Junior and Senior School: Συνεχίζει τη λειτουργία με εξ αποστάσεως διδασκαλία

Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις αναφορικά με την εμφάνιση πρόσθετων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού COVID-19 στην Κύπρο, το σχολείο The Junior and Senior School, με την ιδιότητά του ως Microsoft Showcase School, του διεθνούς δικτύου σχολείων που αναγνωρίζονται για την εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών και λύσεων τεχνολογίας στην εκπαίδευση, έχει προχωρήσει στην παροχή εξ αποστάσεως μαθημάτων στους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου.

«Tο Junior and Senior School είναι ένα από τα δύο επίσημα αναγνωρισμένα Microsoft Showcase Schools στην Κύπρο και ως τέτοιο, κατά τη διάρκεια της αναστολής λειτουργίας των σχολείων που ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19, προσφέρει εκπαίδευση με ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας, με διαδικτυακή διδασκαλία και με συνεχή στήριξη όλων των μαθητών μας στη δευτεροβάθμια (1η – 7η γυμνασίου) και των τελευταίων δύο τάξεων της πρωτοβάθμιας βαθμίδας (5η και 6η δημοτικού) του σχολείου μας» δήλωσε η κα. Deborah Duncan, διευθύντρια του σχολείου.

«Θέτοντας σε εφαρμογή το σχέδιο δράσης του σχολείου μας, το οποίο είχαμε ήδη αναπτύξει για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, το σχολείο έχει αξιοποιήσει τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας μέσα από την πλατφόρμα Microsoft για εξ αποστάσεως μάθηση, τα οποία και μας επιτρέπουν να συνεχίσουμε να παρέχουμε ποιοτική εκπαίδευση στο The Junior and Senior School, μέσω των καινοτόμων mobile και cloud τεχνολογιών της Microsoft. Παρόμοιες προσεγγίσεις με χρήση τεχνολογιών και ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας ακολουθούνταν στο σχολείο μας και πριν τις προσπάθειες για περιορισμό  της εξάπλωσης του κορονοϊού για μαθητές μας που για άλλους λόγους απουσίαζαν κατά καιρούς από το σχολείο προς αποφυγή δημιουργίας κενών στη μαθησιακή διαδικασία».
 
Χρησιμοποιώντας τα εργαλεία της Microsoft για εξ αποστάσεως διδασκαλία
Μέσω της εφαρμογής Microsoft Teams, οι εκπαιδευτικοί του The Junior and Senior School είναι σε θέση να οργανώνουν διαδραστικά μαθήματα με τα παιδιά στις προκαθορισμένες διδακτικές τους ώρες και να μοιράζονται διδακτικά υλικά και άλλες πηγές. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να ανατίθεται κατ’ οίκον εργασία, η οποία διορθώνεται και επιστρέφεται με σχόλια ανατροφοδότησης. Οι εκπαιδευτικοί της δημοτικής εκπαίδευσης αποστέλλουν ηλεκτρονικά σε τακτά χρονικά διαστήματα εργασίες στους γονείς και παραμένουν σε διαρκή επικοινωνία μαζί τους για περαιτέρω ενημέρωση.

“Όλο το προσωπικό του σχολείου από την 1η μέχρι την 13η τάξη έχουν ήδη τύχει σχετικής εκπαίδευσης για να χρησιμοποιούν αυτές τις μεθόδους, οι οποίες και ήταν όλες ήδη σε χρήση στο πλαίσιο των μαθημάτων τους», δηλώνει ο Νικ Παφίτης, υπεύθυνος συντονιστής τεχνολογίας του σχολείου και Microsoft Fellow. Ο κ. Παφίτης συνεργάζεται εδώ και καιρό με την Microsoft και με το ΥΠΠΑΝ ως σύμβουλος σε θέματα υποστήριξης μαθητών δημοσίων σχολείων για πρόσβαση σε εκπαίδευση με ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας. Η συνεργασία είχε ήδη αρχίσει και συνεχίζεται κατά τη διάρκεια της αναστολής λειτουργίας των σχολείων της Κύπρου.

Δειτε Επισης

Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά