Πρωτοβουλία για τον Χρηματοοικονομικό Αλφαβητισμό από τον CFA Society Cyprus

Δελτίο Τύπου  24/03/2020 11:30
Πρωτοβουλία για τον Χρηματοοικονομικό Αλφαβητισμό από τον CFA Society Cyprus

Πρωτοβουλία για τον Χρηματοοικονομικό Αλφαβητισμό από τον CFA Society Cyprus

Δελτίο Τύπου  24/03/2020 11:30
Στο πλαίσιο της προσφοράς του στην κοινωνία, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Χρηματοοικονομικών Αναλυτών (CFA Society Cyprus) ολοκλήρωσε πρόσφατα με μεγάλη επιτυχία τον πρώτο κύκλο παρουσιάσεων για τον χρηματοοικονομικό αλφαβητισμό σε δημόσια και ιδιωτικά λύκεια της Λευκωσίας, με την υποστήριξη και την άδεια του Υπουργείου Παιδείας.

RELATED ARTICLESΣτόχος του προγράμματος είναι η παρουσίαση των βασικών χρηματοοικονομικών εννοιών από μέλη του Συνδέσμου, σε μαθητές δημόσιων και ιδιωτικών λυκείων με σκοπό την προετοιμασία τους για χρηματοοικονομικές επιλογές και διαδικασίες για τις οποίες θα κληθούν μελλοντικά ως ενήλικες να λάβουν αποφάσεις. Συγκεκριμένα, οι παρουσιάσεις του CFA Society Cyprus για τον χρηματοοικονομικό αναλφαβητισμό καλύπτουν ένα εύρος χρηματοοικονομικών ενοτήτων, όπως ο Οικονομικός Προγραμματισμός, ο Δανεισμός, ο Χρηματοοικονομικός Τομέας, και η Αποταμίευση & Επενδύσεις, ενώ στα πλάνα του Συνδέσμου είναι η προσθήκη και νέων θεματικών ενοτήτων με την επανέναρξη του προγράμματος από τη νέα σχολική χρονιά.

Την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον πρώτο κύκλο παρουσιάσεων είχαν συνολικά 700 μαθητές της Κύπρου, οι οποίοι, όπως προκύπτει τόσο από τη συμμετοχή τους στις αίθουσες όσο και από τα σχόλιά τους μετά το τέλος της κάθε παρουσίασης, έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον στα θέματα Οικονομικού Προγραμματισμού και Αποταμίευση & Επένδυση, ενώ επιθυμούσαν να μάθουν ακόμα περισσότερα για τους ορθούς τρόπους προσωπικής διαχείρισης χρημάτων. Σε δηλώσεις της, η Επικεφαλής της Επιτροπής Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού του Συνδέσμου στην Κύπρου, κ. Στέλλα Ηλιάδου, ανέφερε πως μέσα από τις συναντήσεις, τα μέλη του Συνδέσμου είχαν την ευκαιρία να συμβάλουν στην ανάπτυξη κριτικής σκέψης των μαθητών σε θέματα προσωπικού χρηματοοικονομικού προγραμματισμού, ακούγοντας παράλληλα τις δικές τους απορίες και προβληματισμούς.

Με γνώμονα την ανάγκη για εξάλειψη της άγνοιας βασικών οικονομικών εννοιών από τη νέα γενιά, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Χρηματοοικονομικών Αναλυτών, θα συνεχίσει την προσπάθεια για διεύρυνση και βελτίωση της πρωτοβουλίας για την προώθηση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού στο κυπριακό κοινό. Με αφορμή, εξάλλου, την τρέχουσα Παγκόσμια Εβδομάδα Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, ο Σύνδεσμος καλεί την πολιτεία και τους κοινωνικούς εταίρους να συμβάλουν στη λήψη πρωτοβουλιών για την ένταξη βασικών χρηματοοικονομικών θεμάτων στη διδακτική ύλη των σχολείων όλων των βαθμίδων σε σταθερή βάση.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας