Το ΑΚΕΛ παρουσιάζει το Φόρουμ Οικονομικής Πολιτικής

InBusinessNews  15/01/2020 10:34
Το ΑΚΕΛ παρουσιάζει το Φόρουμ Οικονομικής Πολιτικής

Το ΑΚΕΛ παρουσιάζει το Φόρουμ Οικονομικής Πολιτικής

InBusinessNews  15/01/2020 10:34
Το ΑΚΕΛ διοργανώνει το Φόρουμ Οικονομικής Πολιτικής με τίτλο «Κτίζοντας την οικονομία της επόμενης δεκαετίας», στις 14-15 Φεβρουαρίου 2020, στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία. Στόχος του Φόρουμ είναι να δώσει τη δυνατότητα συνολικής συζήτησης και εμβάθυνσης του προβληματισμού για τις προκλήσεις και την πορεία της κυπριακής οικονομίας. 

RELATED ARTICLES


Ο Χάρης Πολυκάρπου, Επικεφαλής Γραφείου Οικονομικών Μελετών της Κ.Ε. ΑΚΕΛ, παρουσιάζει στην κάμερα του InBusiness News τα θέματα που θα είναι στο επίκεντρο του Φόρουμ Οικονομικής Πολιτικής.
 
«Στόχος του Φόρουμ είναι ν’ αξιοποιήσει τη συλλογική σοφία αλλά και τις ειδικές γνώσεις και απόψεις των εισηγητών από την Κύπρο και το εξωτερικό.»
 
 
 
Τι αναμένεται να συζητηθεί στο Φόρουμ;

Σίγουρα στο Φόρουμ θα παρουσιαστούν αντίθετες μεταξύ τους απόψεις αλλά και κριτικές ματιές, με τις οποίες κάποιος μπορεί να συμφωνεί ή και να διαφωνεί. Ο στόχος όμως είναι μέσα από το διάλογο που θα αναπτυχθεί, να υπάρξουν απόψεις και προτάσεις που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας και της βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου της κοινωνίας.
 
Ανάμεσα σε άλλα το Φόρουμ αναμένεται:
  • Να συζητήσει τη βιωσιμότητα του σημερινού μοντέλου ανάπτυξης και να εξετάσει την αντιμετώπιση των εισοδηματικών και κοινωνικών ανισοτήτων που υπάρχουν σήμερα.
  • Να εξετάσει το δικαιότερο επιμερισμό των φορολογικών βαρών, την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την αντιμετώπιση της παραοικονομίας και της φοροδιαφυγής.
  • Να αναλύσει τις σύγχρονες τάσεις στην εργασία, ιδιαίτερα τις ανησυχητικές τάσεις που παρατηρούνται με την αύξηση των επισφαλών και αρρύθμιστων θέσεων απασχόλησης, να εξετάσει τις δράσεις που απαιτούνται για την ενίσχυση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και να εξετάσει τρόπους αντιμετώπισης των φαινομένων φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού. 
  • Να ανοίξει τη συζήτηση για το πώς η οικονομική ανάπτυξη της επομένης δεκαετίας μπορεί να θέσει το σεβασμό του περιβάλλοντος και την προστασία των φυσικών πόρων ως βασική και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα.
 
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή, κάντε κλικ εδώ
 
Διοργανωτής: ΑΚΕΛ, Χορηγοί Επικοινωνίας: INBusiness, GOLD, Reporter, Συντονιστής: IMH
 
Για περισσότερες πληροφορίες και ερωτήσεις, επικοινωνήστε στο +357 22505555 ή μέσω email στο events@imhbusiness.com.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας