ΚΕΒΕ Business Leader – Εμπόριο ο Ιάκωβος Φωτιάδης

Στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της IPH Iakovos Photiades Foodstuff Suppliers Ltd, Ιάκωβο Φωτιάδη, απονεμήθηκε το βραβείο Business Leader στην Κατηγορία Εμπόριο στα 6α ΚΕΒΕ Business Leader Awards.


Ο Ιάκωβος Φωτιάδης, γιός του Τάκη και της Χλόης Φωτιάδη, γεννήθηκε το 1953 στη Λευκωσία. Αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο και σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οικονομικά στο Kingston University του Λονδίνου. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στις Ειδικές Δυνάμεις Καταδρομών, από όπου αποστρατεύτηκε με το αξίωμα του ανθυπολοχαγού.

Από το 2002 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕ Λευκωσίας, στο οποίο διετέλεσε αντιπρόεδρος από το 2011 έως και το 2017, καθώς και πρόεδρος της επιτροπής εμπορίου.

Αρχίζοντας την καριέρα του, εργάστηκε για δυο χρόνια στις επιχειρήσεις του πατέρα του και το 1981 ίδρυσε την δική του εταιρεία - ipH Iakovos Photiades Foodstuff Suppliers Ltd - όπου είναι, μέχρι σήμερα, διευθύνων σύμβουλος.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην εισαγωγή και τη διανομή προϊόντων ευρείας κατανάλωσης. Σημαντικοί σταθμοί στην πορεία της ήταν το 1996, όταν ήλθε σε συμφωνία για την αποκλειστική τροφοδοσία των εστιατορίων McDonald’s στην Κύπρο και το 2011, όταν ανέπτυξε νέες δραστηριότητες με το άνοιγμα εννέα καταστημάτων λιανικής πώλησης προϊόντων δικής της εισαγωγής, υπό την επωνυμία Foodsaver.

Από το 2010 η οικογενειακή επιχείρηση ενδυναμώθηκε και στελεχώθηκε με τα τρία παιδιά του. Η Μαργαρίτα και η Χλόη ανέλαβαν, αντίστοιχα, την εμπορική και την οικονομική διεύθυνση, τη διαχείριση αγορών και τα logistics, ενώ ο Χρίστος είναι υπεύθυνος για τη σύναψη νέων συμφωνιών και συνεργασιών, στο πλαίσιο της στρατηγικής για ανάπτυξη του οργανισμού.

To 2013 η εταιρεία βραβεύθηκε στα ΙΝ Business Retail Awards για το επιτυχημένο λανσάρισμα των καφέδων Starbucks «Ready to drink» και το 2014 τιμήθηκε στα ΙΝ Business Awards με το βραβείο στην Κατηγορία Επιχείρηση.

Ο Ιάκωβος Φωτιάδης είναι παντρεμένος με την Πάολα Κιτρομιλίδη, με την οποία απέκτησαν τρία παιδιά.
 

Δειτε Επισης

Στο Εθνικό Συμβούλιο ο Μάκης Κεραυνός…Ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία για την φορολογική μεταρρύθμιση
Έμπρακτη στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω του «ΘΑλΕΙΑ2021-2027»-Τα σχέδια που έρχονται
Δυναμική επιστροφή για την αγορά ακινήτων υψηλής αξίας-Πού και ποια η ακριβότερη πώληση
Μια... Anassa γεμάτη αναζωογόνηση και ένα τριήμερο με την όμορφη θέα του Kόλπου της Χρυσοχούς (pics)
Έκκληση ΣΥ.ΚΕ.Α.Α. προς βουλευτές: Μην επιβραβεύσετε την ανισότητα, προστατέψτε τους ασθενείς
Σημαντικό βήμα για επέκταση του παγκόσμιου δικτύου του AUB Mediterraneo-Υπέγραψε MoU με το Πανεπιστήμιο Jiliang Κίνας
Νέο σχέδιο για πρόωρη εξόφληση ενήμερων δανείων από ΚΕΔΙΠΕΣ-Τέλος στην επιδότηση τόκων
Καινοτόμα φωτονικά κυκλώματα για τα δίκτυα 6G-Νέο έργο στο Πανεπιστήμιο Κύπρου με χρηματοδότηση ΙδΕΚ
EY Κύπρου και CIM Cyprus Business School ενώνουν δυνάμεις και παρουσιάζουν το πρόγραμμα EY Learn & Earn
Partners: 30 χρόνια πορείας, δημιουργίας και αλλαγής στον χώρο της διαφήμισης και της επικοινωνίας στην Κύπρο