Κραυγή απόγνωσης Κύπριου επιχειρηματία

Κραυγή απόγνωσης Κύπριου επιχειρηματία

Κραυγή απόγνωσης Κύπριου επιχειρηματία

Σε ανακοίνωση του προς το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου ο κ. Δημήτρης Περδίκης Εκτελεστικός Πρόεδρος της CHRIS JOANNOU PUBLIC περιγράφει με κραυγή απόγνωσης το μέγεθος της κρίσης που βιώνει η κυπριακή οικονομία.

RELATED ARTICLES


Όπως αναφέρει τα περιοριστικά μέτρα τα οποία το κράτος εφαρμόζει, αν και είναι πλήρως κατανοητά και υποχρεωτικά στραγγαλίζουν περαιτέρω την εύρυθμη λειτουργία της οικονομίας.

Όπως εξηγεί η ανεργία, η καθυστέρηση στην καταβολή μισθών, η καθυστέρηση και η καθόλου καταβολή πληρωμών μεταξύ εγχώριων εμπορικών εταιρειών, καταλήγει στη καθυστέρηση εκ μέρους όλων, πληρωμής νέων εισαγωγών.

Αυτό είναι σύμφωνα με τον κ. Περδίκη κάτι ιδιαίτερα ανησυχητικό για μια οικονομία όπως την Κύπρο όπου εισάγει τα περισσότερα προϊόντα.

Μάλιστα διερωτάται κατά πόσο οι εταίροι τους στο εξωτερικό θα συνεχίσουν να παράγουν και πόση υπομονή θα επιδείξουν στην καθυστέρηση των πληρωμών.

Ο κ. Περδίκης εκφράζει την άποψη πως οι εμπορικές σχέσεις θα μεταλλαχθούν και θα μετατραπούν πλέον τοις μετρητοίς, κάτι το οποίο δεν θα επιτρέπει σε εμπορεύματα να ταξιδέψουν στην Κύπρο.

Αναφέρει πως το ερώτημα τη φετινή χρονιά είναι το κατά πόσο η φετινή χρονιά θα είναι άσχημη, πολύ άσχημη ή καταστροφική.
Για την εταιρεία του τέλος σημειώνει πως αναμένει μείωση κύκλου εργασιών πέραν του 50% για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας