«Νέα αρχή» για τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου- 47η Ετήσια Γενική Συνέλευση

Μια «νέα αρχή» ετοιμάζεται να κάνει πολύ σύντομα ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου, γεγονός που θα του επιτρέψει να εξυπηρετεί ακόμα περισσότερους ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο. Από το βήμα της 47ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου, ο πρόεδρός του, Δρ. Αδάμος Αδάμου, παρουσίασε την τελική φάση επέκτασης του Κέντρου Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα» και επίσης εξήγησε ότι ο Σύνδεσμος, επενδύει παράλληλα και στην αναβάθμιση των υπηρεσιών κατ’ οίκον νοσηλευτικής φροντίδας, ψυχοκοινωνικής στήριξης και φυσιοθεραπείας ώστε να ανταποκρίνεται σε περισσότερα περιστατικά στο σπίτι των ασθενών σε όλες τις πόλεις και χωριά της Κύπρου. 
 
Η «νέα Αροδαφνούσα» αναμένεται να παραδοθεί εντός των επόμενων μηνών και στο χώρο θα λειτουργούν 26 μονόκλινα δωμάτια ασθενών (έντεκα περισσότερα απ’ ότι προηγουμένως). Επίσης, θα λειτουργεί ειδικά σχεδιασμένο φυσιοθεραπευτήριο και άλλοι τρεις χώροι θεραπειών φυσιοθεραπείας και αρωματοθεραπείας, ενώ έχουν δημιουργηθεί αίθουσες για ψυχολογική και κοινωνική στήριξη των ασθενών και των οικείων τους με πλήρη σεβασμό στην ιδιωτικότητά τους. Στην «Αροδαφνούσα» έχει ακόμα δημιουργηθεί μια μεγάλη και φωτεινή αίθουσα στην οποία θα προσφέρονται τα προγράμματα ημερήσιας απασχόλησης των ασθενών, καθώς επίσης και μια καφετέρια η οποία θα μπορεί να αξιοποιείται από τους ασθενείς και τους επισκέπτες του χώρου. Κύρια έμφαση δόθηκε στους κήπους που θα πλαισιώνουν το Κέντρο ώστε σε αυτούς να έχουν άμεση πρόσβαση όλα τα δωμάτια των ασθενών και, γενικά, να δημιουργείται ένα αίσθημα γαλήνης και ανακούφισης.
 
 

Όπως αναφέρθηκε από τον Δρ. Αδάμου, ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου, το περασμένο έτος, προσέφερε δωρεάν προς τους συμπολίτες μας με εμπειρία καρκίνου σχεδόν 3.000 διανυκτερεύσεις στο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα», 840 εξυπηρετήσεις στο «Ευαγόρειο» Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας, 34.000  εξυπηρετήσεις ασθενών για κατ’ οίκον νοσηλεία, 11.000 εξυπηρετήσεις από την ψυχοκοινωνική υπηρεσία προς ασθενείς και τις οικογένειες τους, 6.000 επισκέψεις για φυσιοθεραπεία και αρωματοθεραπεία και 6.000 μεταφορές ασθενών σε ογκολογικά κέντρα.
 
 


Όπως αναφέρθηκε στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου, οι ανάγκες για προσφορά Ανακουφιστικής Φροντίδας σε ασθενείς με καρκίνο διαρκώς αυξάνονται και, παρά τις όποιες προκλήσεις, ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου συνεχίζει να παρέχει δωρεάν τις υπηρεσίες του, αλλά και να αναβαθμίζει και να ενδυναμώνει τα μέσα με τα οποία μπορεί να σταθεί αρωγός στους ασθενείς και τις οικογένειές τους.


Όσον αφορά τους μελλοντικούς σχεδιασμούς του Συνδέσμου, ο Δρ. Αδάμου ανέφερε ότι, πέραν της πλήρους λειτουργίας της «Αροδαφνούσας», ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου ετοιμάζεται για την ένταξη των υπηρεσιών Ανακουφιστικής Φροντίδας στο ΓεΣΥ τον Ιούνιο 2020, ενώ, παράλληλα, έχει φέρει τεχνογνωσία από το εξωτερικό για αναβάθμιση και περαιτέρω αυτοματοποίηση των συστημάτων ηλεκτρονικών φακέλων των ασθενών. Ένας νέος στόχος του Συνδέσμου είναι και η τροποποίηση του κτιρίου του «Ευαγόρειου» Κέντρου στην Λεμεσό ώστε να  μπορεί να προσφέρει εκτός από ημερήσια νοσηλεία, και υπηρεσίες ενδονοσοκομειακής φροντίδας.
 
Κλείνοντας, ο Δρ. Αδάμου ευχαρίστησε τους σταθερούς χορηγούς του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, όλους τους υποστηρικτές του και κυρίως τους εθελοντές που στηρίζουν με ανιδιοτέλεια και προθυμία τον Σύνδεσμο. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε προς τον μεγάλο δωρητή που ανέλαβε εξολοκλήρου το κόστος επέκτασης της «Αροδαφνούσας» ο οποίος, προς το παρόν, επιθυμεί να μείνει ανώνυμος.
 
«Η νέα αρχή του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου ξεκινά με μια νέα «Αροδαφνούσα», με αναβαθμισμένες κατ’ οίκον υπηρεσίες, νέα τεχνογνωσία, νέα δεδομένα όσον αφορά τον Τομέα της Υγείας και με μια νέα υπόσχεση προς όλους όσους έχει αγγίξει ο καρκίνος ότι δεν θα σταματήσουμε να εργαζόμαστε για τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής τους» σημείωσε καταληκτικά ο Δρ. Αδάμου. «Ο αγώνας για τη ζωή, την αγάπη και την ελπίδα συνεχίζεται με θέληση και δύναμη».

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο BMW Excellence Award στον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη
ΙΝ Business Awards: Στην Bioland Energy Group το βραβείο στην κατηγορία «Επιχείρηση»
ΙΝ Business Awards: Στην Ειρήνη Χριστοδούλου το βραβείο Μάνατζερ-CEO εις μνήμην Άντη Χατζηκωστή
ΙΝ Business Awards: Στην Multimarine Services το βραβείο στην κατηγορία «Επιχειρηματική Καινοτομία»
ΙΝ Business Awards: Στην ΙΚΕΑ το βραβείο στην κατηγορία «Εταιρική Βιωσιμότητα και Υπευθυνότητα (ESG-ΕΚΕ)»
ΙΝ Business Awards: Στην Ν.Psaras Construction Co το βραβείο στην κατηγορία «Ανάπτυξη Γης-Κατασκευές»
ΙΝ Business Awards: Στην ECOMMBX το βραβείο στην κατηγορία «Best Workplace/Εργοδότης Προτίμησης»