Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Θ. Πυρίλλης: Έργα €1 δις στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου

Πάνω από €1 δισεκατομμύριο θα κοστίσουν τα έργα που είναι προγραμματισμένα να υλοποιηθούν στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου (Παραλίμνι, Πρωταράς και Αγία Νάπα), από ιδιωτική ή δημόσια χρηματοδότηση, μέσα στην επόμενη τριετία.
 
Από το βήμα του συνεδρίου «Τhe Cyprus Famagusta Investment Roadshow», το οποίο πραγματοποιείται στο Τελ Αβίβ, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, Θεόδωρος Πυρίλλης, έκανε ειδικές αναφορές στα έργα που προωθούνται στην περιοχή, όπως είναι η Μαρίνα Αγίας Νάπας (€250 εκατομμύρια) και η Μαρίνα Παραλιμνίου (€160 εκατομμύρια), η κατασκευή της οποίας αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στους επόμενους μήνες.
 
Ανάμεσα στα έργα που αφορούν την επαρχία της ελεύθερης Αμμοχώστου περιλαμβάνονται επίσης ο νέος πολυώροφος χώρος στάθμευσης που θα δημιουργηθεί στη περιοχή- δημόσιες προσφορές το 2020, οι παραθαλάσσιοι πεζόδρομοι σε Αγία Νάπα, Πρωταρά, Λιοπέτρη και Σωτήρα που καλύπτουν έκταση 25χλμ, με λωρίδες και για ποδήλατα (έχουν συνολικό προϋπολογισμό €80 εκ.), η ανακαίνιση του ιστορικού κέντρου Παραλιμνίου (€6 εκατομμύρια), το πολεοδομικό έργο αξίας €8,5 εκατομμυρίων στη Λεωφόρο Περνέρα στο Παραλίμνι, η κατασκευή τμήματος της Λεωφόρου 1ης Απριλίου στο Παραλίμνι (€2 εκατ.), το Κέντρο εκπαίδευσης κολύμβησης (€1 εκατ.), κατασκευές και βελτιώσεις της Λεωφόρου Κάππαρη (€7 εκατ.) και η ανακατασκευή του αστικού κέντρου της Αγίας Νάπας (€1,5 εκατ.).
 
Όσον αφορά τα έργα πολιτιστικής φύσης ο κ. Πυρίλλης μίλησε για το Πάρκο Γλυπτικής της Αγίας Νάπας, το μεσαιωνικό Μοναστήρι της Αγίας Νάπας και το Πάρκο πολλαπλών χρήσεων (€13,5 εκατ.), το αμφιθέατρο της Αγίας Νάπας, το οποίο θα είναι και το μεγαλύτερο της Κύπρου (6 εκατ.), καθώς και το έργο για τη διαμόρφωση του αλιευτικού καταφυγίου και του Ποταμού στο Λιοπέτρι (€3 εκατ.).
 
Σχεδιασμός για πολυώροφα κτίρια
Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, Θεόδωρος Πυρίλλης, στην παρουσίαση του έκανε αναφορά και στην προετοιμασία του νέου Σχεδίου Αστικής Ζώνης, το οποίο θα επιτρέψει για πρώτη φορά την ανέγερση πολυώροφων κτιρίων στην περιοχή. Ο σχεδιασμός ξεκίνησε το 2014 και αναμένεται να δημοσιευθεί το 2020.
 
 
 

Δειτε Επισης

Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου
Η Freedom24 Super Grand Χορηγός για τον πρώτο Ολυμπιονίκη της Κύπρου Παύλο Κοντίδη