Πώς να βοηθήσετε την ομάδα σας να δουλέψει από το σπίτι πιο αποτελεσματικά

Με την τρέχουσα κατάσταση, πολλές εταιρίες ανά το παγκόσμιο καλούνται να μεταφέρουν την καθημερινότητά τους διαδικτυακά, εξασφαλίζοντας την απρόσκοπτη λειτουργία τους. Ενώ μερικές εταιρίες και οργανισμοί το κάνουν αυτό εδώ και χρόνια, οι πλείστες καλούνται να το πράξουν για πρώτη φορά. Ο ρόλος των διευθυντικών θέσεων σε αυτή την περίπτωση, συνεχίζει να είναι πολύ σημαντικός, αφού πρέπει να συνεχίσουν να οργανώνουν την ομάδα, να φέρνουν αποτελέσματα και να κρατούν τους υπαλλήλους προσηλωμένους και παραγωγικούς.
 
Το TheSoul Publishing, το κορυφαίο ανεξάρτητο ψηφιακό στούντιο που παράγει διασκεδαστικό, ενημερωτικό και πρωτότυπο περιεχόμενο για χρήστες ανά το παγκόσμιο, έχει περισσότερα από 1100 μέλη της ομάδας του να εργάζονται εξ αποστάσεως σε 80 χώρες. Ως ο δημιουργός μερικών από των μεγαλύτερων καναλιών στο YouTube – όπως για παράδειγμα το 5-Minute Crafts, το No. 1 DIY ψηφιακό brand στον κόσμο που κατατάσσεται ανάμεσα στα πέντε κορυφαία κανάλια του YouTube – έχει αποδείξει ότι η εργασία από το σπίτι είναι εξίσου παραγωγική και οδηγεί σε πολύ καλά αποτελέσματα. Πιο κάτω, η ομάδα του TheSoul Publishing μοιράζεται μαζί σας συμβουλές για να βοηθήσετε τους εργαζομένους σας να εργάζονται από το σπίτι παραγωγικά και αποτελεσματικά:
 
  • Ευελιξία. Τώρα που τα σχολεία είναι κλειστά και τα παιδιά στο σπίτι, πρέπει να δείξετε περισσότερη ευελιξία και κατανόηση, αφού οι συνάδελφοι σας παλεύουν να κρατήσουν μια ισορροπία μεταξύ της φροντίδας των παιδιών (που όσο πιο μικρά είναι, τόσο πιο απαιτητικά) και της δουλειάς. Πρέπει επίσης να αντιληφθείτε ότι οι συνάδελφοι σας θα εργαστούν σύμφωνα με το δικό τους χρονοδιάγραμμα, χωρίς αυτό να σημαίνει όμως ότι δεν θα ορίσετε προθεσμίες.
  • Ο καθένας έχει διαφορετικές τεχνολογικές δυνατότητες. Ένα άτομο της ομάδας έχει πολύ καλό WiFi στη κουζίνα, αλλά αδύναμο σήμα στο υπνοδωμάτιο. Αντί να κάνει βιντεοκλήση στην κουζίνα και να διακόπτεται συνεχώς από τα μικρά του παιδιά, είναι καλύτερα να κάνει φωνητική κλήση από το υπνοδωμάτιο και να κλειδώσει την πόρτα. Άλλο μέλος της ομάδας που δουλεύει σε εκτεταμένα υπολογιστικά φύλλα (spreadsheets), θα ήταν καλό να δουλεύει σε μια μεγάλη έξτρα οθόνη. Επομένως, διευκολύνετέ τον, στέλνοντας του μια οθόνη για να την εγκαταστήσει στο σπίτι, έτσι ώστε να αξιοποιήσει όσο το δυνατόν καλύτερα το χρόνο του και να είναι παραγωγικός. Όλοι προσπαθούν για να λειτουργήσει αυτό το εγχείρημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, επομένως το management team πρέπει να διευκολύνει αυτό τον σκοπό.
     
  • Συνομιλείτε συχνά. Δεν είναι πλέον δυνατό για την ομάδα σας να περάσει από το γραφείο κάποιου συναδέλφου με μια γρήγορη ερώτηση, ή απλά να χαιρετίσει μπαίνοντας ή βγαίνοντας από το γραφείο. Αντ’ αυτού, χρησιμοποιούν το chat και κάνουν απρογραμμάτιστες κλήσεις πολύ πιο συχνά παρά όταν βρίσκονται στο γραφείο. Μερικές φορές, οι συζητήσεις είναι περισσότερο «θεραπευτικές» παρά σχετικές με τη δουλειά, αλλά να θυμάστε ότι και αυτό είναι πολύ σημαντικό.  
     
  • Σημασία έχουν τα αποτελέσματα, και όχι ο τρόπος με τον οποίο φτάνετε σε αυτά. Αν δώσατε στην ομάδα σας δέκα εργασίες με προθεσμία μέχρι το τέλος της εβδομάδας, και τις έχουν συμπληρώσει μέχρι την Τετάρτη, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να αυξήσετε τις εργασίες που τους δίνετε. Από την άλλη, αν η ομάδα σας δεν ολοκληρώνει τις εργασίες της σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, μην χαμηλώσετε τις προσδοκίες και τις απαιτήσεις. Αντ’ αυτού, μάθετε το λόγο και δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να βάλετε την ομάδα σε διάθεση να δουλεύει από σπίτι.
Η εργασία από το σπίτι έχει πολλά θετικά και με καλό συντονισμό, επικοινωνία και κατανόηση μπορεί να λειτουργήσει πολύ καλά φέρνοντας τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ο ρόλος των ατόμων σε διευθυντικές θέσεις γίνεται ακόμη πιο καίριας σημασίας, αφού καλούνται να οργανώσουν την ομάδα τους από απόσταση. Επιπρόσθετα, πρέπει να διασφαλίσουν ότι κρατάνε την ομάδα τους χαρούμενη και προσηλωμένη, ακούν προσεκτικά τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες, βρίσκουν λύσεις και διευκολύνουν την παραγωγικότητά της!

#TakeActionFromHome και #StaySafe!
 

Δειτε Επισης

Στην κυπριακή αγορά μέσω της Chestertons Cyprus Residential η Chestertons Global-Οι υπηρεσίες που θα προσφέρει
Συνέδριο της Διεύθυνσης Ανώτερης Εκπαίδευσης του ΥΠΑΝ σε συνεργασία με την PWC Κύπρου
Ολοκληρώνεται η ανάπλαση του παλαιού ΓΣΠ-Αντίστροφη μέτρηση για την παράδοση του έργου των €20 εκατ.
Καλπάζει η τιμή του ελαιόλαδου στην Κύπρο... Αύξηση πέραν του 60% τον περασμένο Απρίλιο
Για 8η χρονιά ΟΠΑΠ Κύπρου και Ερυθρός Σταυρός πορεύονται μαζί
Απεργίες κατά παράβαση των εργασιακών θεσμίων-Νομοθετική ρύθμιση στις ουσιώδεις υπηρεσίες
Έντονη αντίδραση ΚΕΒΕ για την απεργία στο λιμάνι Λάρνακας-Ρύθμιση απεργιών σε ουσιώδεις υπηρεσίες
ΟΕΒ: Απαράδεκτη η απεργία στο λιμάνι Λάρνακας-«Η κατάσταση έφθασε στο απροχώρητο»
Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ: «Καθαρά με αγάπη, για τον Ερυθρό Σταυρό»
Μελέτη του ΚΟΕ επιβεβαιώνει τους κινδύνους από την ΑΤΑ- Πιθανόν να επιδεινώσει τις πληθωριστικές τάσεις