O Χρήστος Σταϊκούρας στο 10th Nicosia Economic Congress

Μεγάλη παρουσία του υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας Χρήστου Σταϊκούρα στο 10th Nicosia Economic Congress το οποίο έχει καθιερωθεί ως ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά γεγονότα για την πόλη της Λευκωσίας. Φέτος, το Nicosia Economic Congress γιορτάζει τα δεκάχρονά του και λόγω των ιδιαζουσών συνθηκών που διαμόρφωσε η πανδημία του κορωνοϊού θα πραγματοποιείται διαδικτυακά, την Τρίτη 30 Ιουνίου 2020, από τον Σύνδεσμο Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ) και το περιοδικό GOLD.

Το συνέδριο αποτελεί μια μεγάλη διαδικτυακή σύναξη με τη συμμετοχή πέραν των 1.000 υψηλόβαθμων στελεχών από όλες τις κυπριακές επιχειρήσεις, επιχειρηματιών, οικονομολόγων, ακαδημαϊκών, υπουργών και αρμόδιων κυβερνητικών αξιωματούχων.

Ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Χρήστος Σταϊκούρας θα αναλύσει ενώπιον των συνέδρων την πορεία της ελληνικής Οικονομίας στην μετά την covid-19 εποχή καθώς και τον δρόμο προς την ανάκαμψη. Η παρουσία και ανάλυση του υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας κρίνεται ιδιαιτέρως σημαντική καθώς η Ελλάδα από τον «μαύρο πρόβατο» της Ευρώπης πήρε τα εύσημα από την Ευρώπη για τον τρόπο που αντιμετώπισε την κρίση.

Η Ελλάδα απέδειξε πως αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού με υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα με την ελληνική κυβέρνηση να διαθέτει και να υλοποιεί ένα συνεκτικό, ρεαλιστικό, ολοκληρωμένο και δυναμικό σχέδιο για τη στήριξη της Οικονομίας. Συγκεκριμένα, υλοποιείται σχέδιο με βασικούς στόχους την ενδυνάμωση του δημόσιου συστήματος υγείας, τη στήριξη της απασχόλησης, την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων και την τόνωση της κοινωνικής συνοχής.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, η κυβέρνηση έχει ενεργοποιήσει ή δρομολογεί ένα πλήθος από εναλλακτικά, συμπληρωματικά, σημαντικά εργαλεία» και έχει ενεργοποιήσει επτά εργαλεία.

Χρήστος Σταϊκούρας
Γεννήθηκε στη Λαμία το 1973. Εξελέγη Βουλευτής Φθιώτιδας με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 2007, του 2009, του 2012 (Μάιος και Ιούνιος), του 2015 (Ιανουάριο και Σεπτέμβριο) και του Ιουλίου του 2019. Από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι τον Ιούνιο του 2012 ήταν Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της ΝΔ. Τον Ιούνιο του 2012 ανέλαβε τα καθήκοντα του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, θέση την οποία υπηρέτησε μέχρι τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015.   Από τον Φεβρουάριο 2015 μέχρι τον Ιούνιο του 2019 ήταν Τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ. Από τον Ιούλιο του 2019 ανέλαβε τα καθήκοντα του Υπουργού Οικονομικών. Είναι Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός Παραγωγής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στη Διοίκηση Επιχειρήσεων MBA από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Imperial College) και Διδάκτορας στην Τραπεζική και Χρηματοοικονομική (PhD in Banking and Finance) του Πανεπιστημίου City του Λονδίνου (City University). Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διετέλεσε μέλος του Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (2004-2007), Επίκουρος Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2006-2018) και επισκέπτης Καθηγητής στα Πανεπιστήμια Θεσσαλίας, Αθηνών, City και στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 50 ερευνητικές εργασίες σε διακεκριμένα διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές. Στο έργο του έχουν αναφερθεί επιστήμονες σε πάνω από 2.600 δημοσιευμένες εργασίες σε διεθνή περιοδικά.  Έχει εργαστεί στην Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας και στον τραπεζικό Όμιλο Eurobank.

Ακροατήριο
Το Συνέδριο απευθύνεται προς CEOs, διευθύνοντες συμβούλους, διευθυντές και μέλη Διοικητικών Συμβουλίων των μεγαλύτερων κυπριακών εταιρειών από όλους τους κλάδους, καθώς και ξένων επιχειρήσεων που εδρεύουν στην Κύπρο. Απευθύνεται, επίσης, σε επιχειρηματίες, επαγγελματίες, οικονομολόγους, ακαδημαϊκούς και εκπρόσωπους του Δημόσιου Τομέα.
 
Για περισσότερες Πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα του Συνεδρίου, κάντε κλικ εδώ.
 
Για να δηλώσετε Συμμετοχή, κάντε κλικ εδώ.
 
Πληροφορίες Συνεδρίου
Οργανωτές: ΣΕΛΚ και περιοδικό GOLD
Χορηγοί: Alpha Bank, KPMG Limited, CITR, CIIM
Χορηγοί Επικοινωνίας: Άλφα Κύπρου, Περιοδικό IN Βusiness και περιοδικό Accountancy Cyprus
Συντονιστής: IMH
Για περισσότερες πληροφορίες - ΙΜΗ, τηλέφωνο: 22505555, φαξ: 22679820, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com και ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com
 

Δειτε Επισης

Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Αυξάνοντας την αναγνωρισιμότητα των brand με το Μάρκετινγκ Επιρροής
10 χρόνια προσφοράς Andrey & Julia Dashin’s Foundation
AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο BMW Excellence Award στον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη
ΙΝ Business Awards: Στην Bioland Energy Group το βραβείο στην κατηγορία «Επιχείρηση»
ΙΝ Business Awards: Στην Ειρήνη Χριστοδούλου το βραβείο Μάνατζερ-CEO εις μνήμην Άντη Χατζηκωστή