Η ΕΥ παρουσιάζει νέες καινοτόμες ψηφιακές λύσεις για τον τομέα της ενέργειας με βάση το Microsoft Azure 

Δελτίο Τύπου  12/12/2019 16:30
Η ΕΥ παρουσιάζει νέες καινοτόμες ψηφιακές λύσεις για τον τομέα της ενέργειας με βάση το Microsoft Azure 

Η ΕΥ παρουσιάζει νέες καινοτόμες ψηφιακές λύσεις για τον τομέα της ενέργειας με βάση το Microsoft Azure 

Δελτίο Τύπου  12/12/2019 16:30
  • Η πλατφόρμα EY DEEP ενοποιεί ψηφιακά τις βασικές διεργασίες όλης της αλυσίδας αξίας του πετρελαίου και του φυσικού αερίου
  • Η πλατφόρμα EY UtilityWave επιτρέπει στις εταιρείες κοινής ωφέλειας τον έλεγχο ολόκληρου του δικτύου τους, μέσω μιας πλατφόρμας

Η EY ανακοινώνει την δημιουργία δύο ψηφιακών λύσεων, βασισμένων στην cloud πλατφόρμα Microsoft Azure – την EY Digital Energy Enablement Platform (DEEP) και την EY UtilityWave – οι οποίες έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τις εταιρείες του τομέα της ενέργειας να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους, να αυξήσουν την αποδοτικότητά τους και να υποστηρίξουν καλύτερα την διαδικασία λήψης αποφάσεων.  

Η πλατφόρμα EY DEEP παρέχει εργαλεία, τα οποία θα βοηθήσουν να προσδιορίσουν  το μέλλον του τομέα των ερευνών για  πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Μέσω της ψηφιακής ενοποίησης των βασικών διαδικασιών σε όλη την αλυσίδα αξίας – συμπεριλαμβανομένων των πολύπλοκων μηχανικών διαδικασιών, της βελτιστοποίησης της  παραγωγής και της συντήρησης, την διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας και του οικονομικού προγραμματισμού – και της χρήσης κοινών μοντέλων δεδομένων, η πλατφόρμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλο το φάσμα των εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου, καταργώντας τα στεγανά, και μειώνοντας τη διάρκεια του κύκλου παραγωγής και τα συνολικά κόστη. 

Η πλατφόρμα EY UtilityWave είναι μια πρωτοπόρος πλατφόρμα για τις εταιρείες κοινής ωφέλειας, η οποία συνδέει πολλαπλά παραδοσιακά συστήματα, νέες συσκευές IoT και ποικίλες πηγές δεδομένων. Αυτό βοηθά τις εταιρείες κοινής ωφέλειας να αποκτήσουν καλύτερη εικόνα και μεγαλύτερο έλεγχο επί του δικτύου τους, ενώ παράλληλα, παρέχει αξιοποιήσιμες πληροφορίες και πολυάριθμες ευκαιρίες για να σχηματιστεί πραγματική αξία από το δίκτυο και τα δεδομένα τους. 

Η συνεχώς μεταβαλλόμενη δυναμική της αγοράς και οι εξελίξεις στην τεχνολογία εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου οδηγούν τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον  κλάδο να αναζητήσουν καινοτόμους τρόπους για να βελτιστοποιήσουν τις λειτουργικές τους διαδικασίες, να βελτιώσουν την αποδοτικότητα και να μειώσουν τα κόστη τους. Ωστόσο, οι παλαιότερες πρακτικές που εφαρμόζονται και σήμερα και η περιορισμένη ωριμότητα των τεχνολογικών πλατφορμών  έχουν περιορίσει την ικανότητα του τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου να αξιοποιεί πλήρως την αξία των τελευταίων ψηφιακών τεχνολογιών.

Με αφορμή τις νέες καινοτόμες λύσεις ο Χριστόφορος Σωκράτους, Συνέταιρος και Επικεφαλής του Τομέα Ενέργειας της ΕΥ Κύπρου, σχολίασε: «Καθώς το ενεργειακό σύστημα εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς, ο κλάδος θα πρέπει να  δώσει προτεραιότητα στην υιοθέτηση της καινοτομίας και των νέων τεχνολογιών. Το  EY DEEP και το EY UtilityWave συνδυάζουν την εκτεταμένη εμπειρία της EY με την τεχνολογία cloud της Microsoft επιτρέποντας στις εταιρείες να λαμβάνουν αποφάσεις που βασίζονται σε δεδομένα σε όλο το εύρος της αλυσίδας αξίας. Οι νέες πλατφόρμες επιβεβαιώνουν τη δέσμευση της EY να επενδύσει στην καινοτομία για να βοηθήσει τους πελάτες να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες προκλήσεις της κλάδου τους».

Για να μάθετε περισσότερα για την συνεργασία της EY με την Microsoft, επισκεφθείτε το ey.com/alliances.
 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας