορολογικό της καθεστώς αποτελούν τους πυλώνες για προσέλκυση ξένων επενδύσεων στη χώρα.

Επισήμανε πως η Κύπρος αποτελεί έναν αρκετά υποσχόμενο επενδυτικό προορισμό, καθώς, όπως είπε, άρχισε να ανακτά την αυτοπεποίθηση της και να προωθεί το προφίλ της μετά την οικονομική κρίση του 2013.

Επενδυτικά Ταμεία και Ιδιώτες Επενδυτές
Στο πλαίσιο του συνεδρίου αναπτύχθηκαν τα πλεονεκτήματα που διαθέτει η Κύπρος για ιδιώτες επενδυτές σε ό,τι αφορά την φορολογία, οι υπηρεσίες που προσφέρονται για διαχείριση περιουσιακών στοιχείων για άτομα υψηλής εισοδηματικής στάθμης, οι τραπεζικές υπηρεσίες για ιδιώτες επενδυτές, καθώς και τα πλεονεκτήματα του υποσχόμενου και ραγδαία αναπτυσσόμενου τομέα των επενδυτικών ταμείων στην Κύπρο.

Ο Θεόδωρος Παρπέρης, Partner, Member of the Management Board and Head of Tax & Legal Services, PwC Cyprus αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα για ιδιώτες ως φορολογικοί κάτοικοι Κύπρου, ενώ ο Αντρέας Χατζηιωάννου, Managing Director, Fiduserve Group, επισήμανε την σημαντικότητα δημιουργίας επενδυτικού ταμείου για διαχείριση περιουσιακών στοιχείων.
 
Η Nanette Kalava, Partner – Corporate Division, Kinanis LLC, τόνισε πως η Κύπρος αποτελεί αξιόπιστο διεθνές χρηματοπιστωτικό κέντρο, ενώ η  Χάρις Κυνηγού, Head of Private Banking, AstroBank, αναφέρθηκε στην σταθερά βελτιωμένη πορεία που καταγράφει τα τελευταία χρόνια το τραπεζικό σύστημα της χώρας, προσθέτοντας ότι η  Κύπρος μπορεί να καταστεί διεθνής προορισμός για private banking.

Για την ανοδική πορεία του τομέα των επενδυτικών ταμείων στην Κύπρο, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του CIFA Ανδρέας Γιασεμίδης, επισημαίνοντας πως τα υπό διαχείριση κεφάλαια των Εταιρειών Διαχείρισης Συλλογικών Επενδύσεων και των Οργανισμών Συλλογικών Επενδύσεων κινούνται ανοδικά με το συνολικό ενεργητικό να ανέρχεται πλέον στα €8,3 δις σημειώνοντας αύξηση 206% σε σύγκριση με το 2016 όπου ανερχόταν στα €2,7 δις. Πρόσθεσε πως η Κύπρος μπορεί να λειτουργήσει και ως όχημα για επενδύσεις σε άλλες χώρες.
 
Επενδυτικές Ευκαιρίες
Για τις ευκαιρίες σε τομείς ανάπτυξης στην Κύπρο και τα χαρακτηριστικά του Τουρισμού, των ΑΠΕ, της Ανώτατης Εκπαίδευσης, της Υγειονομικής περίθαλψης, της οπτικοακουστικής βιομηχανίας και της Τεχνολογίας μίλησαν οι Γιώργος Καμπανέλλας, Γενικός Διευθυντής του Invest Cyprus και η Στέφανη Παναγή, Investment Promotion Officer, TourInvest Unit, Invest Cyprus.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καμπανέλλας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της τεχνολόγιας, τονίζοντας πως τα τελευταία χρόνια έχουν εγκατασταθεί στην Κύπρο 10 εταιρείες του κλάδου κάτι το οποίο έφερε νέες επενδύσεις καθώς δημιουργήθηκαν ανάγκες για νέους γραφειακούς χώρες. Παράλληλα, υπογράμμισε πως η Κύπρος δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην οπτικοακουστική βιομηχανία, σημειώνοντας πως υπάρχει ευκαιρία για να επενδύσει κάποιος στη Κύπρο μέσω της δημιουργίας κινηματογραφικού στούντιο.

Μίλησε επίσης για την ανοδική πορεία που ακολουθεί ο τομέας της εκπαίδευσης στην Κύπρο, ο οποίος κατάφερε σήμερα να προσελκύσει 40 χιλιάδες ξένους φοιτητές.

Από την πλευρά της, η Στέφανη Παναγή ανέφερε πως στόχος είναι όπως η Κύπρος μετατραπεί σε ολόχρονο τουριστικό προορισμό, προσελκύοντας ποιοτικό τουρισμό, ενώ υπογράμμισε στις επενδύσεις που γίνονται για την ανάδειξη θεματικού τουρισμού.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας