Έρευνα: Η ζωή των Κυπρίων ασθενών με Μεταστατικό Καρκίνο του Μαστού

InBusinessNews  14/10/2019 12:40
Έρευνα: Η ζωή των Κυπρίων ασθενών με Μεταστατικό Καρκίνο του Μαστού

Έρευνα: Η ζωή των Κυπρίων ασθενών με Μεταστατικό Καρκίνο του Μαστού

InBusinessNews  14/10/2019 12:40
Tην Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία το πρώτο Συνέδριο για τον Μεταστατικό Καρκίνο Μαστού, στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία. 

RELATED ARTICLES

 
Για πρώτη φορά, έγινε παρουσίαση άκρως σημαντικών στοιχείων και επιστημονικών δεδομένων που αφορούν τη ζωή των Κυπρίων ασθενών με μεταστατικό καρκίνο του μαστού. Μέσα από την έρευνα, καταγράφονται οι εμπειρίες γυναικών με στόχο την κατανόηση των καθημερινών τους προκλήσεων που αντιμετωπίζουν και επικεντρώνεται γύρω από τις ψυχοκοινωνικές τους ανάγκες, έτσι ώστε να τους δώσει φωνή και δύναμη.
 


Στη συνέχεια, η Δρ. Χριστοδουλίδου παρουσίασε τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με μεταστατικό καρκίνο, από τα οποία το επικρατέστερο όσον αφορά τις συνθήκες διαβίωσης ήταν το οικονομικό. Άλλα προβλήματα είναι η δυσκολία για φαγητό, η αυπνία και η φροντίδα του σπιτιού όπως και η αυτοφροντίδα.
Στο συνέδριο παρευρέθηκε η Δρ. Ολίβια Παγανή, εκπρόσωπος της μονάδας μαστού της Ελβετίας, η οποία παρουσίασε τις νέες υπό μελέτη θεραπείες, για τον μεταστατικό καρκίνο του μαστού και επισήμανε την σημαντική πρόοδο της επιστήμης για το θέμα. Έπειτα, παρουσίασε τις θεραπευτικές επιλογές που υπάρχουν μέχρι στιγμής.

Το παρόν της έδωσε και η Δρ. Χριστίνα Γιαννάκη, Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, η οποία επισήμανε ότι οι ασθενείς με μεταστατικό καρκίνο του μαστού μπορούν να ζουν μια μακρά αλλά και παραγωγική ζωή. Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στις θεραπευτικές επιλογές αλλά και στα νέα φάρμακα που δοκιμάζονται.
Ο κλινικός ψυχολόγος Αχιλλέας Κουκκίδης παρουσίασε από ψυχολογική σκοπιά πώς περνά ένας ασθενής από την στιγμή που γίνεται η διάγνωση. Τόνισε ότι το πιο σημαντικό, είναι να μην χάσουν τον ρόλο που έχουν στην οικογένεια τους και την ευρύτερη κοινωνία.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας Κύπρου.
 
 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας