Εκτελεστικό Πρόγραμμα για προώθηση των επενδύσεων θα υπογράψει ο Invest Cyprus με την Αρχή Επενδύσεων της Αιγύπτου

InBusinessNews  07/10/2019 17:45
Εκτελεστικό Πρόγραμμα για προώθηση των επενδύσεων θα υπογράψει ο Invest Cyprus με την Αρχή Επενδύσεων της Αιγύπτου

Εκτελεστικό Πρόγραμμα για προώθηση των επενδύσεων θα υπογράψει ο Invest Cyprus με την Αρχή Επενδύσεων της Αιγύπτου

InBusinessNews  07/10/2019 17:45
Εκτελεστικό Πρόγραμμα στον τομέα της προώθησης επενδύσεων θα υπογραφή ανάμεσα στον Κυπριακό Οργανισμό Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus) και την Γενική Αρχή Επενδύσεων και Ελεύθερων Ζωνών της Αιγύπτου κατά την επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει αύριο στην Αίγυπτο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδη, τον οποίο θα συνοδεύσει ο Πρόεδρος του Invest Cyprus Μιχάλης Μιχαήλ. 

RELATED ARTICLES


 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Invest Cyprus, κατά την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος θα συμμετέχει στην τριμερή σύνοδο Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου, θα υπογραφούν δύο Εκτελεστικά Προγράμματα, το πρώτο σε διμερές επίπεδο ανάμεσα σε Κύπρο και Αίγυπτο και το δεύτερο σε τριμερές μεταξύ Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου.
 
Αναφέρεται ότι τα Εκτελεστικά Προγράμματα αποτελούν συνέχεια των Μνημονίων που έχουν ήδη υπογραφεί και θέτουν τις βάσεις για στενότερη συνεργασία μεταξύ των τριών χωρών στον τομέα της προώθησης επενδύσεων, καθορίζοντας μάλιστα συγκεκριμένα βήματα για τη χρονική περίοδο 2019-2021.
 
Προστίθεται ότι το Εκτελεστικό Πρόγραμμα που θα υπογραφεί στον τομέα της προώθησης επενδύσεων ανάμεσα στον Invest Cyprus και την Γενική Αρχή Επενδύσεων και Ελεύθερων Ζωνών της Αιγύπτου, προβλέπει μεταξύ άλλων τον προσδιορισμό των υποσχόμενων τομέων σε κάθε χώρα που ενδιαφέρει επενδυτές και εταιρείες, την ανταλλαγή πληροφοριών για τις επενδυτικές ευκαιρίες και το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τις επενδύσεις στις δύο χώρες και την διοργάνωση ετήσιων επενδυτικών εκδηλώσεων, όπου θα παρουσιάζονται εξελίξεις αναφορικά με το επενδυτικό περιβάλλον, τους υποσχόμενους τομείς και τις επενδυτικές ευκαιρίες σε κάθε χώρα.
 
Στην ανακοίνωση του Invest Cyprus αναφέρεται επίσης ότι προβλέπεται η οργάνωση προγραμμάτων κατάρτισης στους τομείς που αποτελούν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των δύο μερών στη βάση συγκεκριμένου πλάνου δράσης, η παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης για επενδυτικές πολιτικές και η διοργάνωση επισκέψεων για εξοικείωση με τις υπηρεσίες που παρέχει το κάθε μέρος στους επενδυτές.
 
Επιπλέον, αναφέρεται ότι τα δύο μέρη αναλαμβάνουν τη δέσμευση να βοηθήσουν τους επενδυτές κάθε πλευράς στην εξεύρεση τοπικών εταίρων για τη δημιουργία κοινοπραξιών στην επικράτεια της χώρας υποδοχής, σε συνεργασία με τις επιχειρηματικές κοινότητες κάθε χώρας.
 
Εξάλλου, σύμφωνα με την ανακοίνωση, σε δήλωσή του ενόψει της επίσκεψης στην Αίγυπτο, ο πρόεδρος του Invest Cyprus κ. Μιχαήλ στάθηκε στον αναβαθμισμένο ρόλο του Οργανισμού και στη συμμετοχή του σε επίσημες αποστολές του κράτους, αναφέροντας ότι «ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων προωθεί την Κύπρο ως ελκυστικό επενδυτικό προορισμό και λειτουργεί ως πρεσβευτής της χώρας στο εξωτερικό».
 
«Η προσπάθειά μας στο πλαίσιο της δράσης που αναπτύσσουμε διεθνώς, αλλά και με τη συμμετοχή μας σε επίσημες αποστολές του κράτους, επικεντρώνεται στο να προβάλουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που συγκεντρώνει η Κύπρος, συμβάλλοντας στην ευρύτερη προσπάθεια για διατήρηση της χώρας μας σε πορεία ανάπτυξης», πρόσθεσε.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας