Πρωτοβουλία με την δημιουργία πλατφόρμας για την συμπλήρωση των εγγράφων μετακίνησης

Δελτίο Τύπου  02/04/2020 09:00
Πρωτοβουλία με την δημιουργία πλατφόρμας για την συμπλήρωση των εγγράφων μετακίνησης

Πρωτοβουλία με την δημιουργία πλατφόρμας για την συμπλήρωση των εγγράφων μετακίνησης

Δελτίο Τύπου  02/04/2020 09:00
Ανάμεσα στις χώρες που έχουν λάβει αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας του COVID- 19 βρίσκεται η Κύπρος, με το νέο διάταγμα περί Λοιμοκάθαρσης, που αφορά τον περιορισμό των  μετακινήσεων, επιτρέποντας μόνο τις βασικές μετακινήσεις όπως έχουν οριστεί από το Υπουργείο Υγείας. 

RELATED ARTICLES


Βάση του νέου διατάγματος  οι πολίτες καλούνται να δηλώσουν τις επικείμενες μετακινήσεις τους μέσα από την συμπλήρωσή των προκαθορισμένων εντύπων ή την αποστολή SMS στον αριθμό 8998 για προσωπικές κατ’εξέρεση ανάγκες μετακίνησης.

Τα συγκεκριμένα μέτρα αν και αναγκαία, είναι πρωτόγνωρα στην Κυπριακή κοινωνία, δημιουργώντας τις πρώτες μέρες υλοποίησης τους μερική ανησυχία και αναστάτωση στους πολίτες, όσον αφορά την συμπλήρωση των απαιτούμενων εγγράφων.  

Στην προσπάθεια για διευκόλυνση της συγκεκριμένης διαδικασίας, έχει δημιουργηθεί η πλατφόρμα LockdownCyprus, μια ωραία πρωτοβουλία με σκοπό την καλύτερη και γρηγορότερη συμπλήρωση των εντύπων. Η πλατφόρμα βοηθά τους χρήστες να δημιουργήσουν και να συμπληρώσουν τα έντυπα, όπως επίσης και να αποστείλουν το SMS μειώνοντας την πιθανότητα λάθους, καθώς και τον χρόνο προετοιμασίας.
 
Μέσα από την πρωτοβουλία οι δημιουργοί της πλατφόρμας θέλουν να βοηθήσουν το σύνολο της κυπριακής κοινωνίας να προσαρμοστεί στα μέτρα και να παράλληλα να καλέσουν τον κόσμο να τηρεί και να συμπληρώνει τα έγγραφα που έχει υποδείξει το κράτος για τις απαραίτητες μετακινήσεις.    

Η δημιουργία της συγκεκριμένης πλατφόρμας αποτελεί ακόμη ένα παράδειγμα τις κοινωνικής αλληλεγγύης που επιδεικνύετε στην Κύπρο στα πλαίσια της δύσκολης περιόδου στην καταπολέμηση της πανδημίας του COVID- 19.

Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη στο κοινό στο https://www.monkehworks.com/cypruslockdown/#/ και έχει δημιουργηθεί από τον Matt Gifford με την υποστήριξη της Consultics.  
Δημιουργός: Matt Gifford
 

Ο Matt Gifford είναι δημιουργός εφαρμογών που ζει στη Λευκωσία. Η δουλειά του επικεντρώνεται κυρίως στην ανάπτυξη εφαρμογών, ενώ παράλληλα συμμετέχει σε συνέδρια και παρουσιάσεις ανά το παγκόσμιο με διάφορα θέματα γύρω από το χώρο. Είναι συγγραφέας ψ του "Object-Oriented Programming in ColdFusion" και του "PhoneGap Mobile Application Development Cookbook" με παρουσίες σε σεμινάρια και διεθνή περιοδικά στο χώρο. Περισσότερα στην ιστοσελίδα : https://www.monkehworks.com/
Υποστηρικτής: Consultics

Η Consultics ιδρύθηκε το 2013 στη Λευκωσία, με σκοπό να βοηθήσει επιχειρήσεις στη χώρα να διαχειριστούν το σοκ της τότε οικονομικής κρίσης, να διατηρηθούν ζωντανές και ακολούθως να βάλουν πλώρη και για άλλες αγορές, όπως της Μέσης Ανατολής. Με την πάροδο των χρόνων ο όγκος των υπηρεσιών της εταιρείας αυξήθηκε ραγδαία, ενώ ο κύκλος των δραστηριοτήτων της επεκτάθηκε και διεθνώς, με φυσική παρουσία σε χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία και το Κατάρ, αλλά και εργασίες σε Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Καναδά και Φιλιππίνες.
 
Στα πλαίσια της δραστηριοποίησης της εταιρείας στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχει συνάψει στρατηγική συνεργασία με το Greater Manchester Chamber of Commerce (GMCC), το μεγαλύτερο εμπορικό επιμελητήριου του Ηνωμένου Βασιλείου. Ακόμα, η Consultics είναι εγκεκριμένος συνεργάτης παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης στην Κύπρο (EBRD).
 

 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας