Ειδικό Αφιέρωμα – Τράπεζα Κύπρου: Να ενδυναμωθεί ο θεσμός του ταμείου κοινωνικών ασφαλίσεων

To περιοδικό ΙΝ Βusiness παρουσιάζει σε συνεργασία με το InBusinessNews το ειδικό αφιέρωμα Σχέδια Συνταξιοδότησης. Πρωταγωνιστές του κλάδου μιλούν για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρουν στην κάμερα του InBusinessNews, αναλύουν την αγορά και εκτιμούν το μέλλον των pension funds. Ένα αποκλειστικό αφιέρωμα του περιοδικού IN Business σε digital μορφή.

Στην κάμερα του InBusinessNews μίλησε ο Αιμίλιος Ταννούσης, Head Institutional Wealth Management, της BOC Wealth & Markets Division και ο Χρίστος Καλογέρης – Γενικός Διευθυντής της BOC Asset Management.

Η Τράπεζα Κύπρου είναι o κορυφαίος χρηματοοικονομικός οργανισμός στην Κύπρο με ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών σε τραπεζικές και επενδυτικές υπηρεσίες. Στο κομμάτι των επενδυτικών υπηρεσιών έχουν δημιουργηθεί εξειδικευμένες ομάδες των θεσμικών πελατών της Τράπεζας Κύπρου ειδικά στον συνταξιοδοτικό τομέα.

Η Τράπεζα Κύπρου δημιούργησε την ομάδα Institutional Wealth Management η οποία εξειδικεύεται στην παροχή των τραπεζικών αναγκών των ταμείων συντάξεως και προνοίας όπως επίσης και στην παροχή επενδυτικών υπηρεσιών, εκτέλεση εντολών και θεματοφυλακής τίτλων σε Κύπρο και εξωτερικό. Η Τράπεζα Κύπρου σε συνεργασία με τις διαχειριστικές επιτροπές των ταμείων προνοίας και των συμβούλων των συνταξιοδοτικών ταμείων καταρτίζουν την πολιτική και εκτελούν τις εντολές επενδυτικών τίτλων για τους πελάτες τους. Παράλληλα διατηρούν πολύ καλές σχέσεις με όλους τους ειδικούς και γενικούς συμβούλους με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών των συνταξιοδοτικών ταμείων.
 


 Η Τράπεζα Κύπρου προσφέρει μοντέλα χαρτοφυλάκια τα οποία ένας θεσμικός επενδυτής μπορεί να επιλέξει ανάλογα με τις επενδυτικές του ανάγκες. Υπάρχουν 15 μοντέλα χαρτοφυλάκια τα οποία εξυπηρετούν τους στόχους που θέτει κάθε ταμείο.


Ως ο μεγαλύτερος χρηματοοικονομικός και τραπεζικός οργανισμός του νησιού η Τράπεζα Κύπρου έχει αναπόφευκτα σχέση με τα περισσότερα ταμεία συντάξεων και προνοίας. Μέλημα των εξιδεικευμένων ομάδων που έχουν δημιουργηθεί στο επενδυτικό κομμάτι είναι η άριστη εξυπηρέτηση των διαχειριστικών επιτροπών και των συμβούλων τους. Σκοπός της Τράπεζας είναι να δημιουργήσει ποιότητα στο ενεργητικό των ταμείων αυτών μέσω της βέλτιστης εξυπηρέτησης των ταμείων.


Στην περίοδο που ζούμε σήμερα των χαμηλών επιτοκίων και των μειωμένων αποδόσεων από τραπεζικές καταθέσεις, τα ταμεία προνοίας και συντάξεων θα πρέπει μαζί με τους συμβούλους τους να διαχειριστούν τις μειωμένες αποδόσεις από τις καταθέσεις. Αυτό εξ υπακούει την διασπορά των επενδύσεων τους ανάλογα και με το ρίσκο, το προφίλ που επιθυμούν.


Η υπηρεσία Wealth and Markets και η εξιδεικευμένη ομάδα Institutional Wealth Management ενεργούν με τρόπο έτσι ώστε να δημιουργήσουν αξία στην σχέση των συνταξιοδοτικών ταμείων και των μελών του ταμείου αυτού με βάση τις υπηρεσίες που προσφέρει η Τράπεζα Κύπρου.

Το ταμείο κοινωνικών ασφαλίσεων δεν επαρκεί για μία καλή σύνταξη που θα προσφέρει ένα καλό βιοτικό επίπεδο στους πολίτες. Για τον λόγο αυτό ο θεσμός θα πρέπει να ενδυναμωθεί, η αγορά από μόνη της θα το δημιουργήσει και θα φέρει την ανάγκη. Στην Κύπρο προβλέπεται πως τα επόμενα χρόνια θα μεγαλώσουν τα ταμεία συντάξεως και τα ταμεία προνοίας και ίσως γίνει υποχρεωτική η συμπερίληψή όλου του πληθυσμού σε αυτά.

Δειτε Επισης

Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά
Επίσκεψη ομάδας εργαζομένων της Gordian στο Κέντρο Υπηρεσιών «ΣΕΑΝΑ»
Την Τρίτη η 63η ετήσια γενική συνέλευση της ΟΕΒ
Το EUHeyDay πάει Πάφο