Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus: Το 74% των αποφοίτων απασχολείται άμεσα με τον τομέα σπουδών του

Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus λειτουργεί στα πρότυπα της παραδοσιακής βρετανικής εκπαίδευσης, προσφέροντας στους φοιτητές του εξαιρετική εμπειρία μάθησης. Είναι ένα εξειδικευμένο Πανεπιστήμιο που στεγάζει τρείς Σχολές που ασχολούνται με τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, τη Νομική και την Επιστήμη αντίστοιχα, μαζί με το Ινστιτούτο Επαγγελματικών Σπουδών (IPS) και τα διάφορα κέντρα και ακαδημίες που λειτουργούν υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου.

Έχοντας ευέλικτο πρόγραμμα διδασκαλίας το πανεπιστήμιο έχει την δυνατότητά να προσφέρει μια σειρά μαθημάτων πλήρους αλλά και μερικής απασχόλησης, που επιτρέπουν σε ένα επαγγελματία να συνεχίσει να εργάζεται, ενώ ταυτόχρονα να σπουδάζει.

Η Stéphanie Laulhé  Shaelou, Head of School of Law and Professor of European Law and Reform του UCLan Cyprus, απαντά στην κάμερα του InbusinessNews τους λόγους για τους οποίους ένα επαγγελματικό στέλεχος μπορεί να επιλέξει τα προγράμματα του UCLan Cyprus.
 


Γιατί ένα στέλεχος να επιλέξει τα δικά σας προγράμματα?


Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus προσφέρει μια παραδοσιακή βρετανική εκπαιδευτική εμπειρία σε ένα σύγχρονο κυπριακό περιβάλλον, στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων και στη διασταύρωση Κοινοπολιτείας και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό, είναι από μόνο του ένα εξαιρετικό περιβάλλον για μια εξαιρετική εμπειρία μάθησης.


Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus προσφέρει μια σειρά μαθημάτων πλήρους αλλά και μερικής απασχόλησης, που επιτρέπουν σε ένα επαγγελματία να συνεχίσει να εργάζεται, ενώ ταυτόχρονα να επιδιώκει την απόκτηση ενός μεταπτυχιακού τίτλου, ενός προγράμματος συνεχιζόμενης επαγγελματικής εξέλιξης (CPD) ή άλλο πρόγραμμα σπουδών (σύντομα μαθήματα, διπλώματα, κ.α). Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα μεταπτυχιακά προγράμματα τείνουν να διδάσκονται απογεύματα, τα μαθήματα CPD να λαμβάνουν χώρα συνήθως τα Σαββατοκύριακα και τα πιστοποιημένα σύντομα μαθήματα κατά την παράδοση.

Το  Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus είναι ένα εξειδικευμένο Πανεπιστήμιο που στεγάζει τρείς Σχολές που ασχολούνται με τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, τη Νομική και την Επιστήμη αντίστοιχα, μαζί με το Ινστιτούτο Επαγγελματικών Σπουδών (IPS) και τα διάφορα κέντρα και ακαδημίες που λειτουργούν υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου. Έτσι, ένας φοιτητής μιας από τις πανεπιστημιακές μας Σχολές, είναι σε θέση να επωφεληθεί από τις δραστηριότητες της κοινής διδακτικής και εξωσχολικής εκπαίδευσης και των τριών Σχολών. Αυτό επιτρέπει σε κάθε σπουδαστή να συμπληρώνει αυτό που μαθαίνει επίσημα με ένα ευρύτερο φάσμα γνώσεων. Μια τέτοια προσέγγιση, είναι ιδιαίτερα χρήσιμη όταν μια ακαδημαϊκή μαθητεία συνδέεται με μια άλλη. Για παράδειγμα, η Νομική Σχολή οργανώνει επαγγελματικά μαθήματα που σχετίζονται με τη νομοθεσία και πρακτική κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, για σκοπούς επαγγελματικής ανάπτυξης ή σύντομα πιστοποιημένα μαθήματα για μεθόδους επίλυσης διαφορών (διαιτησία, διαμεσολάβηση). Τέτοια μαθήματα δεν είναι μόνο ανοικτά σε προηγμένους φοιτητές στη Σχολή Νομικών, αλλά και σε προχωρημένους σπουδαστές που ανήκουν σε άλλες Σχολές, καθώς και σε επαγγελματίες. Η Σχολή Επιστημών προσφέρει επίσης τακτική εκπαίδευση επαγγελματικής ανάπτυξης, όπως για παράδειγμα το GDPR ή το HRDA. Τα προγράμματα MBA και LLM έχουν ένα πλάνο εξωτερικών δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένων των εκπαιδευτικών εκδρομών, των κατασκηνώσεων και των προγραμμάτων ηγεσίας. Από το Σεπτέμβριο του 2019 έως το Φεβρουάριο του 2020, η Νομική Σχολή θα φιλοξενήσει μια Αμερικανίδα Fulbright ερευνήτρια στον τομέα της νομικής και της τεχνολογίας και θα παραδώσει μια σειρά CPD και δραστηριοτήτων προβολής, που θα απευθύνονται σε προηγμένους φοιτητές, στελέχη, διάφορους επαγγελματίες και υπεύθυνους χάραξης πολιτικής σε συνεργασία με τη Σχολή Επιστημών και της Σχολής Επιχειρήσεων και Διοίκησης.

Ίσως, το σημαντικότερο από όλα είναι ότι, το διδακτικό προσωπικό του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus περιλαμβάνει μια σειρά εμπειρογνωμόνων -από ακαδημαϊκούς που εκπαιδεύονται στα καλύτερα πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο, μέχρι συνταξιούχους επαγγελματίες με πλούσια εμπειρία, όπως και επιχειρηματίες του χώρου της βιομηχανίας και άλλων επαγγελμάτων. Αυτή η ποικιλομορφία του προσωπικού, επιτρέπει στους φοιτητές να γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ της ακαδημαϊκής θεωρίας και της καθημερινής πρακτικής. Επίσης επιτρέπει τη συγκεκριμενοποίηση των μαθημάτων μας και την εστίαση στις εξατομικευμένες εμπειρίες μάθησης και της επαγγελματικής ανέλιξης.

Πόσο αυξάνονται οι ευκαιρίες ανέλιξης για ένα στέλεχος σήμερα που αποφασίζει να επενδύσει σε ένα μεταπτυχιακό τίτλο ή ένα επιπλέον πτυχίο?

Ένα μεταπτυχιακό δίπλωμα δεν είναι μόνο ένας πρόσθετος τίτλος σπουδών και, ως εκ τούτου, μια αρετή από μόνη της. Ένα μεταπτυχιακό δίπλωμα, δίνει επίσης σε έναν φοιτητή ένα επιπλέον σύνολο επαγγελματικών δεξιοτήτων που μπορούν να εφαρμοστούν στην πράξη σε ένα εργασιακό περιβάλλον. Αυτές οι δεξιότητες μεταφέρονται από μια εμπειρία μάθησης και επαγγέλματος στην επόμενη, δεν περιορίζονται μόνο στους νέους επαγγελματίες, αλλά επεκτείνονται και σε καλά εδραιωμένα στελέχη που μελετούν μαζί μας στα προγράμματά μας.
Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus φέρνει τους φοιτητές σε άμεση επαφή με μέλη του προσωπικού που είναι ήδη επαγγελματίες και εργάζονται στην επιχείρηση, τη βιομηχανία ή άλλα επαγγέλματα. Επιπλέον το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus προσκαλεί τους σπουδαστές σε διαλέξεις επισκεπτών, επαγγελματικής εξέλιξης και άλλες εκδηλώσεις που διδάσκονται από προσκεκλημένους ομιλητές και άλλους επαγγελματίες. Τέτοιες εκδηλώσεις, δίνουν συχνά την ευκαιρία σε ένα φοιτητή να λαμβάνει προσφορές εργασίας και να διευρύνει και να ενισχύσει το επαγγελματικό προφίλ και την ατζέντα του. Ακόμη, το Πανεπιστήμιο φιλοξενεί τακτικά δημόσιες διαλέξεις, επαγγελματικές ή κοινωνικές συναντήσεις, εκθέσεις και άλλες εκδηλώσεις που επιτρέπουν στους φοιτητές να δικτυωθούν και να έρθουν σε επαφή με δυνητικούς εργοδότες και επαγγελματίες συναδέλφους. Αυτό ισχύει και για τα άτομα που μελετούν στα μεταπτυχιακά προγράμματα μαζί μας, μέσω του τμήματος επαγγελματικής εξέλιξης.

Το ίδιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι, ένα μεταπτυχιακό μάθημα επιτρέπει σε έναν φοιτητή να καλλιεργήσει σχέσεις με τους συμφοιτητές του και έτσι να δημιουργήσει ένα δια βίου δίκτυο. Η Ένωση Αποφοίτων (Alumni) του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus παρέχει ένα πρόσθετο δίκτυο το οποίο ένα εκτελεστικό όργανο μπορεί να αξιοποιήσει καθώς εξελίσσεται η σταδιοδρομία του. Πολλοί από τους αποφοίτους μας, μας τροφοδοτούν με πληροφορίες για την επαγγελματική τους εξέλιξη, δημιουργώντας έτσι νέες επαγγελματικές ευκαιρίες τόσο για τον εαυτό τους, όσο και για τους συναδέλφους αποφοίτους και φοιτητές. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα μεταπτυχιακά προγράμματα όπου η επαγγελματική σύνδεση είναι ισχυρότερη.

Σύμφωνα με την έρευνα για τους αποφοίτους του 2019, το 98,61% των πτυχιούχων του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus που απάντησαν απασχολούνται, εκπαιδεύονται ή παρακολουθούν περαιτέρω ακαδημαϊκά προγράμματα. Αυτό δείχνει μια υψηλή συνολική απασχολησιμότητα και ρυθμό εξέλιξης του Πανεπιστημίου. Η έρευνα έδειξε περαιτέρω, ότι το 74% των αποφοίτων απασχολείται σε τμήματα που σχετίζονται άμεσα με τον τομέα σπουδών τους (π.χ. Εκπαίδευση, Ι.Τ., Φιλοξενία και Τουρισμός), ενώ το 6,8% είναι αυτοεργοδοτούμενοι (νεοσύστατες επιχειρήσεις). Από τους προπτυχιακούς φοιτητές που απάντησαν στην έρευνα, το 23% δήλωσε ότι συνέχισαν σε περεταίρω ακαδημαϊκή κατάρτιση και το 77% εξασφάλισε απασχόληση. Ομοίως, το 97% των μεταπτυχιακών αποφοίτων μας που απάντησαν στην έρευνα, απασχολούνται ή ολοκληρώνουν την άσκησή τους. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το 73% των εργοδοτουμένων αποφοίτων ανέφεραν ότι απασχολήθηκαν εντός των πρώτων 3 μηνών και οι υπόλοιποι εξασφάλισαν εργασία εντός ενός έτους από την αποφοίτησή τους.
 

Δειτε Επισης

Σε τροχία απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου