Ηχηρά ονόματα στο 10th Nicosia Economic Congress

Με την Κύπρο να αποσπά θετικές κριτικές για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19, στο 10th Nicosia Economic Congress, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά γεγονότα για την πόλη της Λευκωσίας, αναμένεται να αναλυθεί από διακεκριμένους τεχνοκράτες και επιχειρηματίες το νέο οικονομικό σκηνικό που δημιούργησε η πανδημία σε ολόκληρο τον πλανήτη, και δη στην Κύπρο, ενώ θα κληθούν να σκιαγραφήσουν την πορεία της κυπριακής Οικονομίας στον δρόμο προς την ανάκαμψη, στην μετά τον κορωνοϊό εποχή.

Κάθε χρόνο το «Nicosia Economic Congress» συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον, ενώ φέτος γιορτάζει τα δεκάχρονά του και λόγω των ιδιαζουσών συνθηκών που διαμόρφωσε η πανδημία θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, την Τρίτη 30 Ιουνίου 2020, από τον Σύνδεσμο Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ) και το περιοδικό GOLD.

Το συνέδριο αποτελεί μια μεγάλη διαδικτυακή σύναξη με τη συμμετοχή πέραν των 800 υψηλόβαθμων στελεχών από όλες τις κυπριακές επιχειρήσεις, επιχειρηματιών, οικονομολόγων, ακαδημαϊκών, υπουργών και αρμόδιων κυβερνητικών αξιωματούχων.

Διακεκριμένοι ομιλητές
Στο συνέδριο θα συμμετέχουν διακεκριμένοι ομιλητές οι οποίοι θα αναλύσουν τις προβλέψεις και εκτιμήσεις τους ο καθένας για τον κλάδο του. Σημαντική θεωρείται και η παρουσία του Υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας, Χρήστου Σταϊκούρα ο οποίος θα αναλύσει ενώπιον των συνέδρων την πορεία της ελληνικής Οικονομίας στην μετά την covid-19 εποχή καθώς και τον δρόμο προς την ανάκαμψη.

Εναρκτήρια ομιλία θα απευθύνει ο Προεδρεύων του Συνεδρίου, Κυριάκος Ιορδάνους, Γενικός Διευθυντής του ΣΕΛΚ, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει και ο Πρόεδρος του ΣΕΛΚ, Δημήτρης Βάκης. Χαιρετισμό θα απευθύνει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, θα αναλύσει την παρούσα κατάσταση και ο αντίκτυπος που είχε στην Οικονομία ο κορωνοϊός, ενώ θα προβεί σε εκτιμήσεις σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις για το 2020 και το 2021, την έκταση της οικονομικής κρίσης και στο κατά πόσον υπάρχει δυνατότητα, μέσα από αυτήν την κρίση, να υλοποιηθεί ένα μακροπρόθεσμο όραμα για βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη.

Ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Κωνσταντίνος Ηροδότου θα αναλύσει τις προβλέψεις του για την οικονομία και τον τραπεζικό τομέα της Κύπρου, ενώ ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου θα αναφερθεί στο μέλλον του τομέα της Υγείας, στην κυβερνητική ατζέντα για τον τομέα της υγείας στην επόμενη διετία καθώς και στις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει ο τομέας.
 
Στη διαδικτυακή συζήτηση για τις προβλέψεις από διάφορους κλάδους της οικονομίας και πώς αυτοί επηρεάστηκαν από τη κρίση της πανδημίας, με την συμμετοχή των:
• Ιάκωβος Φωτιάδης, Managing Director, IPH
• Μιχάλης Δ. Ζαβός, Εκτελεστικός Διευθυντής, Όμιλος Δ. Ζαβός
• Χρύσω Τσόκκου, Director, A. Tsokkos Hotels & Resorts
• Χρίστος Βασιλείου, Διευθύνων Σύμβουλος, Επικεφαλής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών, KPMG Κύπρου
• Δρ. Χριστόφορος Χατζηκυπριανού, CEO & Πρόεδρος του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου
• Γιώργος Βασιλόπουλος, CEO, G.A.P. Vassilopoulos

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός ως κινητήρια δύναμη για την ανάκαμψη της οικονομίας θα αποτελέσει το αντικείμενο της ομιλίας του Υφυπουργού Καινοτομίας, Έρευνας και Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκου Κόκκινου, ενώ ο Γενικός Διευθυντής Operations της Alpha Bank Cyprus Ltd, Νικόλας Μαυρογένης θα αναλύσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό που επιδέχονται οι επιχειρήσεις.

Με την Κύπρο να παρουσιάζει μεγάλες προοπτικές προσέλκυσης ξένων επενδύσεων, ο Πρόεδρος του Invest Cyprus Μιχάλης Μιχαήλ θα μιλήσει για τις ξένες επενδύσεις και η κατάσταση των ξένων επενδυτών στη μετά COVID-19 εποχή.
 
Οι Δημήτρης Γεωργιάδης, Πρόεδρος Δημοσιονομικού Συμβουλίου και Σωφρόνης Κληρίδης, Πρόεδρος Τμήματος Οικονομικών του Πανεπιστήμιο Κύπρου θα προβούν στις δικές τους προβλέψεις για την Οικονομία της Κύπρου.

Ακροατήριο
Το Συνέδριο απευθύνεται προς CEOs, διευθύνοντες συμβούλους, διευθυντές και μέλη Διοικητικών Συμβουλίων των μεγαλύτερων κυπριακών εταιρειών από όλους τους κλάδους, καθώς και ξένων επιχειρήσεων που εδρεύουν στην Κύπρο. Απευθύνεται, επίσης, σε επιχειρηματίες, επαγγελματίες, οικονομολόγους, ακαδημαϊκούς και εκπρόσωπους του Δημόσιου Τομέα.
 
Για περισσότερες Πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα του Συνεδρίου, κάντε κλικ εδώ.
 
Πληροφορίες Συνεδρίου
Οργανωτές: ΣΕΛΚ και περιοδικό GOLD
Χορηγοί: Alpha Bank, KPMG Limited, CITR, CIIM
Χορηγοί Επικοινωνίας: Alpha Κύπρου, Περιοδικό IN Βusiness και περιοδικό Accountancy Cyprus
Συντονιστής: IMH
Για περισσότερες πληροφορίες - ΙΜΗ, τηλέφωνο: 22505555, φαξ: 22679820, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com και ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο BMW Excellence Award στον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη
ΙΝ Business Awards: Στην Bioland Energy Group το βραβείο στην κατηγορία «Επιχείρηση»
ΙΝ Business Awards: Στην Ειρήνη Χριστοδούλου το βραβείο Μάνατζερ-CEO εις μνήμην Άντη Χατζηκωστή
ΙΝ Business Awards: Στην Multimarine Services το βραβείο στην κατηγορία «Επιχειρηματική Καινοτομία»
ΙΝ Business Awards: Στην ΙΚΕΑ το βραβείο στην κατηγορία «Εταιρική Βιωσιμότητα και Υπευθυνότητα (ESG-ΕΚΕ)»
ΙΝ Business Awards: Στην Ν.Psaras Construction Co το βραβείο στην κατηγορία «Ανάπτυξη Γης-Κατασκευές»
ΙΝ Business Awards: Στην ECOMMBX το βραβείο στην κατηγορία «Best Workplace/Εργοδότης Προτίμησης»