Α. Γιασεμίδης: Ανεβαίνει ο τομέας των επενδυτικών ταμείων

Για την ανοδική πορεία του τομέα των επενδυτικών ταμείων στην Κύπρο, αναφέρθηκε στη δική του ομιλία στο διαδικτυακό Invest Cyprus Roadshow India που διοργάνωσε ο Invest Cyprus, ο Πρόεδρος του CIFA Ανδρέας Γιασεμίδης.
 
Στόχος όπως ανέφερε ο κ. Γιασεμίδης είναι να καταστεί η Κύπρος προορισμός προσέλκυσης επενδυτικών ταμείων αλλά και διαχειριστών.
 
Με βάση στοιχεία που έδωσε στο συνέδριο, τα υπό διαχείριση κεφάλαια των Εταιρειών Διαχείρισης Συλλογικών Επενδύσεων και των Οργανισμών Συλλογικών Επενδύσεων κινούνται ανοδικά με το συνολικό ενεργητικό να ανέρχεται πλέον στα €8,3 δις.Τόνισε ότι 2019 η Κύπρος κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση στην ΕΕ σε ότι αφορά τον τομέα των επενδυτικών ταμείων

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα ανέφερε πως αυξημένο ενδιαφέρον επιδεικνύεται από fund managers από το Ηνωμένο Βασίλειο κυρίως μετά το Brexit όπου θέλουν να εκμεταλλευτούν το ίδιο νομικό πλαίσιο που έχουν με την Κύπρο, αλλά και από fund managers με έδρα την Ασία.
 
Σημείωσε επίσης πως αυξημένο είναι και το ενδιαφέρον που επιδεικνύεται από επενδυτικά ταμεία του εξωτερικού, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο τομέας των επενδυτικών ταμείων στην Κύπρο θα συνεχίσει να μεγαλώνει.
 
Απαντώντας στο ερώτημα γιατί να επιλεγεί η Κύπρος από ξένους διαχειριστές ταμείων, εστίασε μεταξύ άλλων στα πλεονεκτήματα που προσφέρουμε ως χώρα όπως η γεωγραφική μας θέση, η «φιλική» νομοθεσία και το νομικό σύστημα, τα φορολογικά κίνητρα που προσφέρονται, το γεγονός ότι η χώρα μας είναι μέλος της ΕΕ κ.α.
 
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Γιασεμίδης τόνισε ότι η Κύπρος περιλαμβάνεται στις μεγαλύτερες διαδικτυακές πλατφόρμες παγκοσμίως.
 
 
 

Δειτε Επισης

Ρένος Φωκάς: Τα καινοτόμα έργα είναι αυτά που έχουμε στόχο να διεκπεραιώσουμε (vid)
Ειρήνη Χριστοδούλου: Με τιμά ιδιαίτερα αυτό το βραβείο, θα συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά (vid)
ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών