Συμβουλές προς το κοινό για προστασία κατά τη διάρκεια ενασχόλησης του με το διαδικτυακό στοίχημα

Λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις και τα μέτρα της Κυβέρνησης για προστασία της Δημόσιας Υγείας και για αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού Covid-19 – περιλαμβανομένου του μέτρου αναστολής της λειτουργίας των πρακτορείων παροχής υπηρεσιών στοιχήματος για 4 εβδομάδες – η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων θα ήθελε να ενημερώσει το κοινό για πρακτικούς τρόπους προστασίας του από οποιεσδήποτε αρνητικές συνέπειες της ενασχόλησης με το διαδικτυακό στοίχημα.
 
Η μειωμένη προσφορά στοιχηματικών προϊόντων, απόρροια της αναβολής της συντριπτικής πλειονότητας των πρωταθλημάτων ανά το παγκόσμιο, ίσως ωθήσει μερίδα του πληθυσμού σε παράνομη συμμετοχή στα τυχερά παιχνίδια. Ως εκ τούτων, η Αρχή ενημερώνει το κοινό για τα παρακάτω: 
 
  • Πριν ασχοληθείτε με το στοίχημα, ενημερωθείτε για τις νόμιμες εταιρείες που παρέχουν διαδικτυακές υπηρεσίες στοιχήματος στην οικοσελίδα της Αρχής www.nba.gov.cy. Είναι σημαντικό επίσης, να διαβάσετε τους όρους και προϋποθέσεις παροχής υπηρεσιών στοιχήματος. Η συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα είναι ποινικό αδίκημα και τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι το ένα έτος ή/και με χρηματική ποινή μέχρι τις €50.000.  
  • Όταν στοιχηματίζεις σε νόμιμες εταιρείες είσαι σίγουρος ότι τα λεφτά που έχεις καταθέσει είναι ασφαλή, οι όροι και προϋποθέσεις παροχής υπηρεσιών στοιχήματος που συμφώνησες θα τηρηθούν και τα προσωπικά σου στοιχεία είναι ασφαλή. Η Αρχή δεν εξετάζει παράπονα παικτών για μη αδειοδοτημένες/παράνομες εταιρείες τυχερών παιχνιδιών και δεν δύναται να προστατέψει τους παίκτες από εξαπάτηση παράνομων εταιρειών.
  • Μην ξεχνάτε ότι, κατά την ενασχόλησή σας στις νόμιμες διαδικτυακές εταιρείες, μπορείτε να καθορίσετε χρηματικά και χρονικά όρια, καθώς επίσης έχετε το δικαίωμα να αυτοεξαιρεθείτε από τη στοιχηματική δραστηριότητα με τον συγκεκριμένο πάροχο. Ενημερωθείτε για τις επιλογές αυτοεξαίρεσης μέσα από τους ιστότοπους των νόμιμων διαδικτυακών εταιρειών.
  • Μην ξεχνάτε να βλέπετε την ενασχόληση με το στοίχημα ως διασκέδαση και όχι ως ένα μέσο πλουτισμού.
  • Εάν νιώσετε ότι η συμμετοχή σας στο στοίχημα ξεφεύγει, ή εάν ένα δικό σας άτομο ενδεχομένως να παρουσιάζει προβληματική συμπεριφορά, μπορείτε να αποταθείτε στην δωρεάν γραμμή βοήθειας στο 1454, όπου εξειδικευμένοι επαγγελματίες παρέχουν εμπιστευτική στήριξη και καθοδήγηση.   
 
Η Αρχή, τις τελευταίες εβδομάδες λαμβάνει πλειάδα παραπόνων από το κοινό που συμμετέχουν σε παράνομες αγορές τυχερών παιχνιδιών και στοιχήματος. Πρώτιστος στόχος της Αρχής είναι η προστασία του κοινωνικού συνόλου και η εύρυθμη λειτουργία της διαδικτυακής παροχής υπηρεσιών στοιχήματος, γι’ αυτό προτρέπουμε το κοινό όπως εφαρμόζει τις ανωτέρω συμβουλές.
 
Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις γύρω από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού και είμαστε έτοιμοι να λάβουμε δράση, εκεί και όπου απαιτείται, για την επίτευξη του στόχου της προστασία του κοινού.  
 
Περισσότερες πληροφορίες για την υπεύθυνη συμμετοχή στο στοίχημα και άλλες χρήσιμες πληροφορίες στο www.responsiblegaming.gov.cy
 

Δειτε Επισης

Εβδομάδα Πυρασφάλειας από CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και Πυροσβεστική Υπηρεσία για 23η χρονιά
Ενεργή συμμετοχή MUSKITA στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
Συναντήσεις έμπνευσης #ΆκουΤοΣώμαΣου από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου
Η Action Global Communications αναδείχθηκε Mediterranean Consultancy of the Year
16α ΙΝ Business Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή του επιχειρείν-Την Πέμπτη η απονομή των βραβείων
Στις 18 Ιουνίου το 7ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας
Στην Κίνα για σειρά συναντήσεων και την... βάφτιση πλοίου της ΑAL Shipping η Μαρίνα Χατζημανώλη
Yo2: Πρωτοπορία στην παγκόσμια σχεδιαστική συνεργασία από την Κύπρο με το «Touch of Dutch»
Νέα πρόεδρος του Συμβουλίου «Φωνή» η Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα
Ρεκόρ συμμετοχών στον «Γύρο της Πάφου 2024»