Διαχείριση Πιστωτικού Κινδύνου και Βέλτιστες Πρακτικές

Ο Νίκος Ιωάννου, Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Infocredit Group, θα είναι ένας από τους ομιλητές του Credit Risk Management Forum το οποίο διοργανώνει η Infocredit Group στις 25 Σεπτεμβρίου 2019 στο The Landmark Nicosia

Στην παρουσίασή του με τίτλο Credit Risk Management and Best Practices”, ο Νίκος Ιωάννου θα αναλύσει τις αλλαγές που υπέστη το επιχειρηματικό περιβάλλον της Κύπρου μετά τα γνωστά γεγονότα του 2013 και τους λόγους που παρατηρούνται ολοένα και πιο συχνά, εταιρικές αποτυχίες. Όντας μία πολύ μικρή οικονομία, το γεγονός κατάρρευσης μίας μεγάλης ή ακόμη και μιας μικρομεσαίας επιχείρησης, πιθανόν να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στην οικονομία του τόπου. Η ορθή διαχείριση πιστωτικού κινδύνου αποτελεί βασικό παράγοντα για την οικονομική ευρωστία μιας επιχείρησης και είναι ένα από τα σημαντικότερα στρατηγικά εργαλεία για την βιωσιμότητα, την ανάπτυξη και την κερδοφορία της. Είναι πλέον επιτακτικό, οι κυπριακές επιχειρήσεις, να κατανοήσουν και να καλλιεργήσουν κουλτούρα ορθών πρακτικών διαχείρισης πιστωτικού κινδύνου, η οποία θα προάγει συγκεκριμένες διαδικασίες για τον εντοπισμό, την ανάλυση, διαχείριση και τον μετριασμό κινδύνων.

Ο Νίκος Ιωάννου είναι κάτοχος πτυχίου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και έχει εμπειρία πέραν των 10 χρόνων στη Διαχείριση Πιστωτικού Κινδύνου και Ασφάλειας Πιστώσεων. Αυτή τη στιγμή κατέχει τη θέση του Διευθυντή Ανάπτυξης Επιχειρήσεων στην Infocredit Group. Ο Νίκος Ιωάννου είναι επίσης μέλος του Chartered Institute of Credit Management (CICM), του Credit Services Association (CSA) και πιστοποιήθηκε με το Collectors Accreditation Initiative (CAI). Επιπλέον, ο Νίκος Ιωάννου είναι πιστοποιημένος διαμεσολαβητής και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Διαμεσολαβητών Κύπρου, καθώς και πιστοποιημένος εκπαιδευτής από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού της Κύπρου (ΑνΑΔ).
 
Επιπρόσθετα, στο φόρουμ θα παρουσιαστούν τα εξής θέματα:
  • Ασφάλιση πιστώσεων: Ο ασφαλής δρόμος για την ανάπτυξη (Credit Insurance: The Safe Road to Growth)
  • Τι λένε οι αριθμοί; (What Are the Numbers Saying?)
  • Το νομικό περιβάλλον γύρω από τον πιστωτικό κίνδυνο και τις νομικές εξελίξεις σχετικά με τον περί Εταιρειών Νόμο (The Legal Environment Surrounding Credit Risk and Legal Updates Regarding the Companies Law)
  • Εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης κεφαλαίου κίνησης στην Κύπρο (Alternative Sources of Working Capital Financing in Cyprus)
  • Κατευθύνσεις-κλειδιά που καθορίζουν τη διαχείριση πιστωτικού κινδύνου στο εξαγωγικό εμπόριο (Key Tips Relating to Credit Risk Management in Export Trade)
  • Η επιχειρηματική δραστηριότητα με τις MΜΕ και τις οικογενειακές επιχειρήσεις - ο καλός, ο κακός και ο άσχημος (Doing Business with SMEs and Family Firms – the Good, the Bad and the Ugly)

Το φόρουμ απευθύνεται σε στελέχη των μεγαλύτερων εταιρειών στην Κύπρο όπως:

• Διευθύνοντες Συμβούλους και Γενικούς Διευθυντές
• Οικονομικοί Διευθυντές και Διευθυντές Ταμείου
• Πιστωτικοί Διευθυντές, Λογιστικοί Διευθυντές και Πιστωτικοί Αναλυτές /     Ελεγκτές
• Λειτουργοί συλλογής, Επιτηρητές και Διαχειριστές

Το φόρουμ απευθύνεται επίσης σε κάθε υπεύθυνο για την αξιολόγηση του πιστωτικού κινδύνου και τη διαχείριση της εμπορικής πίστωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή, κάντε κλικ εδώ.

Διοργανωτής: Infocredit Group, Χρυσός Χορηγός: Euler Hermes Hellas, Αργυροί Χορηγοί: Eurivex Trade Finance, First Cyprus Credit Bureau (FCCB), FlexFin Ltd, Stylianos N. Christoforou & Co. LLC, Υποστηρικτές: Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ), Cyprus Fiduciary Association (CYFA), Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχανιών Κύπρου (OEB), UCLan Cyprus, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λευκωσίας (ΕΒΕ Λευκωσίας), Junior Chamber International (JCI), Χορηγοί Επικοινωνίας: INBusiness, GOLD, Συντονιστής: IMH
Για περισσότερες πληροφορίες και ερωτήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας στο +357 22505555 ή μέσω email στο events@imhbusiness.com.

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο BMW Excellence Award στον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη
ΙΝ Business Awards: Στην Bioland Energy Group το βραβείο στην κατηγορία «Επιχείρηση»
ΙΝ Business Awards: Στην Ειρήνη Χριστοδούλου το βραβείο Μάνατζερ-CEO εις μνήμην Άντη Χατζηκωστή
ΙΝ Business Awards: Στην Multimarine Services το βραβείο στην κατηγορία «Επιχειρηματική Καινοτομία»
ΙΝ Business Awards: Στην ΙΚΕΑ το βραβείο στην κατηγορία «Εταιρική Βιωσιμότητα και Υπευθυνότητα (ESG-ΕΚΕ)»
ΙΝ Business Awards: Στην Ν.Psaras Construction Co το βραβείο στην κατηγορία «Ανάπτυξη Γης-Κατασκευές»
ΙΝ Business Awards: Στην ECOMMBX το βραβείο στην κατηγορία «Best Workplace/Εργοδότης Προτίμησης»