Πόσο κοστίζει το baby shower;

Η γέννηση ενός παιδιού δεν γιορτάζεται μόνο μετά τον τοκετό αλλά και λίγο πριν. Πρόκειται για μια τάση των τελευταίων χρόνων, που θέλει τις φίλες της μέλλουσας μαμάς να ετοιμάζουν ένα πάρτι για χάρη της, μερικές μέρες προτού φέρει στο κόσμο το παιδί της. Τι περιλαμβάνει, όμως, και τι πάνω - κάτω κοστίζει το γνωστό και ως baby shower;

Οι καλεσµένοι φτάνουν µε δώρα για το µωρό, τα οποία αγοράζονται συχνά µέσα από λίστα που ετοιµάζει η µητέρα µε επιλογές, συνήθως, από €5 έως €50 ή άλλες που µπορεί να αγγίζουν ψηλούς τριψήφιους αριθµούς. Δώρα προσφέρονται, συνήθως, και για τη µαµά. Μπορεί να είναι µια επίσκεψη σε σπα µετά συζύγου ή χωρίς, ένα σετ µε αιθέρια έλαια ή άλλα καλλυντικά, ακόµα και ένα κόσµηµα που θα µείνει για πάντα ως ανάµνηση της γιορτής. Οι τιµές ασφαλώς ποικίλλουν, αρχίζοντας σε κάθε περίπτωση από τα €20, περίπου, για να… µην καταλήξουν εύκολα κάπου, καθώς ένα κόσµηµα µπορεί να κοστίσει από µερικά έως και πάρα πολλά ευρώ!

Και µετά πάµε στο candy table και τα παρεµφερή. Ενδεικτικά, ένα candy table για 30 άτοµα µπορεί να κοστίσει γύρω στα €150, ειδικά η τούρτα κάπου €80, ενώ δυο macaroons, όπως προσφέρονται σε κουτάκι, έχουν τιµή €2.00.

Σε αρκετές περιπτώσεις η µέλλουσα τιµώµενη µαµά διαλέγει να ευχαριστήσει τους καλεσµένους της για την παρουσία τους, χαρίζοντάς τους αναµνηστικά δώρα, όπως, µπισκότα, macaroons, σαπούνια, βραχιόλια, κουτιά µε αρώµατα ή έλαια. Το κόστος των ατοµικών γλυκών µπορεί να περιοριστεί στο €1.00 ή τα €2.00, αλλά και να ξεπεράσει τα €5, ανάλογα µε την επιλογή. Οι τιµές των υπολοίπων, µαζί µε το πακετάρισµα, συνήθως, κυµαίνονται στα €3.00 µε €4.00, αλλά όπως και σε κάθε περίπτωση, µπορεί να φτάσουν όπου και όπως καθορίσει η δεδοµένη επιλογή.
 
 
 

Χορηγοί: PwC, Cyta, Bank of Cyprus, Χορηγοί Επικοινωνίας: Alpha Κύπρου, περιοδικό IN Business, Οργανωτής: ΙΜΗ

Δειτε Επισης

Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά
Επίσκεψη ομάδας εργαζομένων της Gordian στο Κέντρο Υπηρεσιών «ΣΕΑΝΑ»
Την Τρίτη η 63η ετήσια γενική συνέλευση της ΟΕΒ