ΚΕΒΕ Business Leader – Χρηματοοικονομικά η Δήμητρα Καλογήρου

Στην Πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, Δήμητρα Καλογήρου, απονεμήθηκε το βραβείο Business Leader στην Κατηγορία Χρηματοοικονομικά – Επαγγελματικές Υπηρεσίες στα 6α ΚΕΒΕ Business Leader Awards.

Η Δήμητρα Καλογήρου είναι, από τον Σεπτέμβριο του 2011, η Προέδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου. Της δημόσιας ανεξάρτητης Αρχής, που είναι υπεύθυνη για την εποπτεία της αγοράς επενδυτικών υπηρεσιών, της χρηματιστηριακής αγοράς, του τομέα των συλλογικών επενδύσεων και των διοικητικών υπηρεσιών. Όραμα της είναι να καθιερωθεί η κυπριακή κεφαλαιαγορά ως ένας από τους πλέον ασφαλείς, αξιόπιστους και ελκυστικούς επενδυτικούς προορισμούς, μέσω της άσκησης αποτελεσματικής εποπτείας που να διασφαλίζει την προστασία των επενδυτών και την υγιή ανάπτυξη της κεφαλαιαγοράς.
 
Επίσης, από τον Νοέμβριο του 2012 είναι μέλος της Αρχής Δημόσιας Εποπτείας Ελεγκτικού Επαγγέλματος, η οποία εποπτεύει τους ελεγκτές και τους ελεγκτικούς οίκους. Από τον Σεπτέμβριο του 2013 μέχρι τον Ιούνιο του 2014 υπηρέτησε ως μέλος της τριμερούς Αρχής Εξυγίανσης, μαζί με τον Υπουργό Οικονομικών και τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας. Προηγουμένως εργαζόταν στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου ως ανώτερη λειτουργός και διαθέτει εμπειρία πέραν των 15 ετών στον χρηματοοικονομικό τομέα.

Ως αποτέλεσμα των πιο πάνω αρμοδιοτήτων και πρωτίστως του βαρυσήμαντου ρόλου της στην ηγεσία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ανέπτυξε μία εις βάθος γνώση όλων των πτυχών της κεφαλαιαγοράς και απέκτησε εκτεταμένη εμπειρία σε θέματα που σχετίζονται με την εύρυθμη ανάπτυξη του τομέα και την προστασία των επενδυτών.

Η κ. Καλογήρου κατέχει πτυχίο Οικονομικών και Διοίκησης Επιχειρήσεων (BSc, University of Wales), μεταπτυχιακό τίτλο στα Οικονομικά Δημόσιας Πολιτικής (MSc, University of Leicester) και Μεταπτυχιακό στα Χρηματοοικονομικά (MPhil, City University Business School) από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Είναι παντρεμένη με τον επιχειρηματία Ανδρέα Αντωνιάδη και έχουν δύο παιδιά.

Δειτε Επισης

«sCYence Fair 2024»: Με εκατοντάδες χαμόγελα πλημμύρισε η μεγαλύτερη γιορτή της επιστήμης
Οι νικητές των «Stelios Bi - Communal Awards for Business Co-operation 2024»
TELETHON και Κεραυνός Στροβόλου ενώνουν δυνάμεις
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Στην ΟΕΒ ο Σύνδεσμος Συλλογικότητας Θεατρικών Δημιουργών-Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο
Στις 16 Μαΐου η ετήσια εκδήλωση «Cisco Experience»
Oι content creators αλλάζουν την όψη της οικονομίας
Με διαδρομές ενθουσιασμού, επιτυχίας και επιδόσεων ο απολογισμός για τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
ΓεΣΥ: Πώς διατηρείται και ενισχύεται η ποιοτική εξυπηρέτηση ασθενών;
Πρόσβαση στο ψηφιακό κράτος για όσους δυσκολεύονται ζητά η Επιτροπή Θεσμών