Τρόποι επιτυχούς δραστηριοποίησης στην αμερικανική αγορά

Δελτίο τύπου  02/07/2020 14:05
Τρόποι επιτυχούς δραστηριοποίησης στην αμερικανική αγορά

Τρόποι επιτυχούς δραστηριοποίησης στην αμερικανική αγορά

Δελτίο τύπου  02/07/2020 14:05
Πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιουνίου με μεγάλη επιτυχία διαδικτυακή συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα, “Πως οι Κύπριοι Επιχειρηματίες Μπορούν να Δραστηριοποιηθούν με Επιτυχία στην Αμερικανική Αγορά”. Διοργανωτής της εκδήλωσης ήταν το Αμερικάνικο Επιμελητήριο Κύπρου που ανήκει στη δύναμη του ΚΕΒΕ με ομιλητές την Πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο, Τζούντιθ Γκάρμπερ, την Μαρίνα Χατσόπουλος, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Levitronix Technologies, την Μαρία Μαρκίδου Γεωργιάδου, Διευθύνουσα Σύμβουλο του Cyprus Seeds, το Γιώργο Δημοσθένους, Ανώτατο Εκτελεστικό Διευθυντή της VODA.ai, και τον Αντρέα Παναγή, Συνιδρυτή και Διευθύνων Σύμβουλο της Kinisis Ventures. Τη συζήτηση συντόνισε η Μόνικα Πολεμίτη, Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύντρια της MAP Innovation.

RELATED ARTICLES

 
Απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες στην εισαγωγή της συζήτησης, ο πρόεδρος του Αμερικάνικου Επιμελητηρίου Κύπρου, Χάρης Κακουλλής, ανάφερε ότι το μέγεθος μιας τεράστιας αγοράς όπως αυτής των ΗΠΑ, με σαφές επιχειρηματικό προσανατολισμό, με σοβαρή αίσθηση της επιχειρηματικότητας και διάθεση για ανάληψη επιχειρηματικών κινδύνων, αλλά και με την ικανότητα να καινοτομεί μέσω έρευνας και ανάπτυξης και με διαθεσιμότητα κεφαλαίων για επένδυση, καθιστά της Αμερικάνικη οικονομία πολύ ελκυστική για επενδύσεις.  Είναι όμως πολύ σημαντικό να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι πώς να προσεγγίσουν αυτή την αγορά,  να επισημάνουν τους κατάλληλους συνεργάτες και να λάβουν ακριβή επιχειρηματική καθοδήγηση για να πετύχουν τους στόχους τους.
 
Στις παρεμβάσεις τους οι ομιλητές τόνισαν τη σημασία της σε βάθος διερεύνησης της αγοράς και του περιβάλλοντος στο οποίο θέλουν να δραστηριοποιηθούν οι επιχειρηματίες, όπως επίσης και της καταγραφής των υφιστάμενων ανταγωνιστικών επιχειρήσεων με στόχο τον καθορισμό του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος τους. Συζητήθηκε επίσης η σημαντικότητα της ευελιξίας και της προσαρμοστικότητας των επιχειρήσεων σε μια μεγάλη αγορά όπως τις ΗΠΑ. Αναπτύχθηκαν παράλληλα θέματα εξεύρεσης επενδυτών, αξιολόγησης της ετοιμότητας μιας επιχείρησης για να εισέλθει στην Αμερικανική αγορά, αλλά και οι μηχανισμοί στήριξης που παρέχονται τόσο από πλευράς της Αμερικανικής κυβέρνησης με τη μορφή παροχής πληροφοριών και κινήτρων προς ξένους επιχειρηματίες, αλλά και από πλευράς της Ελληνικής και Κυπριακής Διασποράς υπό τη μορφή διασυνδέσεων, ανταλλαγής εμπειριών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.
 
Κλείνοντας τη συζήτηση, η κα. Πολεμίτη τόνισε ότι οι Κυπριακές επιχειρήσεις θα πρέπει να βλέπουν την Αμερικανική αγορά ως ευκαιρία για επέκταση των δραστηριοτήτων τους, την αύξηση του πελατολογίου τους, αλλά και ως ευκαιρία προσέγγισης στρατηγικών και θεσμικών επενδυτών. 


Το Αμερικάνικο Επιμελητήριο Κύπρου ευχαριστεί θερμά τους ομιλητές για την πολύτιμη συμβολή τους στην επιτυχή ολοκλήρωση της συζήτησης αλλά και το κοινό που συμμετείχε ενεργά με την υποβολή ερωτήσεων κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. 
 
Η βιντεοσκοπημένη συζήτηση θα είναι διαθέσιμη σύντομα στο www.amchamcyprus.com.cy
 
Για περαιτέρω πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε με τo Αμερικανικό Επιμελητήριο Κύπρου στο τηλέφωνο +357 22889720 και email: amcham@amchamcyprus.com.cy 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας