Invest Cyprus: Πλώρη για αγορές σε Ινδία, ΗΠΑ και Νοτιο-ανατολική Ασία

Πλώρη για νέες αγορές, από τις οποίες προσελκύονται επενδύσεις, βάζει ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus).
 
Παράλληλα με τα παραδοσιακά χρηματοοικονομικά κέντρα του Λονδίνου και του Ντουπάι, οι προωθητικές δράσεις του Invest Cyprus διευρύνονται, καλύπτοντας πλέον μεγάλες αγορές, που δεν είχαν καλυφθεί επαρκώς στο παρελθόν. 
 
Μεταξύ άλλων, στοχεύονται πλέον αγορές όπως της Νότιο-ανατολικής Ασίας και ειδικά της Σιγκαπούρης, της Ινδίας και των ΗΠΑ.  Ειδικά σε ότι αφορά τις ΗΠΑ, ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων θέλει να προχωρήσει πέραν της Νέας Υόρκης όπου  μέχρι πρότινος δινόταν έμφαση από πλευράς συνδέσμων και οργανώσεων του ιδιωτικού τομέα, εστιάζοντας για πρώτη φορά σε επενδυτές από τη δυτική Αμερική, όπου ανθούν  εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.
 
Όπως ανέφερε, μιλώντας, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ο Γενικός Διευθυντής του Invest Cyprus Γιώργος Καμπανέλλας, ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων συνεχίζει την υλοποίηση του μεσοπρόθεσμου του στρατηγικού  πλάνου, δίνοντας έμφαση στους τομείς του headquartering και των επενδυτικών ταμείων, καθώς και στην ανάπτυξη της κυπριακής οπτικοακουστικής βιομηχανίας.
 
Σε αυτό λοιπόν το πλαίσιο διοργανώνεται εντός του 2020 σειρά αποστολών του Invest Cyprus στο εξωτερικό. Μεταξύ άλλων, προγραμματίζονται ταξίδια σε Λονδίνο, Καζακστάν, Ινδία, Βιετνάμ και Χονγκ Κονγκ.
 
Headquartering
Ο Πρόεδρος του Invest Cyprus, Μιχάλης Μιχαήλ υπογράμμισε ότι  Οργανισμός δίνει έμφαση σε επιπρόσθετα τομεακά headquartering. Συγκεκριμένα, επικεντρώνει τη διεθνή δράση του στην προσέλκυση διεθνών εταιρειών τεχνολογίας και πληροφορικής για δημιουργία βάσης στην Κύπρο, στην περαιτέρω αύξηση των εγγεγραμμένων επενδυτικών ταμείων και υπό διαχείριση κεφαλαίων στην Κύπρο και στην προσέλκυση ξένων πανεπιστημίων διεθνούς εμβέλειας, για την ανάπτυξη συνεργασιών με κυπριακά πανεπιστήμια και για την προώθηση της χώρας μας ως περιφερειακό κέντρο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
 
 
Προώθηση δράσεων
 

Σε αυτό το πλαίσιο, προωθούνται συγκεκριμένες δράσεις και συνεργασίες, οι οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:
  • κοινές δράσεις με Υπουργεία και την επιχειρηματική κοινότητα
  • διμερείς και τριμερείς συνεργασίες με αντίστοιχες αρχές γειτονικών κρατών
  • δίκτυα συνεργασίας και διεθνείς οργανισμούς
  • υποστήριξη Υπουργείων σε επιμέρους δράσεις πχ EXPO 2020 Dubai
  • συνεργασία με το ΥΠΕΞ για οικονομική διπλωματία
  
Συνέργειες και με επενδυτικά ταμεία

 
Ο κ. Καμπανέλλας τόνισε πως ο InvestCyprus, ως αρμόδιος φορέας προώθησης του αναπτυσσόμενου τομέα των επενδυτικών ταμείων, έρχεται σε επαφή καθημερινά με επενδυτικά ταμεία τα οποία δεν περιορίζονται να εγγράψουν την έδρα τους στην Κύπρο, αλλά ερευνούν πού μπορούν να επενδύσουν. «Και αντιλαμβάνεστε τις συνέργειες που αναπτύσσονται με αυτό», ανέφερε ο κ. Καμπανέλλας.
 
Εξάλλου, αναφερόμενος στη ραγδαία αύξηση του τομέα των επενδυτικών ταμείων, ο Πρόεδρος του Οργανισμού, Μιχάλης Μιχαήλ υπογράμμισε πως στόχος του InvestCyprus είναι η αύξηση των κεφαλαίων που βρίσκονται υπό διαχείριση των επενδυτικών ταμείων στην Κύπρο από τα €8 στα €15 δις, έτσι ώστε να υπάρξει προσέλκυση τραπεζών που προσφέρουν υπηρεσίες custodian.
 
“Τα επενδυτικά ταμεία τα τελευταία πέντε χρόνια από τα €300 εκατομμύρια σε κεφάλαια υπό διαχείριση πήγαν στα €8 δις. Θέλουμε να το πάρουμε στα €15 δις» είπε ο Πρόεδρος του InvestCyprus.
 
Εξήγησε δε πως παρά την μεγάλη αύξηση των επενδυτικών ταμείων που είναι εγγεγραμμένα στην Κύπρο, τα κεφάλαια υπό διαχείριση βρίσκονται στο εξωτερικό διότι δεν υπάρχουν στην Κύπρο custodian banks.
 
«Για να έχουμε custodian banks στην Κύπρο τα κεφάλαια υπό διαχείριση πρέπει να φτάσουν στα €15 δις. Η προσπάθεια μας λοιπόν είναι τεράστια να αυξήσουμε μαζί με τον CIFA για να μπορέσουμε να δώσουμε αυτή την ευκαιρία η Κύπρος να γίνει πραγματικά ένα κέντρο επενδυτικών ταμείων», κατέληξε.
 
 

Δειτε Επισης

Πώς η τεχνολογία μεταμορφώνει τον ιατρικό τομέα
Coca-Cola HBC Κύπρου: Στηρίζει με πράξεις αγάπης και φροντίδας, τη δράση «Πακέτα Αγάπης» του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού
CyEmployers: Διασύνδεση δεξιοτήτων που αποκτούνται από την Ανώτερη Εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας
Το ευρωπαϊκό έργο Waste Wisely Cyprus on Tour
Διάλεξη για τον εργασιακό εκφοβισμό από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος
Εβδομάδα Πυρασφάλειας από CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και Πυροσβεστική Υπηρεσία για 23η χρονιά
Ενεργή συμμετοχή MUSKITA στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
Συναντήσεις έμπνευσης #ΆκουΤοΣώμαΣου από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου
Η Action Global Communications αναδείχθηκε Mediterranean Consultancy of the Year
16α ΙΝ Business Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή του επιχειρείν-Την Πέμπτη η απονομή των βραβείων