Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου προσφέρει καινοτόμο Μεταπτυχιακό στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου συνεχίζει δυναμικά και σταθερά την ανάπτυξη προγραμμάτων σε τομείς προηγμένης τεχνολογίας. Μετά από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στο Cybersecurity, σειρά έχει το νέο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ) / Artificial Intelligence (AI). Το μεταπτυχιακό στην Τεχνητή Νοημοσύνη θα προσφέρεται από το προσεχές Φθινοπωρινό Τετράμηνο (έναρξη28 Σεπτεμβρίου 2020) με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. 

Σε έναν κόσμο όπου κυριαρχεί ολοένα και περισσότερο η τεχνολογία, η ΤΝ έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι του παρόντος μας, επηρεάζοντας κάθε πτυχή της καθημερινής μας ζωής με τη δημιουργία «έξυπνων» εφαρμογών που εκτελούνται στα «έξυπνα» κινητά μας έως και τη διενέργεια πολύπλοκων δραστηριοτήτων στα χρηματοοικονομικά και την ιατρική. Καθώς ο κλάδος της πληροφορικής επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη ευφυών μηχανών που σκέφτονται και λειτουργούν όπως οι άνθρωποι, η εργασία σε τομείς ΤΝ είναι αναμφίβολα ένα ανερχόμενο επάγγελμα με τεράστιες προοπτικές απασχολησιμότητας σε σχεδόν κάθε κλάδο. Δεν είναι τυχαίο που όλο και περισσότεροι οργανισμοί αναζητούν επαγγελματίες που έχουν εκπαιδευτεί ειδικά σε τομείς ΤΝ. Γενικότερα,  γνώσεις και δεξιότητες σχετικές με την ΤΝ φαίνεται να απαιτούνται στις 10 ταχύτερα αναπτυσσόμενες θέσεις εργασίας τα τελευταία χρόνια.

 Το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην ΤΝ στοχεύει στην ενδελεχή εκπαίδευση επαγγελματιών του κλάδου, οι οποίοι θα δύνανται να αναλάβουν θέσεις εργασίας σε ακαδημαϊκούς, ερευνητικούς / εκπαιδευτικούς οργανισμούς, βιομηχανίες τεχνολογίας / gaming / ρομποτικής, σε κολοσσούς τεχνολογίας, σε επιχειρήσεις που απαιτούν ανάλυση δεδομένων, όπως ασφαλιστικές εταιρείες, τράπεζες, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, εταιρείες τηλεπικοινωνιών, ιατρικά και βιοεπιστημονικά ινστιτούτα και άλλα. Στόχος του προγράμματος είναι η παροχή ενός ισχυρού θεωρητικού υπόβαθρου σε ένα ευρύ φάσμα επιμέρων πεδίων ΤΝ, εστιάζοντας στις πρακτικές τεχνικές που αφορούν στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη ευφυών συστημάτων, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάλυση δεδομένων και τη νοημοσύνη μηχανών για την κάλυψη των ευρύτερων δυνατών τομέων εφαρμογής της ΤΝ.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών πατήστε εδώ. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τους λειτουργούς του Γραφείου Εισδοχής στο +35722713000 ή info@euc.ac.cy
 

Δειτε Επισης

Η νέα γραφειακή ανάπτυξη αξίας 3,5 εκατ. ευρώ στη Λάρνακα-Πού χωροθετείται και τι θα περιλαμβάνει
Φ. Στασόπουλος: Από πού πηγάζει η αύξηση κερδοφορίας της Ελληνικής-Θετική εξέλιξη η συμμετοχή της Eurobank
Ο βραχνάς της έλλειψης προσωπικού και οι κλάδοι με τις περισσότερες κενές θέσεις εργασίας
Ανακαινίσεις ξενοδοχείων-Πυρετώδεις εργασίες και ολικό λίφτινγκ μονάδων στα σκαριά
Στο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού GOLD: Hail to the Chief Financial Officer
Eurobank Hub: Εκεί που κτυπά η καρδιά της τράπεζας και κτίζεται η τεχνολογική ανάπτυξη του ομίλου (pics)
Οι επιδόσεις των αεροδρομίων μας... Αύξηση επιβατικής κίνησης πέραν του 20% σε βάθος πενταετίας (πίνακες)
Επαναρχίζουν οι εργασίες για το τερματικό στο Βασιλικό-Τι δηλώνει ο Παπαναστασίου και η ανακοίνωση της CPP
Ενισχύουν τον κοινωνικό διάλογο προς διασφάλιση της ομαλότητας και της σταθερότητας στα εργασιακά
Στην τελική ευθεία για το Πάρκο Χρωμάτων στην Πάφο (pics)