Η AID4ALL, η εθνική ομάδα της Κύπρου, κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης

Στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020, η εθνική ομάδα του προγράμματος StartUp του Junior Achievement Κύπρου εντυπωσίασε κοινό και κριτική επιτροπή με την πολλά υποσχόμενη επιχειρηματική της ιδέα, κερδίζοντας την πρώτη θέση στην Ευρώπη.

Η κυπριακή ομάδα παρουσίασε ένα σύστημα επικοινωνίας για κωφούς αθλητές, το οποίο στοχεύει στην αντικατάσταση της απώλειας της ακοής με την αίσθηση της αφής κατά τη διάρκεια των αθλημάτων, ατομικών ή ομαδικών. Μέσω ενός πομπού (σφυρίχτρα) κι ενός δέκτη (βραχιόλι στο χέρι του κωφού αθλητή), οι κωφοί αθλητές και αθλήτριες είναι πλέον σε θέση να αντιλαμβάνονται τις παραβάσεις και να ανταποκρίνονται.

Την κυπριακή ομάδα αποτελούσαν οι Γιώργος Μίσιης, Χρίστος Πίτσιλλος, Κωνσταντίνος Σαρρή, Αναστάσιος Χρυσοστόμου και Μαρίνος Χατζησταυρή από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κύπρου. Οι φοιτητές είχαν τη στήριξη της ομάδας του Junior Achievement Κύπρου, της καθηγήτριας τους Δρ. Ντάινας Νικολάου και του μέντορά τους κ. Νίκου Ιωάννου (Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας).

H διάκριση αυτή αποτελεί επιστέγασμα των προσπαθειών του Junior Achievement Κύπρου για την ενθάρρυνση των επιχειρηματικών ιδεών και της καινοτομίας στις νέες και στους νέους του νησιού. Λόγω και της πρόσφατης περιπέτειας που βίωσε η ανθρωπότητα με την πανδημία του κορωνοϊού, τώρα παρά ποτέ κρίνεται αναγκαία η καθολική εφαρμογή επιχειρηματικών προγραμμάτων σε δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα όλων των βαθμίδων. Αξίζει να αναφερθεί ότι πρόσφατα η Ελλάδα ανακοίνωσε την καθολική εισαγωγή του μαθήματος Επιχειρηματικότητας στα λύκεια της χώρας, ενώ μεγάλο ποσοστό των χωρών της Ευρώπης έχουν εντάξει την επιχειρηματικότητα ως υποχρεωτικό ή ως μάθημα επιλογής, ανεξάρτητα από την κατεύθυνση μαθημάτων που επιλέγει ο/η εκάστοτε μαθητής/τρια.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Αμερικάνικη Πρεσβεία στη Κύπρο και το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας. Ο οργανισμός Junior Achievement Κύπρου υποστηρίζεται από την AstroBank (Στρατηγικός Συνεργάτης), τις Cyta, PwC Κύπρου, ExxonMobil Κύπρου και MetLife Κύπρου (Εταίροι), Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (Υποστηρικτής) και το  Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (Θεσμικός Συνεργάτης).

Δειτε Επισης

ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands