Χ. Καλογέρης: Μεγάλη ευκαιρία για την Κύπρο ο τομέας των funds

Ο τομέας των funds είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την Κύπρο, αφού στο εξωτερικό είναι ένα έτοιμο industry, δήλωσε στη κάμερα του InBusinessNews ο Χρίστος Καλογέρης, Γενικός Διευθυντής BOC Asset Management κατά την διάρκεια του 5ου International Funds Summit. 
 
Πρόσθεσε, ότι με την ανάπτυξη του οικοσυστήματος των επενδυτικών ταμείων στην Κύπρο, αυτοί που επωφελούνται είναι οι χρηματοοικονομικοί οργανισμοί, ο τομέας των υπηρεσιών ο οποίος θα μεγαλώσει αρκετά, οι επενδυτές οι οποίοι θα έχουν νέες επιλογές αλλά και το κράτος, αφού θα σημειωθεί συνεισφορά στο ΑΕΠ της χώρας.
 

 

Ποιοι επωφελούνται με την ανάπτυξη του οικοσυστήματος των επενδυτικών ταμείων στην Κύπρο;
Με την ανάπτυξη του οικοσυστήματος της Κύπρου επωφελούνται οι χρηματοοικονομικοί οργανισμοί, το κράτος και οι επενδυτές. Οι χρηματοοικονομικοί οργανισμοί επωφελούνται αφού θα δημιουργηθούν καινούρια funds στην Κύπρο, θα έλθουν νέοι managers και θα προσφερθούν υπηρεσίες. Ο τομέας των υπηρεσιών θα μεγαλώσει αρκετά, οι επενδυτές θα έχουν ταυτόχρονα νέες επιλογές, θα μάθουν τα funds, γιατί στην Κύπρο ο τομέας δεν είναι τόσο γνωστός και με τα μηδενικά επιτόκια που υπάρχουν σήμερα επιβάλλετε περισσότερο η μεταφορά αυτής της γνώσης στους επενδυτές. Ταυτόχρονα επωφελείται και το κράτος με τις υπηρεσίες που θα προσφέρονται στο νησί, την συνεισφορά στο ΑΕΠ της Κύπρο και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. 
 

Δειτε Επισης

Με επικρίσεις και τροπολογίες ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
Το πρώτο Nissan X-Trail e-POWER από το MyPetrolina app στον μεγάλο νικητή
Τέσσερα εμπόδια για νέους διευθυντές και ο ρόλος της εκπαίδευσης στην υπέρβασή τους
Επεκτείνει την παρουσία του στην Κύπρο με το άνοιγμα νέων γραφείων ο Όμιλος Isystems
H Lidl Κύπρου στηρίζει σταθερά το Ayia Napa Youth Soccer Festival
Έρευνα CyEmployers: Διασύνδεση των δεξιοτήτων που αποκτούνται από την ανώτερη εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας
Ανοίγει τις πύλες της η γκαλερί που έρχεται να κάνει την ανατροπή
Η επίδραση της ΤΝ στις επαγγελματικές υπηρεσίες
Ενδυνάμωση νέας γενιάς για καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο
Η ανακοίνωση της CNP για την πώληση στην Ελληνική- «Το επόμενο βήμα…»