Φ.Π.Α.: Οι ενέργειες για διοργάνωση καλλιτεχνικής εκδήλωσης

InBusinessNews  15/07/2020 10:55
Φ.Π.Α.: Οι ενέργειες για διοργάνωση καλλιτεχνικής εκδήλωσης

Φ.Π.Α.: Οι ενέργειες για διοργάνωση καλλιτεχνικής εκδήλωσης

InBusinessNews  15/07/2020 10:55
Το Τμήμα Φορολογίας ετοίμασε Ερμηνευτική Εγκύκλιο (Ε.Ε. 241) αναφορικά με τις ενέργειες που απαιτούνται να διενεργηθούν αναφορικά με τον χειρισμό του Φ.Π.Α. που προκύπτει από διοργάνωση καλλιτεχνικής εκδήλωσης.

RELATED ARTICLES


Όπως αναφέρει η ΟΕβ σε ανακοίνωσή της, πιο συγκεκριμένα η Εγκύκλιος αναφέρεται μεταξύ άλλων στις πιο κάτω υποχρεώσεις των διοργανωτών καλλιτεχνικών εκδηλώσεων:
  • ενημέρωση του Έφορου Φορολογίας τουλάχιστον ένα μήνα πριν την εκδήλωση με συμπλήρωση του Εντύπου Δήλωσης Καλλιτεχνικής Εκδήλωσης Τ.Φ. 2007 αναφέροντας διάφορα στοιχεία (ημερομηνία εκδήλωσης, στοιχεία διοργανωτή, αριθμό μητρώου ΦΠΑ, αναμενόμενα έσοδα και έξοδα, κλπ).
  • προσκόμιση στοιχείων που να επιβεβαιώνουν την ημερομηνία της εκδήλωσης (συμβόλαιο με καλλιτέχνη, εισιτήρια, διαφημιστικά).
  • υπολογισμό της προκαταβολής ΦΠΑ που αντιστοιχεί τουλάχιστον στο 30% του συνόλου του υπολογιζόμενου καταβλητέου ΦΠΑ και τον τρόπο καταβολής της πληρωμής.
  • συμπλήρωση και υποβολή εντύπου Τ.Φ.11 ετ.
 
Η αυτούσια ερμηνευτική εγκύκλιος είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Τμήματος Φορολογίας.
 
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του Τμήματος Φορολογίας οι πληρωμές φόρων από 1/9/2020 θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά δια μέσου της «Φορολογικής Πύλης» και των διαδικτυακών τραπεζικών συναλλαγών (internet banking) και τα ταμεία στα Επαρχιακά Γραφεία Είσπραξης Φόρων θα τερματίσουν τη λειτουργία τους από την ημερομηνία αυτή.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας