Αφιέρωμα ΕΚΕ: Η Εταιρική Κουλτούρα της Grant Thornton

Η ΟΠΑΠ Κύπρου παρουσιάζει το ειδικό αφιέρωμα αφιέρωμα «Οι Κοινωνικά Ευαίσθητες Κυπριακές Επιχερήσεις» με στόχο να προωθήσει τις εταιρείες που έχουν έντονο εταιρικό κοινωνικό έργο και συγκεκριμένη στρατηγική σε ό,τι αφορά την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Το αφιέρωμα έχει σκοπό να αναδείξει βέλτιστες πρακτικές από τις κυπριακές επιχειρήσεις και να προωθήσει το έργο τους ως παράδειγμα προς μίμηση για όλο τον εταιρικό κόσμο.  
 
Η Grant Thornton, έχει καθιερώσει ένα ετήσιο θεσμό όπου οι εταιρείες μέλη σε 140 χώρες, αφιερώνουν ένα διήμερο καθαρά στον εθελοντισμό, συνεισφέροντας και υποστηρίζοντας τις τοπικές κοινότητες. Επιπρόσθετα, το Grant Thornton (Cyprus) Foundation, έχει ιδρυθεί με σκοπό την οικονομική ενίσχυση και υποστήριξη παιδιών, όσον αφορά την φοίτηση τους σε πανεπιστήμια.

Τις σημαντικότερες δράσεις της εταιρείας σε θέματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, καθώς και τους μελλοντικούς στόχους, παρουσιάζει στην κάμερα του InBusinessNews, η Παναγιώτα Βίκτωρος, Chief of Staff to the CEO της Grant Thornton Cyprus.
 

 
 
Μιλήστε μας για τις σημαντικότερες δράσεις σας και για τους άμεσους μελλοντικούς στόχους σε θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Το δίκτυο μας έχει καθιερώσει, ένα ετήσιο θεσμό, όπου οι εταιρείες μέλη σε 140 χώρες μέσω ενός διημέρου καθαρά αφιερωμένο στον εθελοντισμό, συνεισφέρουν και υποστηρίζουν τις τοπικές κοινότητες.  Με κεντρικό μήνυμα «Growing Together in the Community», η Grant Thornton έχει ως σκοπό να προωθήσει την ιδέα ότι μπορούμε να συμβάλλουμε ουσιαστικά, για ένα καλύτερο αύριο.

Επίσης, είμαστε πραγματικά περήφανοι για το Grant Thornton (Cyprus) Foundation το οποίο έχει ιδρυθεί με σκοπό την οικονομική ενίσχυση και υποστήριξη παιδιών, όσον αφορά την φοίτηση τους σε πανεπιστήμια.

Όσον αφορά τις εσωτερικές δράσεις, αναγνωρίζουμε ότι ο κόσμος μας είναι η κινητήρια δύναμη ως προς την επίτευξη των στρατηγικών μας στόχων, επενδύουμε συνεχώς σε διάφορες πρωτοβουλίες που αφορούν την ευημερία και την προσωπική ανάπτυξη των ανθρώπων μας, με επίκεντρο πάντοτε την υπεύθυνη συμπεριφορά και το σεβασμό. Ενθαρρύνουμε τη διαφορετικότητα, την αυθεντικότητα και διασφαλίζουμε ένα εργασιακό περιβάλλον όπου η ισότητα και η δίκαιη αντιμετώπιση είναι προτεραιότητα μας.
Υπάρχουν αρκετές άλλες δράσεις που γίνονται κατά την διάρκεια κάθε χρόνου. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε και να συμβάλουμε ενεργά. Για το 2020, έχει δοθεί επίσης ιδιαίτερη έμφαση σε διάφορες ενέργειες με στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος.
 
 
Πού πιστεύετε πρέπει να επενδύσουν περισσότερο οι κυπριακές επιχειρήσεις για να γίνουν πιο κοινωνικά ευαίσθητες;

Ανεξαρτήτως της έκτασης, την οποία μπορεί κάποιος να δώσει στην έννοια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, με τις ραγδαίες εξελίξεις που αντιμετωπίζουμε πλέον, θεωρείται «υποχρέωση» των επιχειρήσεων να συμβάλουν με τον κάθε δυνατό τρόπο. Η οποιαδήποτε επένδυση είναι ωφέλιμη αλλά και αναγκαία. Η αδιαφορία για το τι συμβαίνει γύρω μας και η απάθεια, αποτελούν πλέον απογοητευτικές έννοιες, ειδικότερα για τις νέες γενιές.

Πιστεύω ότι η μεγαλύτερη βαρύτητα θα πρέπει να δίνεται στην ανάπτυξη και την προώθηση της κοινωνικής συνείδησης. Ένας στόχος που μπορεί να υιοθετηθεί από όλες τις εταιρείες και να επιτευχθεί με την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την προώθηση ηθικών αξιών και καλών πρακτικών.

Οφείλουμε λοιπόν, να αναδείξουμε τον αναγκαίο σεβασμό και υπευθυνότητα. Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη θα πρέπει να ενσωματώνεται στην στρατηγική μας, και κατ’ επέκταση σε όλες τις δραστηριότητες μας.  Θα ήταν προς όφελος των εταιρειών να δώσουν έμφαση στην ηθική ανέλιξη του ανθρωπίνου δυναμικού τους και να ενθαρρύνουν την συμβολή της νεολαίας στον σχεδιασμό των στρατηγικών στόχων.
 
 
Ποια εταιρεία θαυμάζετε σε ότι αφορά τις πρακτικές ΕΚΕ;
Προσωπικά θαυμάζω το έργο αρκετών εταιρειών που εμπλέκονται ενεργά και καταφέρνουν να συμβάλουν σημαντικά.  Φυσικά, όπως έχω αναφέρει, σέβομαι και επικροτώ την οποιαδήποτε επένδυση γίνεται σε θέματα ΕΚΕ. Βλέπουμε εταιρείες, οι οποίες μπορούν να έχουν θετικό αντίκτυπο σε παγκόσμιο επίπεδο, να επενδύουν γερά κονδύλια με σκοπό να πετύχουν ουσιαστικές αλλαγές.  H Microsoft, για παράδειγμα, έχει βάλει στόχο να χρησιμοποιήσουν την δύναμη της τεχνολογίας, για να πετύχουν ένα βιώσιμο μέλλον.

Δειτε Επισης

ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands