Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Ν. Λευκαρίτης: Καθημερινή αξιολόγηση της κατάστασης από ομάδα της Petrolina

Η τεχνολογία ήρθε να μας βρει πριν την ώρα μας, κερδίσαμε 3-4 χρόνια σε θέματα τεχνολογίας, είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Petrolina, Ντίνος Λευκαρίτης, κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής συζήτησης που διοργάνωσε η AstroBank, με τίτλο “Leadership Insights”. 

Όπως ανέφερε, η πρώτη μέρα της υφιστάμενης κατάστασης ήταν δύσκολη, καθώς η εταιρεία έπρεπε να αντιμετωπίσει πράγματα πρωτόγνωρα. «Με τη συνεργασία των ανθρώπων μας και της εταιρείας μας καταφέραμε να λειτουργήσουμε αρκετά καλά», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι ακολουθήθηκαν οι οδηγίες του υπουργείου Υγείας, όχι μόνο για να εξυπηρετηθεί το κοινό, αλλά και για να διασφαλιστεί η υγειά του κόσμου. «Κόσμος της εταιρείας και συνεργάτες δούλευαν από το σπίτι για να εξυπηρετήσουμε τους καταναλωτές» και θεωρώ ότι τα καταφέραμε, ανέφερε ο κ. Λευκαρίτης.

Όσον αφορά τις εργασίες της Petrolina και συγκεκριμένα την κατανάλωση πετρελαιοειδών υπέστη μείωση κατά 70%, καθώς οι πολίτες ήταν κλεισμένοι στα σπίτια τους.

Καθημερινή αξιολόγηση της κατάστασης
Ερωτηθείς σχετικά, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Petrolina ανέφερε ότι από την πρώτη ημέρα η εταιρεία του σύστησε μια αξιόλογη ομάδα από  διευθυντές της εταιρείας, η οποία αξιολογεί καθημερινά την πορεία της κατάστασης, αφού τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς, με αποτέλεσμα να διαφοροποιούνται καθημερινά και οι προϋπολογισμοί που ετοιμάζονται. Η κατανάλωση τον Απρίλιο ήταν πολύ χαμηλή ενώ την εβδομάδα που διανύουμε η ζήτηση έφτασε στο 60% των κανονικών καταναλώσεων, λόγω και των περισσότερων ελευθεριών στη διακίνηση, σημείωσε.

«Οι προβλέψεις είναι πάρα πολύ δύσκολες αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε να φέρουμε εκεί που θέλουμε την εταιρεία χωρίς σοβαρά προβλήματα», τόνισε. 

Θα ακολουθήσουμε τα πρότυπα του εξωτερικού στις συγχωνεύσεις
Ο ίδιος μίλησε για συγχωνεύσεις ή εξαγορές μεταξύ μικρομεσαίων επιχειρήσεων που θα ακολουθήσουν μέσα στο επόμενο διάστημα, εκφράζοντας τη θέση ότι κάποιες εταιρείες δεν θα επιβιώσουν. Θα ακολουθήσουμε τα ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρότυπα, σύμφωνα με τα οποία μετά από κρίσεις ακολουθούν συγχωνεύσεις και εξαγορές, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ανεργία στον τομέα του τουρισμού
Αναφορικά με τα επίπεδα της ανεργίας λόγω της επίδρασης της πανδημίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Petrolina αναφέρθηκε σε ανεργία στον τουριστικό κλάδο (ξενοδοχεία, εστιατόρια κτλ.) μέχρι και τις αρχές του 2021. Στη συνέχεια, λόγω και των μεγάλων προσπαθειών του υφυπουργείου Τουρισμού και όλου του φάσματος του τουρισμού η κατάσταση ίσως να βελτιωθεί, όπως είπε.  

Περισσότερες τηλεδιασκέψεις στην νέα εποχή
Μετά από κάθε κρίση αλλάζουν πράγματα, είτε πολύ είτε λίγο και αν και η  κουλτούρα μας δεν θα αλλάξει εντούτοις κάποιες συνήθειες θα αλλάξουν, είναι η άποψη που κατέθεσε, επίσης, ο κ. Λευκαρίτης, για την επόμενη ημέρα της πανδημίας. Ως παράδειγμα έφερε την τεχνολογία και ειδικότερα τις τηλεδιασκέψεις, οι οποίες θα επιτρέπουν επαφές με παράγοντες του εξωτερικού, χωρίς να απαιτούνται τα συνεχόμενα ταξίδια εκτός Κύπρου.

Σημαντικό κομμάτι της ζήτησης από τις αεροπορικές
Σχετικά με τη ζήτηση που θα υπάρξει στα πετρελαιοειδή μετά τις χαλαρώσεις των μέτρων, ο ίδιος μίλησε για σίγουρη αύξηση καθώς η πτώση κατά την περίοδο των μέτρων είναι πολύ μεγάλη.
Σημαντικό ρόλο, όπως εξήγησε, θα διαδραματίσουν και οι εξελίξεις με τις αεροπορικές συνδέσεις, καθώς και ο αριθμός των αεροπορικών εταιρειών που θα επιβιώσουν. «Προβλέπω ότι το 2020 θα είναι μια δύσκολη χρονιά, αλλά το 2021 θα αρχίσουμε να επανερχόμαστε σε κανονικούς ρυθμούς, ανάλογα και με τις εξελίξεις με την πανδημία». 

Η κατάσταση σε ένα πιθανό δεύτερο κύμα της πανδημίας θα είναι τραγική, όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και παγκόσμια, πρόσθεσε.

Πολύ καλή η διαχείριση της Ελλάδας
Οι φιλοξενούμενοι στη συζήτηση κλήθηκαν να σχολιάσουν και τη διαχείριση που έγινε από άλλες χώρες στις οποίες δραστηριοποιούνται οι εταιρείες τους, με τον κ. Λευκαρίτη να δίνει τα εύσημα στην Ελλάδα, λέγοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση χειρίστηκε πολύ καλά το όλο θέμα.

Ανέφερε, εξάλλου, ότι σε κάποια στιγμή θα υπάρξουν ευκαιρίες για επενδύσεις στην Ελλάδα, όπως και στην Κύπρο, για την οποία προέβλεψε πτώση στην οικονομία και ακολούθως σύντομη ανάκαμψη.
 
 

Δειτε Επισης

Altius Insurance: Ανανέωσε για 18η συνεχή χρονιά τη συνεργασία της με την ΠΟΕΔ
Διάλεξη για την τεχνητή νοημοσύνη από ΤΕΠΑΚ και ΕΒΕ Αμμοχώστου
Μέχρι 31 Μαΐου η υποβολή αιτήσεων για το Κυπριακό Βραβείο Εξαγωγών
PwC Foundation: Γνώσεις σε μαθητές και μαθήτριες για τον χρηματοοικονομικό εγγραμματισμό
Αγκαλιάζουν τα βραβεία δικοινοτικής συνεργασίας του ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Μήνυμα από Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου και Τρ. Κύπρου για Πορεία Χριστοδούλας-«Να είσαι εκεί»
O Υπουργός Εσωτερικών για το μεταναστευτικό στο Nicosia Economic Congress
Πέραν κάθε προσδοκίας το ενδιαφέρον για το sCYence Fair 2024-Παρατείνονται μέχρι 10 Απριλίου οι εγγραφές
Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας: Ενημερωτική συνάντηση με λειτουργούς των ΜΜΕ