Το μέλλον των επενδύσεων μετά από μία χρυσή δεκαετία

Δελτίο Τύπου  28/02/2020 17:30
Το μέλλον των επενδύσεων μετά από μία χρυσή δεκαετία

Το μέλλον των επενδύσεων μετά από μία χρυσή δεκαετία

Δελτίο Τύπου  28/02/2020 17:30
Στην παρουσία πέραν των 250 στελεχών που αντιπροσωπεύουν μεταξύ άλλων τις τράπεζες, τις επενδυτικές και λογιστικές εταιρείες, τους ελεγκτικούς οίκους, καθώς και υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Κύπρου πραγματοποιήθηκε χθες το 16ο Ετήσιο CFA Forecasting Event του Συνδέσμου Χρηματοοικονομικών Αναλυτών Κύπρου (CFA Society Cyprus) στη Λευκωσία.

RELATED ARTICLES


 
Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση, ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, κ. Ανδρέας Ανδρέου, ανέφερε ότι ο ρόλος της ρυθμιστικής Αρχής είναι η άσκηση αποτελεσματικής εποπτείας στο εφαρμοστέο νομικό πλαίσιο, ανεξάρτητα από την πολυπλοκότητά του. Αποστολή της ΕΚΚ είναι να διασφαλίσει ότι η ισχυρή ακεραιότητα της αγοράς και η προστασία των επενδυτών υποστηρίζουν την υγιή και ομαλή λειτουργία της κεφαλαιαγοράς, καθώς μόνο μια καλά ρυθμιζόμενη, υπεύθυνη κεφαλαιαγορά μπορεί να συμβάλει στην αξιόπιστη ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας. Όπως σημείωσε ο κ. Ανδρέου, η συμμόρφωση, η εταιρική διακυβέρνηση και η διαχείριση της δεοντολογίας αποτελούν βασικά στοιχεία κάθε επιχείρησης, και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζονται.
 
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του CFA Society Cyprus, κ. Παναγιώτης Μαυρομιχάλης, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του CFA Forecasting Event το οποίο έχει αναβαθμιστεί ιδιαίτερα και έχει εδραιωθεί ως σημαντική εκδήλωση για τη χρηματοοικονομική κοινότητα. Ο κ. Μαυρομιχάλης παρουσίασε το έργο που επιτελεί σήμερα ο Σύνδεσμος, τονίζοντας τους τρεις πυλώνες πάνω στους οποίους εστιάζει τη δράση του, που είναι η αντιμετώπιση του χρηματοοικονομικού αναλφαβητισμού, η υποστήριξη των υποψήφιων και υφιστάμενων κατόχων του τίτλου CFA και η ενίσχυση των ρυθμιστικών Αρχών και της κυβέρνησης με την παροχή τεχνογνωσίας από μέλη του Συνδέσμου.
 
O Gary Baker, Διευθύνων Σύμβουλος του CFA Institute στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, αναφέρθηκε στην ομιλία στο έργο του Ινστιτούτου και το μέλλον των Χρηματοοικονομικών, ενώ Alexander Prawitz, επικεφαλής Κεντρικής-Ανατολικής Ευρώπης και Μεσογείου στον οίκο Schroders, στην εκτενή του παρουσίαση έκανε μια πρόβλεψη για το επενδυτικό τοπίο μετά το 2020, έπειτα από μία «χρυσή δεκαετία» που ολοκληρώθηκε για τα χρηματοοικονομικά.
 
Το CFA Forecasting Event διοργανώνεται κάθε χρόνο στην παρουσία εκπροσώπων της οικονομικής κοινότητας της Κύπρου και εξεχόντων ομιλητών από το εξωτερικό με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις τελευταίες προβλέψεις για τις παγκόσμιες και περιφερειακές οικονομίες. Kατά την παρουσία του στην Κύπρο, ο κ. Gary Baker μαζί με την ηγεσία του CFA Society Cyprus είχαν συναντήσεις με τον Σύνδεσμο Τραπεζών Κύπρου και το Υπουργείο Οικονομικών, στη διάρκεια των οποίων αντάλλαξαν απόψεις για την πορεία της παγκόσμιας και της κυπριακής οικονομίας και συζήτησαν πιθανούς τρόπους συνεισφοράς του Συνδέσμου στο θεσμικό τους έργο.
Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι εταιρείες: ΑΟΝ, Τράπεζα Κύπρου, cdbbank (Κυπριακή Τράπεζα Αναπτύξεως), ΕΥ, Ελληνική Τράπεζα, Life Goals, Polymetal, PWC, Treppides, XM, Photos Photiades Homes.
 
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας