11 γυναίκες που ανέβηκαν τα σκαλιά της επιχειρηματικής επιτυχίας

Με την πάροδο περίπου δύο δεκαετιών που ο νόμος για την ίση μεταχείριση ανδρών και γυναικών στην απασχόληση και την επαγγελματική κατάρτιση είναι σε ισχύ, η συζήτηση γύρω από την ισότητα των φύλων στον χώρο εργασίας εξακολουθεί να μαίνεται. Το 2020, η αναλογία ανδρών και γυναικών ανάμεσα στα 4.818 εγγεγραμμένα μέλη του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ) ανέρχεται στο 59% - 41%. Με αναφορές που καταδεικνύουν ότι οι αριθμοί σταδιακά αλλάζουν υπέρ των γυναικών, το νέο τεύχος του περιοδικού GOLD επικεντρώνεται στην «κατάκτηση» του λογιστικού επαγγέλματος από γυναίκες.

Ευρέως εκφέρεται η άποψη πως όταν καθιερωθεί η ισότητα των φύλων σε οποιοδήποτε επάγγελμα, η αρσενική κυριαρχία στις εκτελεστικές θέσεις σταδιακά μειώνεται. Ωστόσο, δεν φαίνεται να εφαρμόστηκε στο λογιστικό επάγγελμα. Παρόλο που η Γενική Λογίστρια της Δημοκρατίας είναι γυναίκα ( Ρέα Γεωργίου από το 2010), εξακολουθεί να υπάρχει ανισότητα στις ανώτερες τάξεις τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα.

Επικρατούσα άποψη, που αποτυπώνεται από πολλές γυναίκες στο GOLD, είναι ότι ο τοκετός και η φροντίδα των παιδιών παρεμποδίζουν σοβαρά την εξέλιξη της σταδιοδρομίας των γυναικών. Όπως άλλωστε σημειώνει η Φρόσω Γιαγκουλλή συνεργάτης της Grant Thornton, η εξισορρόπηση της μητρότητας και καριέρας δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Μια άλλη άποψη αναφέρει η μεροληψία των φύλων εξακολουθεί να υπάρχει σε ό,τι αφορά την απόδοση των γυναικών, γεγονός που οδηγεί αναπόφευκτα στην έλλειψη γυναικών σε ανώτερες διοικητικές θέσεις. Αποτυπώνεται, επίσης, η άποψη πως οι γυναίκες λογιστές είναι πιο επιρρεπείς στο να αποδέχονται θέσεις χαμηλότερης αμοιβής σε σχέση με τους άνδρες.

Τα τελευταία χρόνια, πολλοί οργανισμοί στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έχουν υιοιθετήσεις πρωτοβουλίες και κανονισμούς, συμπεριλαμβανομένων των εγκαταστάσεων παιδικής μέριμνας και των ευέλικτων ωραρίων εργασίας, για τον περιορισμό του αντίκτυπου της μητρότητας στις γυναίκες που αναζητούν εξέλιξη της σταδιοδρομίας.

Το νέο τεύχος του περιοδικού GOLD  παρουσιάζει 11 γυναίκες οι οποίες ανέτρεψαν το κατεστημένο και κατέκτησαν την κορυφή.

Στηρίζουμε την κυπριακή επιχειρηματική κοινότητα τις δύσκολες μέρες που διανύουμε και προσφέρουμε το τεύχος Απριλίου δωρεάν σε digital μορφή.
 
Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή του περιοδικού στο App Store / Google Play /WebApp χρησιμοποιώντας keywords Gold Magazine για το περιοδικό Gold.  Επίσης μπορείτε να διαβάσετε το περιοδικό online στο σύνδεσμο www.goldnews.com.cy/digitaledition.
 

Δειτε Επισης

Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Αυξάνοντας την αναγνωρισιμότητα των brand με το Μάρκετινγκ Επιρροής
10 χρόνια προσφοράς Andrey & Julia Dashin’s Foundation
AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο BMW Excellence Award στον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη
ΙΝ Business Awards: Στην Bioland Energy Group το βραβείο στην κατηγορία «Επιχείρηση»
ΙΝ Business Awards: Στην Ειρήνη Χριστοδούλου το βραβείο Μάνατζερ-CEO εις μνήμην Άντη Χατζηκωστή