Θερμό ενδιαφέρον για το Φόρουμ Οικονομικής Πολιτικής του ΑΚΕΛ

InBusinessNews  13/02/2020 07:49
Θερμό ενδιαφέρον για το Φόρουμ Οικονομικής Πολιτικής του ΑΚΕΛ

Θερμό ενδιαφέρον για το Φόρουμ Οικονομικής Πολιτικής του ΑΚΕΛ

InBusinessNews  13/02/2020 07:49
Θερμό ενδιαφέρον για συμμετοχή τόσο από την επιχειρηματική όσο και από την κοινωνικοοικονομική κοινότητα για συμμετοχή στο Φόρουμ Οικονομικής Πολιτικής που διοργανώνει το ΑΚΕΛ με τίτλο «Κτίζοντας την οικονομία της επόμενης δεκαετίας», όπου αναμένεται να τεθούν επί τάπητος οι προκλήσεις και οι προοπτικές της κυπριακής οικονομίας για την επόμενη δεκαετία, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία» στη Λευκωσία το διήμερο 14-15 Φεβρουαρίου.

RELATED ARTICLES


 
Στόχος του Οικονομικού Φόρουμ είναι η σε βάθος συζήτηση, ανάλυση και κατάθεση απόψεων γύρω από το οικονομικό μοντέλο που θα πρέπει να επιδιωχθεί για την Κύπρο τα επόμενα δέκα χρόνια, μέσα από την εφαρμογή πολιτικών που να έχουν ως προτεραιότητα την ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας, με επίκεντρο την ευημερία των ανθρώπων. Την οικοδόμηση μιας οικονομίας όπου θα βρίσκονται σε αρμονία η ανάπτυξη, η κοινωνική ευημερία και η προστασία των φυσικών πόρων.
 
Με φόντο τη δεκαετία 2010-2020 η οποία αποτέλεσε μια περίοδο σαρωτικών αλλαγών και δημιουργίας νέων δεδομένων, τόσο στην παγκόσμια όσο και στην κυπριακή οικονομία, το Φόρουμ Οικονομικής Πολιτικής του ΑΚΕΛ πραγματεύεται, όλα όσα αφορούν στο κυπριακό και διεθνές οικονομικό περιβάλλον σε αυτή τη τόσο σημαντική μεταβατική περίοδο, θέτοντας επί τάπητος ζητήματα όπως η φορολογική πολιτική, η πράσινη οικονομία, η βιώσιμη ανάπτυξη, η εργασία και τα κοινωνικά δικαιώματα.

Θεματολογία
Εναρκτήριο χαιρετισμό θα απευθύνει ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άνδρος Κυπριανού ενώ διακεκριμένοι ομιλητές από την Κύπρο και το εξωτερικό σε panel discussions θα θέσουν υπό το μικροσκόπιο τους:

1. Την κυπριακή Οικονομία και το μοντέλο ανάπτυξη όπου ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κωνσταντίνος Ηροδότου θα παρουσιάσει την πρόοδο, τις προκλήσεις και τις προοπτικές του τραπεζικού τομέα, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Τάκης Κληρίδης θα αναπτύξει το νέο μοντέλο μακροπρόθεσμης βιώσιμης ανάπτυξης της κυπριακής Οικονομίας, ο ανεξάρτητος οικονομολόγος Leslie Manison θα αναφερθεί στην ανάγκη για εφαρμογή καλύτερων πολιτικών, ο Επικεφαλής Γραφείου Οικονομικών Μελετών του ΑΚΕΛ Χάρης Πολυκάρπου θα αναφερθεί στους μύθους και πραγματικότητες στην αρχή της νέας δεκαετίας.

2. Την φορολογική πολιτική όπου ο γενικός διευθυντής του ΥΠΟΙΚ Γιώργος Παντελή θα παρουσιάσει το μεταβαλλόμενο φορολογικό περιβάλλον και τις προκλήσεις που το συνοδεύουν, ο γενικός διευθυντής της ΚΕΑΝ Μάριος Κασάπης από την σκοπιά των επιχειρήσεων θα αναφερθεί στην φορολογική συνείδηση των Κυπρίων, ενώ ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Ομίλου Εταιρειών Mallouppas &
Papacostas Μίνως Χαραλάμπους θα αναπτύξει τα επιχειρήματα του για το πώς μπορεί το κυπριακό φορολογικό σύστημα να καταστεί πιο δίκαιο.

3. Την Πράσινη Οικονομία με τον Βέλγο βουλευτή Samuel Nemes να παρουσιάζει την εναλλακτική πρόταση για την πράσινη Οικονομία, την ιδρυτή της Πλατφόρμας Ανάλυσης Οικονομικών Δεδομένων για Ανάπτυξη στη Μεσόγειο Κλεοπάτρα Κιττή να αναπτύσσει την Πρωτοβουλία Ανάπτυξης της Μεσογείου Μεσόγειο, τον σύμβουλο Βιώσιμης Ανάπτυξης Κυριάκο Παρπούνα να αναλύει την έννοια της «Πράσινης Οικονομίας» και την στροφή στη βιωσιμότητα.
 
4. Την Εργασία – Κοινωνική Προστασία με τον επιστημονικό συνεργάτη της ΠΕΟ Ηλία Ιωακείμογλου να αναφέρεται στο θέμα για πώς άλλαξε η διανομή του εισοδήματος μεταξύ εργασίας και κεφαλαίου μετά το 2012, ο επίκουρος καθηγητής Φιλοσοφίας Πάμπος Παπαγεωργίου να αναπτύξει το θέμα για το πώς θα επηρεάσει η τεχνητή νοημοσύνη την Αγορά Εργασίας και την κατανομή του εισοδήματος.

Συμμετοχή
Συμμετοχή στο Φόρουμ θα έχουν διακεκριμένοι ομιλητές από την Κύπρο και το εξωτερικό, ενώ το παρόν τους θα δώσουν κρατικοί αξιωματούχοι, πολιτικοί, διπλωμάτες, καθώς και ηγετικά στελέχη επιχειρήσεων, οργανισμών και οικονομικών φορέων.

Διοργανωτής: ΑΚΕΛ, Χορηγοί Επικοινωνίας: INBusiness, GOLD, Reporter, Συντονιστής: IMH
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας