Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Η ΕΥ Κύπρου εγκαινιάζει την Ακαδημία Μάθησης & Ανάπτυξης με σεμινάρια μέσω βίντεο κατ’ απαίτηση

Η EY Κύπρου ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας της Ακαδημίας Μάθησης & Ανάπτυξης, ενός νέου εκπαιδευτικού κέντρου που αποσκοπεί στη δημιουργία καλύτερα καταρτισμένων επαγγελματιών και στην ενίσχυση των δυνατοτήτων των επιχειρήσεων, ομάδων και ατόμων, μέσω της βελτίωσης των γνώσεων, των δεξιοτήτων και της κουλτούρας τους. Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης επένδυσης της EY στη μάθηση, η ιδέα της Ακαδημίας λειτουργεί ήδη σε πολλές χώρες, παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα μαθησιακών και άλλων πρωτοβουλιών που αντικατοπτρίζουν την εμπειρία και την τεχνογνωσία της EY σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Ακαδημία της EY στην Κύπρο ανταποκρίνεται στις ανάγκες των σημερινών και μελλοντικών επιχειρηματιών και επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην κυπριακή αγορά, καθώς επίσης και των στελεχών της δημόσιας διοίκησης.  

Ανταποκρινόμενη στο μεταβαλλόμενο περιβάλλον που προκύπτει από το ξέσπασμα του COVID-19, η Ακαδημία Μάθησης & Ανάπτυξης της EY είναι σε θέση να αναπτύξει και να προσφέρει προγράμματα μάθησης εξ αποστάσεως, όπως ηλεκτρονική μάθηση (e-learning), webinars, εικονικές τάξεις διδασκαλίας, e-coaching καθώς και μεικτού τύπου προγράμματα. Οι πελάτες μας και άλλοι επαγγελματίες μπορούν να βρουν διαθέσιμα σεμινάρια μέσω βίντεο κατ’ απαίτηση (Video On Demand), ούτως ώστε να είναι σε θέση να συνεχίσουν να ενισχύουν τις γνώσεις τους εξ αποστάσεως κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου.

Επί του παρόντος, τα εξής σεμινάρια που διοργανώνονται από κοινού από τις ομάδες Άμεσης Φορολογίας, ΦΠΑ και Νομικών Υπηρεσιών είναι διαθέσιμα σε μορφή βίντεο κατ’ απαίτηση:

  • Ξεκλειδώνοντας την Ουσία (Substance) από πλευράς Άμεσης Φορολογίας, ΦΠΑ και ρυθμιστικών θεμάτων. Το σεμινάριο αξιολογεί τις φορολογικές και νομικές προδιαγραφές oυσίας (substance), επισημαίνοντας τα οφέλη της Κύπρου και τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν τα ανώτερα στελέχη, τους επενδυτές και τους συμβούλους ιθύνουσων και θυγατρικών εταιρειών, εταιρειών πνευματικών δικαιωμάτων καθώς και διαφόρων αλλών νομικών προσώπων εμπορίας αγαθών και υπηρεσιών.
  • Εξετάζοντας Συγχωνεύσεις, Εξαγορές και Επαναπατρισμούς από την Οπτική της Εταιρικής Φορολογίας, ΦΠΑ και Νομικών Θεμάτων. Η Κύπρος πρόκειται να θέσει σύντομα σε εφαρμογή τις αναγκαίες κανονιστικές αλλαγές που σχετίζονται με τις συγχωνεύσεις εταιρειών και μεταφορά εδρών, με θέματα να προκύπτουν από πλευράς άμεσης φορολογίας και ΦΠΑ. Το σεμινάριο αυτό, μεταξύ άλλων, αξιολογεί τις φορολογικές και νομικές αλλαγές, σκιαγραφόντας τα σημαντικότερα σημεία που απασχολούν επενδυτές και λοιπά ενδιαφερόμενα μέρη που εμπλέκονται στις διαδικασίες συγχωνεύσεων, εξαγορών και επαναπατρισμού εταιρειών.
  • Ιθύνουσες Εταιρείες από τηv Οπτική των Νομικών Θεματών, της Άμεσης Φορολογίας και του ΦΠΑ. Η Κύπρος ώντας δημοφιλής δικαιοδοσία για ιθύνουσες εταιρείες, έχει διαμορφώσει πλαίσιο με ειδικές διατάξεις Άμεσης Φορολογίας και ΦΠΑ, ενισχύοντας την ελκυστικότητα της και τονίζοντας την ανάγκη για περισσότερη οικονομική ουσία (substance). Το σεμινάριο αξιολογεί τις φορολογικές και νομικές παραμέτρους, υπογραμμίζοντας τα οφέλη και σημαντικότερα σημεία που απασχολούν τα ανώτερα στελέχη και τους διαχειριστές ιθύνουσων εταιρειών.

Με την ευκαιρία της παρουσίασης της Ακαδημίας, ο κ. Γιάννης Παναγιώτου, Επικεφαλής της Ακαδημίας Μάθησης & Ανάπτυξης της EY, σχολίασε: «Στην EY πιστεύουμε ακράδαντα ότι όταν θέτουμε καλύτερα ερωτήματα, τότε λαμβάνουμε καλύτερες απαντήσεις, συμβάλλοντας έτσι στην οικοδόμηση ενός κόσμου που λειτουργεί καλύτερα. Καθώς άτομα και επιχειρήσεις παγκοσμίως προσπαθούν να ανταποκριθούν στις ραγδαίες αλλαγές που έφερε το ξέσπασμα του COVID-19, η Ακαδημία της ΕΥ, επιδιώκει να καλύψει ένα κενό που υπάρχει στην αγορά της Κύπρου παρέχοντας μια μαθησιακή εμπειρία που αντικατοπτρίζει την τεχνογνωσία και την εξειδίκευση της EY σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Πιστεύουμε ότι αυτό δεν θα εξυπηρετήσει μόνο τους πελάτες μας, αλλά θα προσφέρει πολλά και στο ευρύτερο κοινό και στην οικονομία γενικότερα, αξιοποιώντας πλήρως τις δυνατότητες της τεχνολογίας για καλύτερη επαγγελματική εξέλιξη».

Ο Σίμος Σίμου, Επικεφαλής των Νομικών και Φορολογικών Πρωτοβουλιών Εκπαίδευσης στην ΕΥ Κύπρου ανέφερε: «Στον σύγχρονο κόσμο, υπάρχει ανάγκη για ευέλικτους και εξελίξιμους σπουδαστές (ανεξαρτήτως εμπειρίας), οι οποίοι είναι σε θέση να αξιοποιούν δεξιότητες και γνώσεις που τους μεταδίδονται για να υλοποιήσουν τολμηρές νέες ιδέες. Αναγνωρίζοντας αυτή την ανάγκη ευελιξίας στη μάθηση, δημιουργήσαμε μεταξύ άλλων τρία διαδραστικά σεμινάρια σε μορφή βίντεο κατ' απαίτηση που καλύπτουν τα πιο δημοφιλή φορολογικά και νομικά θέματα, τα οποία συχνά απασχολούν τους πελάτες μας. Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να ενισχύσουν και να δοκιμάσουν την πρακτική τους γνώση μέσω στοχευμένων ψηφιακών ασκήσεων και να θέσουν ερωτήματα. Και τα τρία διαθέσιμα σεμινάρια προσφέρουν μονάδες CPD και είναι διαπιστευμένα από τα εγχώρια επαγγελματικά σώματα, συμπεριλαμβανομένου του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου».

Ο COVID-19 προκαλεί απρόβλεπτες συνέπειες και επιφέρει αβεβαιότητα σε κάθε επιχείρηση. Για την περαιτέρω στήριξη των πελατών μας και για να τους βοηθήσουμε να διαχειριστούν αυτή τη διαταραχή, να διατηρήσουν τη συνέχιση των εργασιών τους και να αναπτύξουν επιχειρηματική αντοχή, έχουμε επίσης δημιουργήσει μια ειδική ενότητα στην ιστοσελίδα μας όπου αναρτούμε ενημερώσεις, πληροφορίες και webcasts που αφορούν τα μέτρα για τον COVID-19 και τις σχετικές εξελίξεις.

Δειτε Επισης

Altius Insurance: Ανανέωσε για 18η συνεχή χρονιά τη συνεργασία της με την ΠΟΕΔ
Διάλεξη για την τεχνητή νοημοσύνη από ΤΕΠΑΚ και ΕΒΕ Αμμοχώστου
Μέχρι 31 Μαΐου η υποβολή αιτήσεων για το Κυπριακό Βραβείο Εξαγωγών
PwC Foundation: Γνώσεις σε μαθητές και μαθήτριες για τον χρηματοοικονομικό εγγραμματισμό
Αγκαλιάζουν τα βραβεία δικοινοτικής συνεργασίας του ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Μήνυμα από Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου και Τρ. Κύπρου για Πορεία Χριστοδούλας-«Να είσαι εκεί»
O Υπουργός Εσωτερικών για το μεταναστευτικό στο Nicosia Economic Congress
Πέραν κάθε προσδοκίας το ενδιαφέρον για το sCYence Fair 2024-Παρατείνονται μέχρι 10 Απριλίου οι εγγραφές
Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας: Ενημερωτική συνάντηση με λειτουργούς των ΜΜΕ