Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Έρευνα: Η ζωή των Κυπρίων ασθενών με Μεταστατικό Καρκίνο του Μαστού

Tην Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία το πρώτο Συνέδριο για τον Μεταστατικό Καρκίνο Μαστού, στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία. 
 
Για πρώτη φορά, έγινε παρουσίαση άκρως σημαντικών στοιχείων και επιστημονικών δεδομένων που αφορούν τη ζωή των Κυπρίων ασθενών με μεταστατικό καρκίνο του μαστού. Μέσα από την έρευνα, καταγράφονται οι εμπειρίες γυναικών με στόχο την κατανόηση των καθημερινών τους προκλήσεων που αντιμετωπίζουν και επικεντρώνεται γύρω από τις ψυχοκοινωνικές τους ανάγκες, έτσι ώστε να τους δώσει φωνή και δύναμη.
 


Στη συνέχεια, η Δρ. Χριστοδουλίδου παρουσίασε τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με μεταστατικό καρκίνο, από τα οποία το επικρατέστερο όσον αφορά τις συνθήκες διαβίωσης ήταν το οικονομικό. Άλλα προβλήματα είναι η δυσκολία για φαγητό, η αυπνία και η φροντίδα του σπιτιού όπως και η αυτοφροντίδα.
Στο συνέδριο παρευρέθηκε η Δρ. Ολίβια Παγανή, εκπρόσωπος της μονάδας μαστού της Ελβετίας, η οποία παρουσίασε τις νέες υπό μελέτη θεραπείες, για τον μεταστατικό καρκίνο του μαστού και επισήμανε την σημαντική πρόοδο της επιστήμης για το θέμα. Έπειτα, παρουσίασε τις θεραπευτικές επιλογές που υπάρχουν μέχρι στιγμής.

Το παρόν της έδωσε και η Δρ. Χριστίνα Γιαννάκη, Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, η οποία επισήμανε ότι οι ασθενείς με μεταστατικό καρκίνο του μαστού μπορούν να ζουν μια μακρά αλλά και παραγωγική ζωή. Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στις θεραπευτικές επιλογές αλλά και στα νέα φάρμακα που δοκιμάζονται.
Ο κλινικός ψυχολόγος Αχιλλέας Κουκκίδης παρουσίασε από ψυχολογική σκοπιά πώς περνά ένας ασθενής από την στιγμή που γίνεται η διάγνωση. Τόνισε ότι το πιο σημαντικό, είναι να μην χάσουν τον ρόλο που έχουν στην οικογένεια τους και την ευρύτερη κοινωνία.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας Κύπρου.
 
 

Δειτε Επισης

Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου