Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου προωθεί την κριτική σκέψη για τα ΜΜΕ στους νέους

Εκδήλωση για την παρουσίαση του ευρωπαϊκού προγράμματος The European MediaCoach Initiative-EMCI θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου στις 11:00πμ στην αίθουσα Omega του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
 
Στην εκδήλωση χαιρετισμό θα απευθύνει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου. Εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δρ. Κωνσταντίνου Χαμπιαούρη, χαιρετισμό θα απευθύνει η Διευθύντρια του τομέα Τεχνολογίας του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου κ. Αναστασία Οικονόμου, η οποία θα μιλήσει και για τους στόχους του προγράμματος. Εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου θα μιλήσει ο Πρύτανης Καθηγητής, Κώστας Γουλιάμος.  
  
Θα παραστούν η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα κ. Ειρήνη Λοϊζίδου-Νικολαΐδου, ο διευθυντής της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου κ. Νεόφυτος Επαμεινώνδας, εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών και οι επικεφαλής ή εκπρόσωποι από άλλους αρμόδιους Φορείς. Την προοπτική του προγράμματος θα αναλύσει η Συντονίστρια του έργου European MediaCoach Initiative-EMCI, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Χάρις Ξιναρή, Πρόεδρος του Τμήματος Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. 
  
Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα European MediaCoach Initiative-EMCI (Erasmus+, Key Action 3) προωθεί τον γραμματισμό και την κριτική σκέψη για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ) στους νέους (Παιδεία για τα Μέσα). Το πρόγραμμα έχει ως πρότυπο, το επιτυχημένο μοντέλο που υιοθέτησε το εκπαιδευτικό σύστημα της Ολλανδίας. Το ολλανδικό πρότυπο θα μεταφερθεί και θα προσαρμοστεί σε 5 συνολικά χώρες οι οποίες συμμετέχουν στο έργο: Κύπρος, Ελλάδα, Πορτογαλία, Βουλγαρία, Ρουμανία. Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου συμμετέχει ως εταίρος στο Πρόγραμμα. Συντονιστής του έργου είναι το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. 

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού GOLD: Hail to the Chief Financial Officer
MyPetrolina app: Δίνει την ευκαιρία διεκδίκησης δύο Nissan X-Trail e-POWER αξίας €46,100 το καθένα
Πώς μπορώ να πάρω Εγγυητική Επιστολή μέσω Ασφαλιστικής Εταιρείας;
Το έργο EU Heyday και Δήμος Πάφου σε καλούν στον γύρο της Πάφου
Όμιλος Εταιρειών UW Group: Πλέοντας προς το μέλλον
Kyriakides Mushrooms: Μια So Mush Better υποψηφιότητα στα In Business Awards
Ενδυνάμωση σχέσεων με Δήμο Τρίπολης συζήτησε ο Δήμαρχος Παραλιμνίου
ΓΕΡΗΕΤ: Εννέα στους δέκα πολίτες χρησιμοποιούν τις ταχυδρομικές υπηρεσίες
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα της Γυναίκας
Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού 2024: Υγεία των νεφρών για όλους