Constantinou Panayiotou & Co - GCP LAW: 2 νέες σημαντικές επιτυχίες για τους Πάνο Παναγιώτου και Κωνσταντίνο Ιγνατίου

Ακόμα 2 σημαντικές επιτυχίες της δικηγορικής εταιρείας Κωνσταντίνου Παναγιώτου & Σία Δ.Ε.Π.Ε. – GCPLAW. Επιτυχία σε Ποινική Έφεση και εκπροσώπηση σε υπόθεση ποινικής δίωξης.
 
Επιτυχία σε Ποινική Έφεση συνεπεία της οποίας ο Εφεσίβλητος- κατηγορούμενος απαλλάγηκε των κατηγοριών που αντιμετώπιζε για έκδοση επιταγών χωρίς αντίκρισμα.
 
Το Ανώτατο Δικαστήριο με απόφασή του ημερ. 3/7/2020 επικύρωσε πρωτόδικη απόφαση με την οποία είχε ακυρωθεί κατηγορητήριο λόγω κατάχρησης της διαδικασίας. Το κατηγορητήριο καταχωρήθηκε στις 18.12.2018 σε σχέση με επιταγές που είχαν εκδοθεί κατά την περίοδο 18.6.2013-2.8.2013.
 
Το Ανώτατο Δικαστήριο αποδεχόμενο πλήρως τις θέσεις του Εφεσίβλητου, αποφάσισε ότι δεν υπήρχε κώλυμα στην εξέταση αιτήματος για ακύρωση του κατηγορητηρίου, έστω και αν η καταχώρισή του είχε αρχικά εγκριθεί από το πρωτόδικο Δικαστήριο, και ότι η χωρίς επαρκή επεξήγηση τεράστια καθυστέρηση στην προώθηση της δίωξης του Εφεσίβλητου για αδικήματα έκδοσης επιταγών χωρίς αντίκρισμα, σε συνδυασμό με την συνοπτική φύση της ποινικής διαδικασίας, καθιστούσε την διαπίστωση κατάχρησης εύλογη και την πρωτόδικη απόφαση για τερματισμό της ποινικής διαδικασίας δικαιολογημένη.
 
Τον Εφεσίβλητο εκπροσώπησε η δικηγορική εταιρεία Κωνσταντίνου Παναγιώτου & Σία Δ.Ε.Π.Ε., με τον Συνέταιρο / Επικεφαλής του Δικαστηριακού Τμήματος κ. Πάνο Ν. Παναγιώτου.
 
 
Επιτυχής εκπροσώπηση σε υπόθεση ποινικής δίωξης εναντίον παραιτηθέντος Διευθυντή Εταιρείας ξένων συμφερόντων,  για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το ΦΠΑ
 
Ο Έφορος Φορολογίας άσκησε ποινική δίωξη εναντίον πελάτη που είχε διοριστεί ως Διευθυντής Εταιρείας, στα πλαίσια άσκησης της επαγγελματικής του δραστηριότητας, θεωρώντας τον υπεύθυνο για τη μη εμπρόθεσμη συμμόρφωση της Εταιρείας στις υποχρεώσεις της σύμφωνα με τον περί Φόρων Προστιθέμενης Αξίας Νόμου του 2000. Με βάση τον Νόμο, ο εκάστοτε Διευθυντής υπέχει προσωπική ποινική ευθύνη, για τα αδικήματα που διαπράχθηκαν από την εταιρεία κατά το χρόνο που το εν λόγω πρόσωπο ήταν διορισμένο και ασκούσε τον σχετικό έλεγχο της δραστηριότητας της εταιρείας. Ο Γενικός Εισαγγελέας αφού εξέτασε το αίτημα που υπέβαλε το GCPLAW και τα γεγονότα της εν λόγω υπόθεσης, αποφάσισε όπως η ποινική δίωξη εναντίον του εν λόγω προσώπου ανασταλεί.
 
Το αίτημα βασίστηκε τόσο στα πραγματικά γεγονότα όσο και σε κρίσιμα νομικά ζητήματα που προέκυπταν. Το ζήτημα της προσωπικής ποινικής ευθύνης των Διευθυντών Εταιρειών ξένων συμφερόντων επί φορολογικών οφειλών των εταιρειών αυτών, απασχολεί εδώ και χρόνια τους επαγγελματίες παροχής των σχετικών υπηρεσιών. Η επικείμενη νομοθετική ρύθμιση καλείται να δώσει μια οριστική απάντηση σε αυτό το ζήτημα διασφαλίζοντας τόσο τη φοροεισπρακτική ικανότητα του κράτους όσο και την επαρκή προστασία των επαγγελματιών του κλάδου σε περιπτώσεις όπου αντικειμενικά δεν έχουν προσωπική ευθύνη για τη διάπραξη των σχετικών αδικημάτων.   
 
Τον κατηγορούμενο εκπροσώπησε η δικηγορική εταιρεία Κωνσταντίνου Παναγιώτου & Σία Δ.Ε.Π.Ε., με τον Συνέταιρο/Δικηγόρο κ. Κωνσταντίνο Π. Ιγνατίου.

Δειτε Επισης

ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands