Το Κέντρο Καινοτομίας IDEA στους τελικούς Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού για επιχειρηματικότητα

InBusinessNews  20/11/2019 19:00
Το Κέντρο Καινοτομίας IDEA στους τελικούς Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού για επιχειρηματικότητα

Το Κέντρο Καινοτομίας IDEA στους τελικούς Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού για επιχειρηματικότητα

InBusinessNews  20/11/2019 19:00

Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι η Κυπριακή συμμετοχή στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2019 προκρίθηκε στους τελικούς του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού, τα αποτελέσματα του οποίου θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια του “SME Assembly”, που θα πραγματοποιηθεί στις 25-27 Νοέμβριου στο Ελσίνκι.

RELATED ARTICLES


Τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας (ΕΒΠΕ) στοχεύουν στην αναγνώριση της προσπάθειας των δημόσιων αρχών αλλά και των συμπράξεων δημόσιου-ιδιωτικού τομέα, που επιδεικνύουν εξαιρετική δράση στην προώθηση της επιχειρηματικότητας σε μια από τις ακόλουθες κατηγορίες: 
•    Προώθηση επιχειρηματικότητας 
•    Επένδυση στις επιχειρηματικές δεξιότητες 
•    Βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος  
•    Υποστήριξη στη διεθνοποίηση της επιχείρησης
•    Υποστήριξη της ανάπτυξης των πράσινων αγορών και της αποδοτικής χρήσης των πόρων,  και 
•    Υπεύθυνη και συνολική επιχειρηματικότητα.  
Η διαδικασία συμμετοχής στο διαγωνισμό περιλαμβάνει δύο στάδια. Οι υποψήφιοι πρέπει αρχικά να διαγωνιστούν σε εθνικό και στη συνέχεια σε ευρωπαϊκό επίπεδο. 

Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, ως αρμόδιος φορέας συντονισμού των ΕΒΠΕ, προκήρυξε τον εθνικό διαγωνισμό για το 2019 και η αρμόδια Κριτική Επιτροπή βάσει προκαθορισμένων κριτηρίων αποφάσισε να προκρίνει στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό την πρόταση του IDEA Innovation Centre & Incubator – Accelerator for Start-up, στην κατηγορία “Επένδυση στις Επιχειρηματικές Δεξιότητες”. 

Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το 2019 οι 29 συμμετέχουσες χώρες έλαβαν 260 αιτήσεις εκ των οποίων οι 51 προκρίθηκαν στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό. Η Ευρωπαϊκή Κριτική Επιτροπή κατέληξε σε τρείς προτάσεις ανά κατηγορία για τον τελικό που θα γίνει  στο Ελσίνκι στις 27 Νοεμβρίου 2019 και ως εκ τούτου η Κυπριακή συμμετοχή θα συναγωνιστεί με έργα που υποβλήθηκαν από  την Ιταλία και την Πορτογαλία για το Ευρωπαϊκό Βραβείο στην κατηγορία “Επένδυση στις Επιχειρηματικές Δεξιότητες”. 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας