Κυπριακή Ναυτιλιακή Βιομηχανία: Συνεχίζει να στηρίζει και να πλοηγεί την Κύπρο Παγκοσμίως

Το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις σε σχέση με την εξάπλωση του ιού COVID-19 τόσο σε τοπικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο και ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και της Κυπριακής Κυβέρνησης.
 
“Μένουμε σπίτι - Φροντίζουμε την Κοινωνία μας”
 
Ακολουθώντας τα τελευταία μέτρα της Κυπριακής Κυβέρνησης, για την εφαρμογή “εργασίας από το σπίτι”, για όσο το δυνατόν περισσότερες εταιρείες στην Κύπρο και με αίσθημα ευθύνης ως προς τις προσπάθειες της Κυβέρνησης για να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωση του ιού COVID-19 και για την ασφάλεια των εργαζομένων, έχει εφαρμόσει την “εργασία από το σπίτι”, κρατώντας τα γραφεία του προσωρινά κλειστά, από την προηγούμενη εβδομάδα.
 
Επιπρόσθετα οι εταιρείες-Μέλη του Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, συμβάλουν σημαντικά σε αυτή την προσπάθεια εφαρμόζοντας την “εργασία από το σπίτι” όπου είναι εφικτό και παραμένουν πλήρως ευθυγραμμισμένες με τα μέτρα της Κυβέρνησης, τόσο για το προσωπικό στη ξηρά όσο και στα πλοία. Ταυτόχρονα, συνεχίζουν την παροχή αξιόπιστων και υψηλών προδιαγραφών υπηρεσιών, μεταφέροντας αναγκαία για επιβίωση αγαθά στην Κύπρο, κατά τη διάρκεια αυτών των κρίσιμων στιγμών.
 
“Μένουμε συνδεδεμένοι - Μεταφέροντας το 90% του παγκόσμιου εμπορίου”
 
Το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο δήλωσε πρόσφατα: “Καθώς η πανδημία COVID-19 υφίσταται, είναι σημαντικό για τις κυβερνήσεις ανά το παγκόσμιο να κατανοήσουν πλήρως ότι περίπου το 90% του παγκόσμιου εμπορίου μεταφέρεται από την εμπορική ναυτιλία, η οποία μεταφέρει τρόφιμα, ενέργεια και πρώτες ύλες σε όλο τον κόσμο, καθώς και μεταποιημένα αγαθά και εξαρτήματα – συμπεριλαμβανομένων σημαντικών ιατρικών προμηθειών αλλά και αγαθών που εφοδιάζουν τις υπεραγορές, χωρίς τα οποία η σύγχρονη κοινωνία δεν μπορεί να λειτουργήσει.
 
Κατά τη διάρκεια αυτής της παγκόσμιας κρίσης, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να παραμείνουν ανοιχτές οι αλυσίδες εφοδιασμού και σε κίνηση το εμπόριο και οι θαλάσσιες μεταφορές. Συγκεκριμένα, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να παραμείνουν τα λιμάνια ανά το παγκόσμιο ανοιχτά για τα εμπορικά πλοία και να διευκολυνθούν οι αλλαγές του πληρώματος και η μετακίνηση των πληρωμάτων στα πλοία, όσο το δυνατόν περισσότερο.”
 
“Παραμένουμε θετικοί - Συνεχίζουμε να πλοηγούμε την Κύπρο παγκοσμίως”
 
Έχοντας ως προτεραιότητα του το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο την ασφάλεια των ανθρώπων, συνεχίζει ταυτόχρονα να υποστηρίζει ενεργά τον κρίσιμο ρόλο της Ναυτιλιακής Βιομηχανίας, για ένα πιο ασφαλές μέλλον. Κατά τη διάρκεια αυτών των κρίσιμων στιγμών, στεκόμαστε δίπλα στην Κύπρο: “Παραμένουμε θετικοί και ασφαλείς. Συνεχίζουμε να πλοηγούμε την Κύπρο παγκοσμίως.”

Δειτε Επισης

Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές ανά επαρχία-Τι καταδεικνύει έρευνα της Deloitte
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης