Μέχρι Σεπτέμβριο η υποβολή συμμετοχών στο Βραβείο Μηχανικής ΕΤΕΚ

Λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για τον κορωνοϊό Covit-19 και των ειδικών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί, η Διοικούσα Επιτροπή του ΕΤΕΚ στη συνεδρία της υπ’ αριθμό 06/20 αποφάσισε την παράταση της ημερομηνίας υποβολής των υποψηφιοτήτων για το Βραβείο Μηχανικής ΕΤΕΚ 2020.
 
Ως νέα ημερομηνία υποβολής έχει καθοριστεί η Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020. Όσοι έχουν ήδη υποβάλει την πρότασή τους κι εφόσον το επιθυμούν, μπορούν να την αποσύρουν και να την υποβάλουν ξανά αναθεωρημένη βάσει της νέας ημερομηνίας που καθορίστηκε. Επιπλέον, διευκρινίζεται πως για όσο διάστημα ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα και μέχρι νεότερης ενημέρωσης, οι υποψηφιότητες θα υποβάλλονται ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ στην ηλεκτρονική διεύθυνση cyprus@etek.org.cy.
 
Υπενθυμίζεται ότι το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου έχει προκηρύξει διαγωνισμό για την απονομή ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΕΤΕΚ 2020, με στόχο να αναδείξει τις σύγχρονες εξελίξεις και τα επιτεύγματα της μηχανικής επιστήμης, με σημείο ενδιαφέροντος τον αντίκτυπο που έχει η εφαρμογή τους στην οικονομία και στην κοινωνία, τόσο στην Κύπρο, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.
 
Το ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΕΤΕΚ 2020 απονέμεται σε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, μέλος του ΕΤΕΚ, ή σε έργο/δράση/ενέργεια, που έχουν συνεισφέρει σημαντικά στην προαγωγή της μηχανικής επιστήμης με σημαντική συμβολή στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η βραβευόμενη συμμετοχή θα τιμηθεί με απονομή διπλώματος και χρηματικού βραβείου ύψους €10.000 στο πλαίσιο της τελετής παρουσίασης του Απολογισμού του ΕΤΕΚ 2017-2020 η οποία αναβλήθηκε και θα καθοριστεί σε εύθετο χρόνο όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν και θα ανακοινωθεί.
 
Η αξιολόγηση των συμμετοχών θα γίνει από επταμελή Επιτροπή Αξιολόγησης, η οποία αποτελείται από τους:
- κ. Στέλιο Αχνιώτη, Πρόεδρο ΕΤΕΚ,
- κ. Αντρέα Μαραγκό, Β’ Αντιπρόεδρο ΕΤΕΚ,
- Δρ Κρίστη Χρυσοστόμου, Καθηγητή-Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΤΕΠΑΚ
- Δρ Βενιζέλο Ευθυμίου, Πρόεδρο Ερευνητικής Μονάδας ΦΩΣ- Πανεπιστήμιο Κύπρου,
- κ. Αθηνά Αριστοτέλους, τέως Διευθύντρια-Τμήμα Πολεoδομίας και Οικήσεως
- Δρ Συμεών Κασσιανίδη, Εκτελεστικό Πρόεδρο-Hyperion Systems Engineering και
- Δρ Αλέξανδρο Μιχαηλίδη, Γενικό Διευθυντή του Αναπτυξιακού Οργανισμού RTD Talos.
 
Οι προτάσεις αξιολογούνται σε σχέση με τον αντίκτυπο (εθνικό ή διεθνή), την προστιθέμενη αξία και το συμβολισμό τους, καθώς και τον βαθμό συνάφειάς τους με το ζητούμενο που είναι η σημαντική συμβολή τους στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Θα αξιολογηθούν επίσης η καινοτομία, αυθεντικότητα και πρωτοτυπία κάθε υποψηφιότητας.
 
Έντυπα αιτήσεων μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να προμηθευτούν από την ιστοσελίδα του ΕΤΕΚ, στη διεύθυνση https://www.etek.org.cy/site-article-2408-44-el.php, όπου μπορούν να βρουν και αναλυτικές πληροφορίες για τα κριτήρια συμμετοχής, τη διαδικασία αίτησης και τα κριτήρια αξιολόγησης των συμμετεχόντων.

Δειτε Επισης

ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands