Η NEDECO Electronics Ltd παρουσιάζει την τεχνολογία Smart Home

Τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η τεχνολογία Smart Home ανέδειξε ο γενικός διευθυντής της NEDECO Electronics Ltd, Λουκιανός Ράφτης, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του καινοτόμου συστήματος αυτοματισμού Cockpit στα μέλη του Συνδέσμου Αδειούχων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Κύπρου (ΣΕΗΚ).

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου, στα γραφεία του ΣΕΗΚ, στην παρουσία μεγάλου αριθμού ηλεκτρολόγων από όλη την Κύπρο. Τα μέλη του Συνδέσμου έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την τεχνολογία Smart Home, την οποία εισήγαγε στην Κύπρο η NEDECO Electronics Ltd σε συνεργασία με την Cockpit Σλοβενίας, προτείνοντας στους Κυπρίους έναν διαφορετικό τρόπο ζωής, πιο έξυπνο και πιο λειτουργικό.

Το σύστημα αυτοματισμού Cockpit, το οποίο αποτελείται από μία πλειάδα λειτουργικών μονάδων και αισθητήρων, επιτρέπει στον χρήστη να ελέγχει μέσα από την οθόνη του smart phone ή tablet του, απ’ όπου και αν βρίσκεται, τον οικιακό φωτισμό, τις ηλεκτρικές συσκευές, τον θερμοσίφωνα, τα ηλεκτρικά blinds, τις ηλεκτρικές γκαραζόπορτες, όπως επίσης κλιματιστικές μονάδες, αισθητήρες κίνησης–θερμοκρασίας–φωτισμού, θερμοστάτες εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, καλύπτοντας έτσι όλες τις ανάγκες ενός σύγχρονου σπιτιού.

Τα μέλη του ΣΕΗΚ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επιτόπου πώς γίνεται η εγκατάσταση του συστήματος, αλλά και να ενημερωθούν για τη λειτουργία του. Το Cockpit χρησιμοποιεί ασύρματη τεχνολογία Z - Wave που θεωρείται η κορυφαία σε συστήματα αυτού του είδους, με πολλά πλεονεκτήματα έναντι άλλων τεχνολογιών. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά ενσύρματα συστήματα αυτοματισμού, πρόκειται για ένα πιο οικονομικό και πιο πρακτικό μέσο, καθώς μπορεί να εγκατασταθεί σε νέα, αλλά και υφιστάμενα σπίτια και γραφεία, χωρίς να χρειάζεται ειδική καλωδίωση ή άλλες πρόνοιες.

Αναφερόμενος στα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας Smart Home, που καθιστούν εξαιρετικά χρήσιμη την εφαρμογή της στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή, ο κ. Ράφτης τόνισε ότι η εν λόγω τεχνολογία συμβάλλει στην εξοικονόμηση χρόνου, πόρων και ενέργειας και βελτιώνει την ποιότητα ζωής μας. Όπως πρόσθεσε, «ολοένα και περισσότεροι Κύπριοι εντάσσουν στην καθημερινότητά τους την τεχνολογία Smart Home, επιλύοντας σημαντικά προβλήματα, όπως το πότισμα του κήπου κατά την απουσία τους και το θέμα της ασφάλειας, ενώ η εφαρμογή της είναι στα άμεσα πλάνα της πολιτείας και των τοπικών Αρχών, προκειμένου οι πόλεις μας να καταστούν “έξυπνες”».
 
Η NEDECO Electronics Ltd αποτελεί πρωτοπόρο εταιρεία στον τομέα παροχής έξυπνων τεχνολογικών λύσεων και αξιόπιστο πάροχο εξοπλισμού δικτύων και τηλεπικοινωνιών για δημόσιους οργανισμούς και ιδιωτικές επιχειρήσεις στην Κύπρο. Ως ο μοναδικός εξουσιοδοτημένος εισαγωγέας και μεταπωλητής των τηλεπικοινωνιακών κέντρων της γαλλικής εταιρείας-κολοσσού Alcatel-Lucent Enterprise στην Κύπρο, συνεργάζεται, μεταξύ άλλων, με την Αστυνομία Κύπρου, την Εθνική Φρουρά, την KPMG Cyprus, τη Unicars, τα Αρτοποιεία Ζορπάς, τη CYTA, την Epic και με πολλές άλλες μικρομεσαίες και μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις.
 

Δειτε Επισης

Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands
10 χρόνια προσφοράς Andrey & Julia Dashin’s Foundation