Ενημερωτική εκστρατεία για τη γονιμότητα και τη δωρεά ωαρίων από την Cryos

Με επίκεντρο το καίριο ζήτημα της υπογονιμότητας που επηρεάζει την ποιότητα ζωής και συνιστά πρόβλημα για σημαντικό ποσοστό ζευγαριών, τους παράγοντες που σχετίζονται με την πρόληψη και αντιμετώπισή της, αλλά και τις δυνατότητες που προσφέρει η δωρεά ωαρίων είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί το κοινό σε μια ειδική ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε πρόσφατα στο Mall of Cyprus, η εξειδικευμένη εταιρεία Cryos, που αποτελεί τη μεγαλύτερη τράπεζα ωαρίων και σπέρματος.
 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, εκπρόσωποι της Cryos ενημέρωσαν τους παραβρισκόμενους για τις βασικές αιτίες που επηρεάζουν την ικανότητα τεκνοποίησης τόσο των γυναικών, όσο και των ανδρών, όπως το κάπνισμα, η λήψη φαρμάκων, η κατανάλωση αλκοόλ, η μη διατήρηση υγιούς βάρους και υγιεινής διατροφής, η έκθεση σε υψηλή θερμοκρασία, αλλά και η ηλικία.  Σύμφωνα με έρευνες, περίπου 1 στα 6 ζευγάρια αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας σε κάποια στιγμή. Στο 1/3 των περιπτώσεων, περίπου, το πρόβλημα εντοπίζεται στο αναπαραγωγικό σύστημα της γυναίκας. Σε κάποιες περιπτώσεις, η τεκνοποίηση μέσω δωρεάς ωαρίων μπορεί να είναι η λύση.
 
Κοπέλες ηλικίας 18 έως 32 ετών μπορούν να γίνουν δότριες ωαρίων και να βοηθήσουν μια γυναίκα που αντιμετωπίζει προβλήματα υπογονιμότητας να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα και να αποκτήσει το δικό της παιδί. Όσες γυναίκες έχουν προβεί σε αυτή την πράξη περιγράφουν τη δωρεά ως τη σημαντικότερη και ανταποδοτικότερη απόφαση που μπορεί να πάρει μια γυναίκα.
 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία δωρεάς ωαρίων στην Κύπρο, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://eggdonor-cy.cryosinternational.com/.

Δειτε Επισης

Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα
Εκδήλωση Ασφάλειας και Υγείας 2024: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος-Εξασφαλίζουμε υγιή και ασφαλή εργασία τώρα»
Η New Deal και η Rakuten Viber λανσάρουν επίσημη συνεργασία για την αγορά της Κύπρου
Η 1η ΕΜΟΔΕ του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος εκπαιδεύει Εθελοντές του SupportCY
Μαρία Δημητρίου: Η δύναμη της τηλεόρασης
Πώς η τεχνολογία μεταμορφώνει τον ιατρικό τομέα
Coca-Cola HBC Κύπρου: Στηρίζει με πράξεις αγάπης και φροντίδας, τη δράση «Πακέτα Αγάπης» του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού
CyEmployers: Διασύνδεση δεξιοτήτων που αποκτούνται από την Ανώτερη Εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας