Digital Payments - JCC: Καινοτόμες λύσεις για τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές

O τρόπος με τον οποίο πραγματοποιούνται οι πληρωμές όλο και μεταβάλλεται. Διανύουμε την εποχή όπου οι τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα των πληρωμών δίνουν όλο και περισσότερες επιλογές στους καταναλωτές και συνεπώς ο χρηματοοικονομικός τομέας επηρεάζεται από την ψηφιακή τεχνολογία αλλά και τον ανταγωνισμό. 
  
H JCC ιδρύθηκε το 1989 μετά από απόφαση συνεργασίας των σημαντικότερων τραπεζικών ιδρυμάτων της Κύπρου για την δημιουργία ενός κοινού δικτύου αποδοχής και επεξεργασίας συναλλαγών με κάρτες. Σήμερα, λειτουργεί το μεγαλύτερο Δίκτυο τερματικών αποδοχής καρτών τόσο στο φυσικό όσο και στο ηλεκτρονικό εμπόριο της Κύπρου. Τα τερματικά της βρίσκονται σε περισσότερα από 29.000 σημεία και εξυπηρετούν πέραν των 24.000 επιχειρήσεων σε Κύπρο και Ελλάδα. Η JCC διαχειρίζεται σε μηνιαία βάση περισσότερες από 6 εκατομμύρια συναλλαγές, εξυπηρετώντας με ασφάλεια και ταχύτητα χιλιάδες επιχειρήσεις και καταναλωτές καθ΄ όλο το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο.
 
Πέραν της αποδοχής ηλεκτρονικών πληρωμών, παρέχει ένα ευρύ φάσμα λύσεων που καλύπτει τις ανάγκες των τραπεζών, όπως είναι η διαχείριση συστημάτων έκδοσης καρτών και ΑΤΜs, η διαχείριση και παρακολούθηση συστημάτων εντοπισμού απάτης, και η τηλεφωνική εξυπηρέτηση κατόχων καρτών κατά τις μη εργάσιμες ώρες των τραπεζών.
 
Επιπλέον, διατηρεί το μοναδικό στην Κύπρο κέντρο προσωποποίησης  καρτών, λειτουργεί δίκτυο με 57 ΑΤΜs Παγκύπρια για εξυπηρέτηση του κοινού, έχει υλοποιήσει και εξυπηρετεί το εθνικό δίκτυο άμεσων χρεώσεων (SEPA Direct Debit), ενώ παρέχει υπηρεσίες Επιχειρησιακής Συνέχειας Εργασιών (Business Continuity). 
 
Πρόσφατα έχει αδειοδοτηθεί ως ο πρώτος εγκεκριμένος πάροχος υπηρεσιών εμπιστοσύνης στην Κύπρο με δυνατότητα έκδοσης ψηφιακών πιστοποιητικών για ηλεκτρονικές υπογραφές και ηλεκτρονική ταυτοποίηση κάτω από την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία eIDAS. Αυτό σημαίνει ότι οργανισμοί και οι εταιρείες στην Κύπρο έχουν την ευκαιρία να προχωρήσουν σε πλήρη αυτοματοποίηση των διαδικασιών τους αξιοποιώντας της ηλεκτρονικές υπογραφές.
 
Ο Άρης Κούρρης, Chief Operating Officer της JCC, παρουσιάζει στη κάμερα του InBusinessNews, τις λύσεις της εταιρείας όσον αφορά τις ηλεκτρονικές πληρωμές.
 

 

Δειτε Επισης

Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά
Επίσκεψη ομάδας εργαζομένων της Gordian στο Κέντρο Υπηρεσιών «ΣΕΑΝΑ»
Την Τρίτη η 63η ετήσια γενική συνέλευση της ΟΕΒ
Το EUHeyDay πάει Πάφο
Η πρώτη δικαστική απόφαση στην Κύπρο που επέτρεψε τη λήψη μαρτυρίας μέσω εικονοτηλεδιάσκεψης σε αστική υπόθεση
Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ στη Λάρνακα
«sCYence Fair 2024»: Με εκατοντάδες χαμόγελα πλημμύρισε η μεγαλύτερη γιορτή της επιστήμης
Οι νικητές των «Stelios Bi-Communal Awards for Business Co-operation 2024»