Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Γιώργος Δαυίδ: Τιμητικό Βραβείο ΕΥ για το έργο και τη συνολική προσφορά στην Επιχειρηματικότητα

Στον Επίτιμο Πρόεδρο της Coca-Cola 3E Γιώργο Δαυίδ απονεμήθηκε το τιμητικό βραβείο ΕΥ για το έργο και τη συνολική προσφορά του στην επιχειρηματικότητα 6α ΚΕΒΕ Business Leader Awards.

Ο Γιώργος Δαυίδ γεννήθηκε στo χωριό Πέτρα το 1937 και φοίτησε στην Αγγλική Σχολή Λευκωσίας. Με την αποφοίτησή του από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου το 1959, με τίτλο σπουδών στις εμπορικές επιστήμες, εργάστηκε στις επιχειρήσεις Α. Γ. Λεβέντη στη Νιγηρία, όπου διετέλεσε παράλληλα πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας στο Λάγος.

Μετά από μια επιτυχημένη πορεία πενήντα και πλέον χρόνων στον χώρο των επιχειρήσεων και της φιλανθρωπίας, ο Γιώργος Δαυίδ είναι επίτιμος πρόεδρος του ΔΣ της Coca-Cola 3Ε, πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη, πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Κύπρου, καθώς και regent του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου. Είναι, επίσης, μέλος της Επίτιμης Επιτροπής του ΕΛΙΑΜΕΠ και του οργανισμού Leadership 100, ενώ διατηρεί και τη θέση του πρόεδρου του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών.

Ο Γιώργος Δαυίδ είναι ένα από τα πέντε μέλη της διασποράς που ίδρυσαν το 2012 το Hellenic Initiative. Είναι, επίσης, εμπνευστής και ιδρυτικό μέλος της πρωτοβουλίας Cyprus Seeds, καθώς και δημιουργός του Εκπαιδευτικού Κέντρου Ατσάς. Έχει τιμηθεί με το Μετάλλιο του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (OBE) και το Μετάλλιο του Τάγματος της Τιμής της Δημοκρατίας της Νιγηρίας (MFR). Είναι Άρχων Μαΐστωρ του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Επίτιμος Διδάκτωρ του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ και Επίτιμος Διδάκτωρ του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου. Το 2014 βραβεύτηκε με το Business Unusual Award του Alba Graduate Business School.

Δειτε Επισης

PwC Foundation: Γνώσεις σε μαθητές και μαθήτριες για τον χρηματοοικονομικό εγγραμματισμό
Αγκαλιάζουν τα βραβεία δικοινοτικής συνεργασίας του ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου
Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας/CSI: Ενημερωτική συνάντηση με λειτουργούς των ΜΜΕ
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Μήνυμα από Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου και Τρ. Κύπρου για Πορεία Χριστοδούλας-«Να είσαι εκεί»
O Υπουργός Εσωτερικών για το μεταναστευτικό στο Nicosia Economic Congress
Πέραν κάθε προσδοκίας το ενδιαφέρον για το sCYence Fair 2024-Παρατείνονται μέχρι 10 Απριλίου οι εγγραφές
Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας: Ενημερωτική συνάντηση με λειτουργούς των ΜΜΕ
ECR Case Study: Πρόληψη ελλείψεων και διαθεσιμότητα στο ράφι
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος