Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για το Βραβείο Μηχανικής ΕΤΕΚ 2020

To Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ) προκηρύσσει τον τρίτο διαγωνισμό για την απονομή του Βραβείου Μηχανικής ΕΤΕΚ, το οποίο απονέμεται σε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, μέλος του ΕΤΕΚ, ή σε έργο/δράση/ενέργεια. Η συμμετοχή που θα βραβευθεί θα τιμηθεί με απονομή διπλώματος και χρηματικού βραβείου €10.000 σε τελετή που θα λάβει χώρα τον Απρίλιο του 2020 στο πλαίσιο της Τελετής Απολογισμού Δράσης 2017-2020 του ΕΤΕΚ.
 
Στόχος του διαγωνισμού, ο οποίος είναι θεσμοθετημένος από το 2015 και απονέμεται κάθε τρία χρόνια, είναι να αναδείξει τις σύγχρονες εξελίξεις και τα επιτεύγματα της μηχανικής επιστήμης, με σημείο ενδιαφέροντος τον αντίκτυπο που έχει η εφαρμογή τους στην οικονομία και στην κοινωνία, τόσο στην Κύπρο, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Το Επιμελητήριο επιθυμεί μέσω αυτής της διαδικασίας να διευρύνει την κατανόηση και γνώση των πολιτών για τη μηχανική επιστήμη και το επάγγελμα του μηχανικού, ως προς την ευθύνη και τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν στη σημερινή εποχή των πολλαπλών προκλήσεων - κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών.
 
Η αξιολόγηση των συμμετοχών θα γίνει από επταμελή Επιτροπή Αξιολόγησης, η οποία αποτελείται από τους: Στέλιο Αχνιώτη, Πρόεδρο ΕΤΕΚ, Αντρέα Μαραγκό, Β’ Αντιπρόεδρο ΕΤΕΚ, Δρ Κρίστη Χρυσοστόμου, Καθηγητή-Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΤΕΠΑΚ, Δρ Βενιζέλο Ευθυμίου, Πρόεδρο Ερευνητικής Μονάδας ΦΩΣ- Πανεπιστήμιο Κύπρου, Αθηνά Αριστοτέλους, τέως Διευθύντρια-Τμήμα Πολεoδομίας και Οικήσεως, Δρ Συμεών Κασσιανίδη, Εκτελεστικό Πρόεδρο-Hyperion Systems Engineering και Δρ Αλέξανδρο Μιχαηλίδη, Γενικό Διευθυντή του Αναπτυξιακού Οργανισμού RTD Talos.
 
Οι προτάσεις αξιολογούνται σε σχέση με τον αντίκτυπο (εθνικό ή διεθνή), την προστιθέμενη αξία και το συμβολισμό τους, καθώς και τον βαθμό συνάφειάς τους με το ζητούμενο που είναι η σημαντική συμβολή τους στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας. Θα αξιολογηθούν επίσης η καινοτομία, αυθεντικότητα και πρωτοτυπία κάθε υποψηφιότητας.
 
Το Έντυπο Αίτησης Συμμετοχής για υποβολή υποψηφιότητας πρέπει να υποβληθεί στα γραφεία του ΕΤΕΚ, οδός Κερβέρου 8, 1016 Λευκωσία, αυτοπροσώπως ή ταχυδρομικά, σε φάκελο με την ένδειξη ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΕΤΕΚ 2020, το αργότερο μέχρι και τη Δευτέρα 6 Απριλίου 2020 και ώρα 14:00.

Έντυπο αίτησης συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν και από τα γραφεία του ΕΤΕΚ ή μπορούν να το κατεβάσουν από εδώ.

Αναλυτικές πληροφορίες για τα κριτήρια συμμετοχής, τη διαδικασία αίτησης και τα κριτήρια αξιολόγησης των συμμετεχόντων

 

Δειτε Επισης

Έμφυλος προϋπολογισμός, ένα νέο εργαλείο για την επίτευξη των στόχων της αειφόρου ανάπτυξης
Το Needle 2024 συνεχίζει με την σειρά παράλληλων δράσεων: Needle & Thread Talks
Νέα παγκύπρια αιμοδοσία από τη CNP CYPRIALIFE
Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων: Βιώσιμο μέχρι 2080, βούληση για εξορθολογισμό της επενδυτικής πολιτικής
Με τη συμβολή της Cyta, επέκταση δικτύων υπερυψηλής χωρητικότητας σε υποεξυπηρετούμενες περιοχές
ΜΙΕΕΚ: Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για τις προκλήσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας
125 χρόνια ζωής-Στο…σπίτι της Τρ. Κύπρου το παρελθόν συνάντησε το παρόν και έδωσε ραντεβού με το μέλλον(pics)
Στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης και με κυπριακή σημαία το θρυλικό Boeing 727 της Ολυμπιακής Αεροπορίας
INEX: Χτίζοντας για το μέλλον... H φιλοσοφία, τα πλάνα και τα μεγάλα projects του ομίλου
ΗΠΑ: Δύο εγγεγραμμένες στην Κύπρο εταιρείες στις νέες κυρώσεις κατά Λευκορωσίας