Την Παρασκευή η «Βραδιά του Ερευνητή»

Η αντίστροφη μέτρηση για τη φετινή «Βραδιά του Ερευνητή» έχει αρχίσει και περισσότεροι από 300 ερευνητές, επιστήμονες, ακαδημαϊκοί και μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας που καινοτομούν, ετοιμάζονται για να υποδεχθούν μικρούς και μεγάλους στη μεγάλη γιορτή της επιστήμης, της έρευνας και της καινοτομίας. 

Δεκάδες διαδραστικές δραστηριότητες, πειράματα, διαγωνισμοί, παιχνίδια και μουσικοθεατρικά δρώμενα περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της εκδήλωσης, δίνοντας την ευκαιρία σε όσους επισκεφθούν το Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία την Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019, από τις 5 το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ να χρησιμοποιήσουν, μεταξύ άλλων, εφαρμογές τελευταίας τεχνολογίας, να λύσουν γρίφους και να βρουν απαντήσεις σε διάφορα ερωτήματα. 

Πρόκειται για μια φαντασμαγορική εκδήλωση, η οποία αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και διεξάγεται ταυτόχρονα σε περισσότερες από 370 πόλεις σε όλη την Ευρώπη. Στην Κύπρο, η «Βραδιά του Ερευνητή» διοργανώνεται για δέκατη τρίτη συνεχή χρονιά από το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) σε συνεργασία με τους κυριότερους  φορείς της ερευνητικής, επιστημονικής και επιχειρηματικής κοινότητας.

Στόχος του θεσμού είναι να φέρει σε επαφή το κοινό με την έρευνα και την καινοτομία, αναδεικνύοντας με απλό και κατανοητό τρόπο την ερευνητική δραστηριότητα και τα επιτεύγματα των κυπριακών πανεπιστημίων, ερευνητικών κέντρων και καινοτόμων επιχειρήσεων. 

Στο πλαίσιο της φετινής εκδήλωσης, η οποία φέρει τον τίτλο «Human Era Night» και είναι αφιερωμένη στην έρευνα στον τομέα των Επιστημών Ζωής, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στον οποίο θα λειτουργούν πέραν των 90 περιπτέρων. Επιπρόσθετα, θα υπάρχει παιδική ζώνη με δραστηριότητες για παιδιά.
 

 

 

Ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα της φετινής εκδήλωσης κατέχει η θεατρική μουσικοχορευτική παράσταση «Ταξίδι στον Μπλε Κύκλο», η οποία ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Κύπρο. Πρόκειται για μία διασκευή ενός επιστημονικού παραμυθιού που γράφτηκε από Κύπριους ερευνητές, μέσα από την οποία παρουσιάζονται τρόποι με τους οποίους τα παιδιά μπορούν να συμβάλουν στην ορθολογική χρήση του νερού στην καθημερινή τους ζωή και στη μείωση της ρύπανσής του. 

Ξεχωρίζουν επίσης, οι διαγωνισμοί S-FACTOR και Cyprus STEAME Communication Competition, στο πλαίσιο των οποίων μαθητές και ενήλικες καλούνται να παρουσιάσουν επιστημονικά φαινόμενα με πρωτότυπο τρόπο, διεκδικώντας σημαντικά έπαθλα. Τα βραβεία των διαγωνισμών θα απονείμει ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χάρης Γεωργιάδης.

Η «Βραδιά του Ερευνητή» τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη. Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων και άλλες χρήσιμες πληροφορίες είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος: www.research.org.cy και τη σελίδα στο Facebook: «Βραδιά του Ερευνητή/Researchers' Night».

Δειτε Επισης

Διάλεξη για τον εργασιακό εκφοβισμό από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος
Εβδομάδα Πυρασφάλειας από CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και Πυροσβεστική Υπηρεσία για 23η χρονιά
Ενεργή συμμετοχή MUSKITA στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
Συναντήσεις έμπνευσης #ΆκουΤοΣώμαΣου από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου
Η Action Global Communications αναδείχθηκε Mediterranean Consultancy of the Year
16α ΙΝ Business Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή του επιχειρείν-Την Πέμπτη η απονομή των βραβείων
Στις 18 Ιουνίου το 7ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας
Στην Κίνα για σειρά συναντήσεων και την... βάφτιση πλοίου της ΑAL Shipping η Μαρίνα Χατζημανώλη
Παρουσία Σκουρίδη η συμμετοχή Πανεπιστημίου Νεάπολις στον 47ο Διεθνή Διαγωνισμό ICPC
Yo2: Πρωτοπορία στην παγκόσμια σχεδιαστική συνεργασία από την Κύπρο με το «Touch of Dutch»