Φορολογικός ανταγωνισμός και προσέλκυση εταιρειών

InBusinessNews  14/02/2020 10:32
Φορολογικός ανταγωνισμός και προσέλκυση εταιρειών

Φορολογικός ανταγωνισμός και προσέλκυση εταιρειών

InBusinessNews  14/02/2020 10:32
Η IMH διοργανώνει για 3η συνεχή χρονιά το «Cyprus International Tax Conference», το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020, στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia (πρώην Hilton Park).

RELATED ARTICLES


 
Το «3rd Cyprus International Tax Conference» έχει ως στόχο να εγκύψει επί όλων των εξελίξεων, αλλαγών και δεδομένων που αφορούν το φορολογικό σύστημα της Κύπρου, καθώς και επί όλων όσων ισχύουν και αφορούν τα αντίστοιχα συστήματα σε ολόκληρη την Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο.
 
Διακεκριμένοι ομιλητές από την τοπική αγορά και το εξωτερικό θα μοιραστούν τις γνώσεις και απόψεις τους, σχετικά με τις σύγχρονες φορολογικές εξελίξεις. Στο φετινό συνέδριο θα παρευρεθεί o κ. Χρίστος Στρόππος, συνεργάτης του τμήματος τραπεζικών συμβουλών και τραπεζικών συμβουλευτικών υπηρεσιών του Harris Kyriakides LLC, με ειδίκευση στο δίκαιο της Ευρώπης. Ο κ. Στρόππος, μέσα από τις προσφυγές των εταιρειών  FIAT και Starbucks στο Γενικό Δικαστήριο της Ε.Ε. για φορολογικά πλεονεκτήματα, θα παρουσιάσει την ισχύουσα θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την συμβατότητα των φορολογικών αποφάσεων περί κρατικών ενισχύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Παρόλο που η Επιτροπή κέρδισε την υπόθεση ενώπιον του Γενικού Δικαστηρίου στην υπόθεση FIAT και έχασε στην υπόθεση Starbucks, και οι δυο αποφάσεις θεωρούνται εξίσου σημαντικές, καθώς το Γενικό Δικαστήριο επιβεβαιώνει τη νέα προσέγγιση που έχει υιοθετήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφορικά με την αρχή των ίσων αποστάσεων («arm’s length principle») ως σημείο αναφοράς για την ανάλυση της επιλεκτικότητας του εξεταζόμενου μέτρου («selectivity criterion») βάσει του νόμου περί κρατικών ενισχύσεων της Ε.Ε.

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στην αγγλική. Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το περιεχόμενο του Συνεδρίου, κάντε κλικ εδώ.

Παράλληλα με την εκδήλωση, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δικτυωθούν με επαγγελματίες από τους τομείς των οικονομικών και των επαγγελματικών υπηρεσιών με δραστηριοποίηση στην Κύπρο. Συγκεκριμένα, το Συνέδριο απευθύνεται προς επαγγελματίες από τους παρακάτω κλάδους:

•    λογιστικές, ελεγκτικές και φορολογικές επιχειρήσεις
•    τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα
•    δικηγορικά γραφεία και νομικοί σύμβουλοι
•    επενδυτικές εταιρείες
•    φορείς παροχής καταπιστευματικών υπηρεσιών
•    εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων και περιουσιακών στοιχείων 
•    σχετικές κυβερνητικές Αρχές
•    τοπικοί και ευρωπαϊκοί ρυθμιστικοί φορείς
 
Για ηλεκτρονικές εγγραφές, κάντε κλικ εδώ.

Μέλη των οργανώσεων (ACFE, ACB, CFA Society Cyprus, CBA, CYFA, CIF, ICPAC and IIA Cyprus), δικαιούνται 15% έκπτωση.

Για να λάβετε την έκπτωση, κάντε κλικ εδώ.

Οργανωτής: IMH
Κύριος Χορηγός: Alpha Bank Cyprus Ltd
Legal Partner: Harris Kyriakides LLC
Conference Experience Sponsor: Conferience
Στηρίζουν: Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος, ΣΕΛΚ, Σύνδεσμος Εσωτερικών Ελεγκτών Κύπρου, Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου, Association of Certified Fraud Examiners-Cyprus Chapter, CFA Society Cyprus, Cyprus Fiduciary Association, Cyprus Integrity Forum
Networking Coffee Sponsor: Gloria Jean’s Coffees
Χορηγοί Επικοινωνίας: Accountancy Cyprus, περιοδικό GOLD, περιοδικό IN Business

Για περισσότερες πληροφορίες, κόστος συμμετοχής και εγγραφές, επικοινωνήστε με την IMH: τηλέφωνο: 22505555 │ φαξ: 22679820 ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας