Αποβλήθηκε από το ΚΕΒΕ ο Κυπριακός Σύνδεσμος Εταιρειών Πετρελαίου & Φυσικού Αερίου

InBusinessNews  23/01/2020 14:49
Αποβλήθηκε από το ΚΕΒΕ ο Κυπριακός Σύνδεσμος Εταιρειών Πετρελαίου & Φυσικού Αερίου

Αποβλήθηκε από το ΚΕΒΕ ο Κυπριακός Σύνδεσμος Εταιρειών Πετρελαίου & Φυσικού Αερίου

InBusinessNews  23/01/2020 14:49
Στην πρωτοφανή απόφαση για αποβολή και διαγραφή του Κυπριακού Συνδέσμου Εταιρειών Πετρελαίου & Φυσικού Αερίου (Cyprus Oil & Gas Association - COGA) από την δύναμη του αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ). Το ΚΕΒΕ, σύμφωνα με έγκυρη πηγή του InBusinessNews, προχώρησε στην διαγραφή του Επιχειρηματικού Συνδέσμου που δραστηριοποιόταν υπό την αιγίδα του, καθώς έκρινε ως απαράδεκτες ορισμένες ενέργειες και λειτουργίες του και οι οποίες δεν μπορούσαν να γίνουν πλέον αποδεκτές.

RELATED ARTICLESΣυγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΔΣ της COGA Άντης Βαρωσιώτης προχώρησε σε καταγγελία ενώπιον της Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υπογραφή της συμφωνίας της ΔΕΦΑ με κινέζικη κοινοπραξία για την κατασκευή και λειτουργία τερματικού αποθήκευσης και αποϋγροποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στο Βασιλικό. Στην καταγγελία του ο κ. Βαρωσιώτης ισχυριζόταν πως η εν λόγω συμφωνία αντίκειται στις πρόνοιες υγιούς ανταγωνισμού και εξέφραζε την διαφωνία του για την ανακήρυξη της κυπριακής αγοράς φυσικού αερίου ως αναδυόμενη αγορά φυσικού αερίου.

Με βάση την σχετική καταγγελία, η Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν άρχισε σχετική διερεύνηση η οποία ζήτησε πληροφόρηση από το Υπουργείο Εμπορίου και το Υπουργείο Εμπορίου με την σειρά του ζήτησε από το ΚΕΒΕ να πάρει θέση, καθώς ο εν λόγω Σύνδεσμος ενεργεί υπό την αιγίδα του. Με επιστολή του το ΚΕΒΕ προς το Υπουργείο Εμπορίου, η οποία κοινοποιήθηκε και στα μέλη του ΔΣ του COGA, εξέφραζε την διαφωνία του για την ενέργεια του κ. Βαρωσιώτη.

Σε χθεσινή συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΚΕΒΕ με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Συνδέσμου διαφάνηκε ότι η πιο πάνω ενέργεια του κ. Άντη Βαρωσιώτη δεν ήταν εις γνώση ούτε των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου, αλλά ούτε και των υπολοίπων μελών του Συνδέσμου που παρέστησαν στην συνάντηση. Μετά και από αυτή την εξέλιξη το ΚΕΒΕ αποφάσισε να αποβάλει από την δύναμη του τον COGA.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέλη του COGA είναι σοβαρές κυπριακές εταιρείες και πολυεθνικές, μια εκ των οποίων η HYPERION που είναι ιδιοκτησίας και εκπροσωπείται από τον Δρ. Συμεών Κασσιανίδη που είναι και ο πρόεδρος της ΔΕΦΑ η οποία προχώρησε στην σύναψη και υπογραφή της συμφωνίας για την δημιουργία του τερματικού στο Βασιλικό.

Σε επικοινωνία που είχε το InBusinessNews με τον Δρ. Συμεών Κασσιανίδης μας ανέφερε πως ο ίδιος ως μέλος του COGA, ως ιδιοκτήτης της HYPERION, δεν ήταν ενήμερος για την σχετική καταγγελία του κ. Βαρωσιώτη και εξεπλάγη όταν είδε την σχετική επιστολή καταγγελίας.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας