Μεγάλη ναυτιλιακή επιλέγει την Κύπρο για ελλιμενισμό τεχνικά προηγμένων κρουαζιεροπλοίων

InBusinessNews  03/06/2020 10:23
Μεγάλη ναυτιλιακή επιλέγει την Κύπρο για ελλιμενισμό τεχνικά προηγμένων κρουαζιεροπλοίων

Μεγάλη ναυτιλιακή επιλέγει την Κύπρο για ελλιμενισμό τεχνικά προηγμένων κρουαζιεροπλοίων

InBusinessNews  03/06/2020 10:23
Μετά από στενή συνεργασία μεταξύ των αρμόδιων κυβερνητικών υπηρεσιών και του ιδιωτικού ναυτιλιακού τομέα, το Υφυπουργείο Ναυτιλίας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η Κύπρος έχει επιλεγεί ως κατάλληλη τοποθεσία (στο αγκυροβόλιο Λεμεσού Μονής) από μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο ναυτιλιακές εταιρείες κρουαζιερόπλοιων, για ελλιμενισμό 6 τεχνικά προηγμένων κρουαζιερόπλοιων υπό την υποστήριξη ενός τοπικού ναυτιλιακού παρόχου υπηρεσιών.

RELATED ARTICLESΗ πλειονότητα των σύγχρονων κρουαζιερόπλοιων συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο προηγμένα και φιλικά προς το περιβάλλον σκάφη που κατασκευάστηκαν ποτέ. Τα υψηλής τεχνολογίας πλοία καθώς και τα συστήματα που χρησιμοποιούνται για τη λειτουργία τους είναι ειδικά σχεδιασμένα για να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της πιο αυστηρής περιβαλλοντικής νομοθεσίας και επιτρέπει στα σκάφη να πλέουν σε μερικά από τα πιο περιβαλλοντικά προστατευμένα νερά στον πλανήτη μας, όπως η Αλάσκα και η Ανταρτική.

Η φιλοξενία αυτών των πλοίων επιφέρει σημαντικό εισόδημα στην κυπριακή οικονομία, σε μια περίοδο που, λόγω της πανδημίας Covid-19, υπάρχει μειωμένη δραστηριότητα. Τα πλοία θα πληρώνουν τέλη για το αγκυροβόλιο, θα παραγγέλνουν αγαθά και υπηρεσίες από τοπικούς προμηθευτές για υποστήριξη των πληρωμάτων τους (δεν θα υπάρχουν επιβάτες) και θα χρησιμοποιούν τις τοπικές εταιρείες για παροχή τεχνικής υποστήριξης και βοήθειας.

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος σχολίασε ότι «η Κύπρος απέδειξε ότι μέσω της κοινής προσπάθειας του ιδιωτικού και του κυβερνητικού τομέα και της στενής συνεργασίας που επιτεύχθηκε, κατάφερε  να επιλεγεί η χώρα μας και η συγκεκριμένη τοποθεσία μεταξύ πολλών άλλων ευρωπαϊκών χωρών για τη φιλοξενία αυτών των σύγχρονων  και τελευταίας τεχνολογίας πλοίων.»

Η Υφυπουργός Ναυτιλίας παρά τω Προέδρω, κα Νατάσα Πηλείδου σχολίασε περαιτέρω ότι «Η παρουσία αυτών των πλοίων στα ύδατα της Κύπρου μάς επιτρέπει να αποδείξουμε την ισχυρή ναυτιλιακή υποδομή και υπηρεσίες υποστήριξης που διαθέτουμε και παρέχουμε σε ναυτιλιακές εταιρείες δίνοντάς μας την ευκαιρία να αναπτύξουμε συνεργασίες για περεταίρω επιχειρηματικές δραστηριότητες στο μέλλον.»

 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας